• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Cifre u ugovoru?

U St kapetaniji ne prihvacaju ugovor ako je cifra prekrivena... osobno dozivija :)

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Na svakom ugovoru pise da je confident izmedju tebe i firme ili agenta, tako da je uopce glupo njima davat ugovor. Traze kao dokaz o zaposlenju jel ona na prijavama rade za socijalno i mirovinsko, nemaju veze s poreznom i i koli ko zaradjujes...a sto se tice ugovora to moze svatko izmuljat i isprintat sto oce.
Ti njima onda reci da ti je ugovor confident i nemoj im ga dati.
Po pravilniku ga moras dati ako te traze.
Nema se tu sta skrivati jer platne liste ionako moras priloziti poreznoj a porezna i kapetanija su umrezeni.

Prema pravilniku te mogu traziti jos 10 stvari i ti si im duzan to predociti tako da samo sa ugovorom i avionskim kartama nije zapravo nikakav problem.

1967f30e83d71a895d5a483fffcf01b4.jpg

6b4f7c5a958857b17405c8aeb50fa716.jpg

Last edited:
Ne moras predat platne liste na poreznu, a pogotovo ne na kapetaniju, dovoljno je predat izvod racuna sa vidljivim uplatama od kompanije ili potvrdu od banke sa uplatama primanja, ako predajes platne liste trebalo bi ih i prevest, sto je dodatni trosak. Ovo za kapetaniju ti je navedeno sto ti je potrebno za prijavu, sta priznaju, a ne sve od toga. Primjer imas ljude koji rade u offshore bez matrikule, onda mozes predat za prijavu stranu matrikulu, ili iskrcajnu listu ili nesto od tog sve sto je navedeno, da dokazes rad na brodu...treba znat tumacit zakon, i trazit rupe u njemu.

Ne moras predat platne liste na poreznu, a pogotovo ne na kapetaniju, dovoljno je predat izvod racuna sa vidljivim uplatama od kompanije ili potvrdu od banke sa uplatama primanja, ako predajes platne liste trebalo bi ih i prevest, sto je dodatni trosak. Ovo za kapetaniju ti je navedeno sto ti je potrebno za prijavu, sta priznaju, a ne sve od toga. Primjer imas ljude koji rade u offshore bez matrikule, onda mozes predat za prijavu stranu matrikulu, ili iskrcajnu listu ili nesto od tog sve sto je navedeno, da dokazes rad na brodu...treba znat tumacit zakon, i trazit rupe u njemu.
Mogu te traziti sve ovo sto je navedeno , to sto ne traze to je druga priča ali imaju pravo traziti i ako te traze ti im to moras dati. Ti pokusaj kad te pitaju ugovor reci njima da to oni nemaju pravo i da im neces dati pa javi kako je proslo.

Valjda procjene po glavi sto triba priloziti jer mene jos nisu ugovor pitali nikada ni kapetanija a ni porezna a da pitaju dao bi im ga pa neka citaju (ugovor je na 60-70 stranica)

Last edited:
Ugovor trebas dat kao dokaz o zaposljenju, to nisam rekao da ne, ovo drugo moze ili ili,za dokaz da si bio na brodu, tako su mi sami rekli, al istina mogu trazit sta oce jer kod nas svaka kapetanija tumaci svoje....ja sam im dao ugovor prije 2 godine, isto 10-15 stranica, cifru sam prekrizio flomasterom kaku su rekli, to je to.

NIsan se javlja par dana ,al evo mali update.......nakon niza mailova sa voditeljicom odjela za pravne poslove ipak san posla ugovor sa ciframa,jednostavno mi se više nije dalo.Poslala mi je neki mail na koji se mogu dalje obratit ako mislin da su mi prava narušena... itd,itd......newer ending story.Njeno je obrazloženje da ugovor bez iznosa nije potpun i kao takav je nevažeći. Apelira san na zdrav razum al čini se da toga nema u našim institucijama.Malo se i raspalila pa na kraju napisala da će zatražiti da joj se svi slijedeći postupci vezani za moju plovidbu pravno obrazlože.Čak pomalo zvuči ka prijetnja.Svi su isti, od policije priko sudstva pa do Kapetanije.......osićaju se moćni sa institucijon iza sebe i smatraju da in je dopušteno bit bahat ...... ,a šta je najtužnije ....i je.
Sve u k.... , Atletico Bilbao !

