Evo, kad se vec o ovome prica, ja kao kadet na LNG brodu bi eto mogo sto za rec.
Prije nego sto sam zavrsio 3 godine faksa, sam apliciro firmama za koje su mi rekli da su dobre, a dobio sam nista (cruiseri, contejneri, vllc...). Onda su mi punili glavu, kakav stranac, aj na ove nase, pa sam na atlanskoj umalo zavrsio. Na kraju, u 4. mjesecu uzmem telefon u ruke, zvao, prico, dobio i ukrcali me predkraj ljeta (cekao na ukrcaj dva mjeseca). Ukrcali me na LNG/C starog 5 godina, za u dok. Istinu na volju, oni koji me znaju htio sam na bilo kakvog tankera, a zavrsio na LNG-ju, o kojemu pojma nisam imao prije. Na brodu, mogu se pohvalit vrhunska ekipa od ljudi koji su mi pokazivali sve i nikad me nitko na nista nije tjerao. Mislim da je za ovu jadiku strojara koji zavrsavaju faks dok jos ima ko predavat, bas sad najbolje vrijeme za poc navigat na neke od dobrih, ako ne i najboljih firmi. Jer ugovorit svoj prvi posao na engleskom, radit sa nekolicinom hrvata, engleza, rumunja, latvijaca i indijaca je stvarno iskustvo o kojem mi sutra niko nemoze pricat. Tek sada znam na kojoj smo razini znanja mi hrvati, ali opet, sve je to na kraju individualno. A ono sto znam, je da sam radio i jako puno naucio, a zulja, opekotine ni "radace" opet nisam vidio. A mnogi moji koji su govorili ko ce tamo, sad kad doma dolaze, onda mi kukaju kako im je bilo tesko. Ali, samo da napomenem, kao sto je nebrojeno puta receno, sve je na nama, individualno. Isto tako, steta je kad saljemo "preko veza" nase kadete sa srednjom skolom na malo ozbiljnije firme, gdje ima isto svega i svacega, pa se onda svak sa njima sprda.