• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Cifre u ugovoru?

francesco46

Banderaš
Pozdrav,

Ukratko,u kapetaniji mi traže scan ugovora za prijavu iskrcaja.Skenira san i posla ali san prekrija cifre. I sad mi traži da iznos plaće bude vidljiv? Šta će njima to? Lipo piše od kada do kada san bija ,šta će in plaća? Zašto bi oni uopće i tribali znat kolika je nekome plaća? Do sada san in pokaziva, a ovi put san namjerno pokrija iznos da vidin reakciju,i prije mi je to bilo bzvz. Pokazujete li vi prave iznose kad prijavljujete iskrcaj?

Pozdrav,

Ukratko,u kapetaniji mi traže scan ugovora za prijavu iskrcaja.Skenira san i posla ali san prekrija cifre. I sad mi traži da iznos plaće bude vidljiv? Šta će njima to? Lipo piše od kada do kada san bija ,šta će in plaća? Zašto bi oni uopće i tribali znat kolika je nekome plaća? Do sada san in pokaziva, a ovi put san namjerno pokrija iznos da vidin reakciju,i prije mi je to bilo bzvz. Pokazujete li vi prave iznose kad prijavljujete iskrcaj?
U kapetaniji nisu nikad trazili ali se to vec godinama mora prijaviti poreznoj a sve je povezano tako da znaju koliko zaradjujemo.

Mozda te traze jer jos nisi presao 183 dana pa da lakse izracunaju koliko poreza trebas platiti.

U kapetaniji RI traze ugovor za prijavu iskrcaja. Nisam nikad pokrivao cifru jer ionako mogu saznat ako zele. Samo mi nije jasno zasto se bune kad pokrijes cifru. Nisu oni porezna.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Ja nikad dosad nisan al sad je trazila i jos popizdila na mene da kako tek sad da san i prije to triba davat

Poslano s SM-A500FU putem Pomorac.net

Je ,OK svi su oni povezani i sigurno mogu doznat plaću ali zašto bi in je servira?Na kraju krajeva šta ih se to tiče?Meni je to totalno bzvz,čak i pomalo bezobrazno..... još se mislin oću poslat ili neću pa se s njima karat.......

Je ,OK svi su oni povezani i sigurno mogu doznat plaću ali zašto bi in je servira?Na kraju krajeva šta ih se to tiče?Meni je to totalno bzvz,čak i pomalo bezobrazno..... još se mislin oću poslat ili neću pa se s njima karat.......
Ako te pitaju moraš im dati

A daću in na kraju,al nekako san raspoložen za karanje :mad:.Sve mi se pari da mi je ovo zadnja prijava i odjava......

Last edited:
Meni je rekla da je ne zanima moja placa kad san se pocea karat s njon al da to triba imat i točka

Poslano s SM-A500FU putem Pomorac.net

Ako te pitaju moraš im dati

Zasto im moras dati?

Lucka kapetanija nije porezna uprava i nisu povezani, u smislu da mogu gledati tvoje porezne prijave itd.

Tvoja placa je privatna stvar i kapetaniji nepotreban podatak, osobno na svakom ugovoru maknem placu i nitko mi nine prigovorio, nema i zasto, da prigovori svakako bi postavio isto pitanje.

A daću in na kraju,al nekako san raspoložen za karanje :mad:.Sve mi se pari da mi je ovo zadnja prijava i odjava......

Francesco46.., to je možda neka rastavljena ili neudata - traži ona informaciju druge prirode.., tj. da vidi koliki ti je dohodak - pa će onda na te jurišati!

Yeboga'ti, kako nisi odmah to skužijo - ta drugarica je zayebana - ne voli ona nišaniti u prazno!!!

Francesco46.., to je možda neka rastavljena ili neudata - traži ona informaciju druge prirode.., tj. da vidi koliki ti je dohodak - pa će onda na te jurišati!

Yeboga'ti, kako nisi odmah to skužijo - ta drugarica je zayebana - ne voli ona nišaniti u prazno!!!

Hahahaha......a ja raspoložen za "karanje"......jbt možda i ima nešto u toj tvojoj teoriji ;);)

Aaa, nema šta drugo biti!!!

Neće valjda nišaniti na nekog sitnog uhljeba alla RAUL - da ga okreneš naopako ne bi mu kuna ispala iz gaća!!!
Dobro zboris moj @gavro,dobio 12 iljada ovi misec,kazu da sam u pecalbi i da nemam pravo na naknadu za stan.Ajde nekako ce me spasiti ove dnevnice od 90 dolara po danu.

Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk

@kile

Moras im priloziti ugovor ako te traze.
Vjerojatno imaju razlog zasto traze bas ugovor.

Bez ugovora ih svatko moze lagati i muljati , placa njima nije bitna ali ako prekrijes placu to onda nije valjan ugovor.

I zasto sakrivati placu , sta te briga kad je posteno zaradis bila 1000 eura ili 20 000 eura.

Ja bi sakrio jedino da mi je placa 350 eura ;-)

Ugovor uredno prilozim, to je zahtjev koji oni traze i to stoji, ali kazem da placu ne prikazujem jer je to stavka koja ne znaci nista njima.
Stranica na kojoj se vidi ime, prezime, adresa, pozicija itd.

Skrivati placu iz razloga jer ti ne treba da ti neka baba u kapetaniji prica iza leda ovaj zarudje ili ne zarduje toliko i toliko...skoro da zna bolje od tebe koliko para imas, eto iz tog razloga :)

Oni su tamo da racunaju dane i posalju papir koliko dana imas ;)

@kile

Ako se bojis da ti ne pocnu pricati iza ledja koliko zaradjujes onda sam namisti cifru kako ti odgovara.

Napisi 1000$/sat u ugovoru pa da imaju sta pricati.

@kile

Ako se bojis da ti ne pocnu pricati iza ledja koliko zaradjujes onda sam namisti cifru kako ti odgovara.

Napisi 1000$/sat u ugovoru pa da imaju sta pricati.

Ante reci nam koliko imas para na racunu, prilozi screen shot, moze? :) Jel ti to ok?
Je hodas po placi i pricas koliko zaradujes?

Ne kuzim te, u ugovoru ti 99% pise da je private i confidental, zna se tko mora vidjeti tvoja primanja, a sefice u kapetaniji to nisu. Do sada mi nitko nije za to niti prigovorio a svakih mjesec dana to radim...zivio

U rijeckoj LK nemoras prikazat placu na ugovoru, jos su mi one to rekle kad su me pitali ugovor, da prekrizim iznoj jer to njih ne zanima.

@kile

Moras im priloziti ugovor ako te traze.
Vjerojatno imaju razlog zasto traze bas ugovor.

Bez ugovora ih svatko moze lagati i muljati , placa njima nije bitna ali ako prekrijes placu to onda nije valjan ugovor.

I zasto sakrivati placu , sta te briga kad je posteno zaradis bila 1000 eura ili 20 000 eura.

Ja bi sakrio jedino da mi je placa 350 eura ;-)

Na svakom ugovoru pise da je confident izmedju tebe i firme ili agenta, tako da je uopce glupo njima davat ugovor. Traze kao dokaz o zaposlenju jel ona na prijavama rade za socijalno i mirovinsko, nemaju veze s poreznom i i koli ko zaradjujes...a sto se tice ugovora to moze svatko izmuljat i isprintat sto oce.

Back