NIsan se javlja par dana ,al evo mali update.......nakon niza mailova sa voditeljicom odjela za pravne poslove ipak san posla ugovor sa ciframa,jednostavno mi se više nije dalo.Poslala mi je neki mail na koji se mogu dalje obratit ako mislin da su mi prava narušena... itd,itd......newer ending story.Njeno je obrazloženje da ugovor bez iznosa nije potpun i kao takav je nevažeći. Apelira san na zdrav razum al čini se da toga nema u našim institucijama.Malo se i raspalila pa na kraju napisala da će zatražiti da joj se svi slijedeći postupci vezani za moju plovidbu pravno obrazlože.Čak pomalo zvuči ka prijetnja.Svi su isti, od policije priko sudstva pa do Kapetanije.......osićaju se moćni sa institucijon iza sebe i smatraju da in je dopušteno bit bahat ...... ,a šta je najtužnije ....i je.

Sad na drugom iskrcaju donesi joj ugovor s cifrom 250 dolara
Koda ona moze provjeriti dali je ugovor vazec ili ne.

Neces ti mene slusas.

Ma jebi im mater, kad hoće ugovor, lako ti je danas naknadno upisat bilo koju cifru, malo photo shopa i imaginacije i to je to. Te lijene guzice nikad ne provjeravaju.

Ma jebi im mater, kad hoće ugovor, lako ti je danas naknadno upisat bilo koju cifru, malo photo shopa i imaginacije i to je to. Te lijene guzice nikad ne provjeravaju.

Ne razumijem ni kako bi provjerili ako ides direktno preko neke firme, ne agencije? Bas ce zvat recimo firmu u signapore i pitat koja je placa tom i tom, i bas bi im ovi samo tako rekli, tako bi se svatko mogao dokopat tih informacija. Jedino u nasim agencijama mogu provjeriti, agencije i onako posalju ugovor LK ako ides preko njih.

Ne razumijem ni kako bi provjerili ako ides direktno preko neke firme, ne agencije? Bas ce zvat recimo firmu u signapore i pitat koja je placa tom i tom, i bas bi im ovi samo tako rekli, tako bi se svatko mogao dokopat tih informacija. Jedino u nasim agencijama mogu provjeriti, agencije i onako posalju ugovor LK ako ides preko njih.
Ne kuzim koja je uopce svrha skrivanja cifre.
Das im ugovor , vraga ce oni ista citati.

Jutros na kapetaniji Sibenik zena kaze ovako;
Mene cifre ne zanimaju i ja cak savjetujem da se sakrije cifra jer sto to meni znaci.
Davno sam ja reka da su u Sibeniku najbolji pojedinci.

Jutros na kapetaniji Sibenik zena kaze ovako;
Mene cifre ne zanimaju i ja cak savjetujem da se sakrije cifra jer sto to meni znaci.
Davno sam ja reka da su u Sibeniku najbolji pojedinci.

U Sibeniku da. Meni u Splitu jednom kaze: “moj brat zaradjuje duplo manje kuna nego vi dolara”. A kad san je pita jel brat doma sa zenon i dicon svaki dan, nije znala sta ce rec.

Srica pa zivimo u lakrdistanu... pa u 100 km svak svoja pravila :) jadna majko...

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Meni nije jasno zasto sakriti.Pa nisam novce ukrao nego zaradio.Ja otvoreno svakom kazem koliko zaradim jer nemam sto skrivati,cak sam i platnu listu ovdje davno stavio.Meni je osobno drago kada znam da netko dobro zaradi,jer to znaci da se potrudio da uspije u zivotu.

U mojem preduzecu podiglo otpremninu za pemziju

MINISTARSTVO OBRANE

1797

Na temelju članka 203. stavka 3. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 73/13, 75/15, 50/16 i 30/18) donosim

ODLUKU

O VISINI OTPREMNINE ZA DJELATNE VOJNE OSOBE KOJIMA SLUŽBA PRESTANE ZBOG PREUSTROJA ILI SMANJENJA SNAGA S PRAVOM NA MIROVINU

I.

Djelatnoj vojnoj osobi kojoj na temelju članka 6. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (»Narodne novine«, br. 128/99, 129/00, 16/01, 22/02, 41/08 i 118/12) prestane služba zbog potreba službe s pravom na starosnu mirovinu, pripada otpremnina u iznosu od deset (10) neto proračunskih osnovica u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

II.

Djelatnoj vojnoj osobi kojoj na temelju članka 5. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (»Narodne novine«, br. 128/99, 129/00, 16/01, 22/02, 41/08 i 118/12) prestane služba zbog osobitih zasluga za unaprjeđenje Oružanih snaga Republike Hrvatske, odnosno zbog drugog osobito važnog razloga s pravom na starosnu mirovinu pripada otpremnina u iznosu od deset (10) neto proračunskih osnovica u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

III.

Djelatnoj vojnoj osobi kojoj na temelju članka 6.a Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (»Narodne novine«, br. 128/99, 129/00, 16/01, 22/02, 41/08 i 118/12) prestane služba zbog utvrđene nemogućnosti daljnjeg profesionalnog razvoja s pravom na invalidsku mirovinu pripada otpremnina u iznosu od pet (5) neto proračunskih osnovica u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

IV.

Djelatnoj vojnoj osobi kojoj na temelju članka 11. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (»Narodne novine«, br. 128/99, 129/00, 16/01, 22/02, 41/08 i 118/12) prestane služba s pravom na invalidsku mirovinu na temelju rješenja zdravstvene komisije Ministarstva obrane, pripada otpremnina u iznosu od pet (5) neto proračunskih osnovica u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

V.

Djelatnoj vojnoj osobi kojoj na temelju članka 4. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba (»Narodne novine«, br. 128/99, 129/00, 16/01, 22/02, 41/08 i 118/12) prestane služba s pravom na starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu pripada otpremnina u iznosu od tri (3) neto proračunske osnovice u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

VI.

Vojniku/mornaru koji je primljen u službu na temelju ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme i kojem prestane služba na temelju članka 205. stavka 1. točke 8. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 73/13, 75/15, 50/16 i 30/18) pripada otpremnina u iznosu od deset (10) neto proračunskih osnovica u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

VII.

Djelatnoj vojnoj osobi koja odlazi u starosnu ili prijevremenu starosnu mirovinu na temelju Zakona o mirovinskom osiguranju (»Narodne novine«, br. 157/13, 33/15, 120/16, 18/18 i 62/18) ili Zakona o posebnim pravima iz mirovinskog osiguranja zaposlenika na poslovima razminiranja (»Narodne novine«, br. 153/05 i 152/08) pripada otpremnina u iznosu od tri (3) neto proračunske osnovice u skladu sa zakonom kojim se uređuju prihodi, primici, rashodi i izdaci državnog proračuna Republike Hrvatske i njegovo izvršavanje.

VIII.

Djelatnoj vojnoj osobi kojoj pripada pravo na otpremninu na temelju ove Odluke i koja ima priznat status hrvatskog branitelja uvećava se otpremnina ovisno o vremenskom sudjelovanju u Domovinskom ratu na način da se za svaki puni mjesec dana sudjelovanja u Domovinskom ratu otpremnina uvećava za iznos od 525,00 kuna neto.

IX.

Djelatna vojna osoba kojoj pripada pravo na otpremninu iz ove Odluke dužna je do donošenja akta o prestanku službe podmiriti sve obveze prema Ministarstvu obrane.

X.

Osoba koja ostvari pravo na otpremninu na temelju ove Odluke i koja se u roku od tri godine zaposli kod korisnika državnog proračuna Republike Hrvatske utvrđenog u smislu odredaba Zakona o proračunu, u trgovačkom društvu Pleter-usluge d.o.o., Agenciji Alan d.o.o., Pomorskom centru za elektroniku d.o.o., Zrakoplovno-tehničkom centru d.d. ili u drugom trgovačkom društvu u 100%-tnom vlasništvu Republike Hrvatske osnovanom radi obavljanja djelatnosti za potrebe Ministarstva obrane, dužna je Ministarstvu obrane vratiti puni iznos primljene otpremnine.

Uprava za ljudske potencijale obvezna je najmanje jedanput na godinu razmjenom podataka s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje provjeriti da li se osoba koja je primila otpremninu na temelju oove Odluke zaposlila kod korisnika državnog proračuna Republike Hrvatske, u trgovačkom društvu Pleter-usluge d.o.o., Agenciji Alan d.o.o., Pomorskom centru za elektroniku d.o.o., Zrakoplovno-tehničkom centru d.d. ili u drugom trgovačkom društvu u 100%-tnom vlasništvu Republike Hrvatske osnovanom radi obavljanja djelatnosti za potrebe Ministarstva obrane.

XI.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o visini otpremnine za djelatne vojne osobe kojima služba prestane zbog preustroja ili smanjenja snaga s pravom na mirovinu (»Narodne novine«, br. 37/13 i 121/16).

XII.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 023-03/18-03/1

Urbroj: 512-01-18-959

Zagreb, 10. listopada 2018.

Potpredsjednik
Vlade Republike Hrvatske
i ministar obrane
Damir Krstičević, v. r.

Proračunska osnovica za 2018. godinu utvrđena je Zakonom o izvršavanju Državnog proračuna
Republike Hrvatske za 2018. godinu, „Narodne novine“ broj 124/2017 u visini 3.326,00 kuna.

Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk

Last edited:
U Sibeniku da. Meni u Splitu jednom kaze: “moj brat zaradjuje duplo manje kuna nego vi dolara”. A kad san je pita jel brat doma sa zenon i dicon svaki dan, nije znala sta ce rec.

Jesi joj reka da joj jebes mater u usta?
Takav bi dobila odg. od mene bez sekunde razmisljanja.

Back