Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
ljudi jel zna ko sta ko krca asise struje ja bar nisam nista naso vec 6 mj. neznam zasto ali eto i trenutno je za mene pomorstvo hrpa bacenih novaca koje sam do sad potrosio (NAZALOST) tako da neznam vise kuda i kamo
najvjerovatnije jel sam sa zagorskih brega

I tribas bit napastan, samo ne ovde nego na telefonu, emailu i obijat vrata. Svak ce ti rec sta zna ali ne mozes ocekivat da ce svit odgovarat na 2 mista da bi ti to moga pratit.

imam jo?? jedno mo?žda glupo pitanje al stvarno mi je ovo va?žno i zanima me. volio bi ić svim srcem na brod, a kad već idem na faks da odlučim na vrijeme prebacit se ili ne. imam zavr??enu čeverogodi??nju elektrotehničku, ,s njom na brodu mogu bit najvi??e električar koliko sam sku?žio, a s vi??om elektroničar. da li mi se kao vi??a mo?že računati smjer na pomorskom faksu "tehnologija i organizacija prometa" (koji nema veze s strujom) pa se usavr??avat kroz brevete ili mi vi??a mora bit isključivo vezana za struju??? molio bi odgovor, hvala vam

Mene zanima jel se s ovom svjedozbom moze krcat kao asistent elektricara(i na domace i na strane kompanije),molio bih vas da mi odgovorite na ovo moje pitanje.?U privitku je slika breveta.

Ma strane kompanije uglavnom cim vide rvacki grb krcaju odma za poziciju koju si aplicira i nista vise ne provjeravaju. Ipak su oni prepoznali da je ovo zemlja znanja.
Inace slova u privitku su premala za razumit o cemu se radi, ali ovo sto sam prethodno naveo ti je odgovor na pitanje.ZNaci mozes ziher za asistenta,a mozda cak i za punog struju.

Sta je to puni struja? Nako punasan do 100 ili puni priko 100 kila. Ili se to odnosi na prije i posli zahoda?

Sory al mora san ga smanjit radi uploda,al kad ga otvoris klikni jos jedanput i onda ga mozes gledat u punoj velicini.A Frenky hvala na odgovoru,nadan se onda ukrcaju.:):uzdravlje

imam jo?? jedno mo?žda glupo pitanje al stvarno mi je ovo va?žno i zanima me. volio bi ić svim srcem na brod, a kad već idem na faks da odlučim na vrijeme prebacit se ili ne. imam zavr??enu čeverogodi??nju elektrotehničku, ,s njom na brodu mogu bit najvi??e električar koliko sam sku?žio, a s vi??om elektroničar. da li mi se kao vi??a mo?že računati smjer na pomorskom faksu "tehnologija i organizacija prometa" (koji nema veze s strujom) pa se usavr??avat kroz brevete ili mi vi??a mora bit isključivo vezana za struju??? molio bi odgovor, hvala vam

??alim slučaj. Ali ako ba?? silno ?želi?? na brod mo?že?? ka električar, neće ti ni??ta falit. Ovi jedan dripac iz mog sela radi na dredgeru, rotacija misec za misec i prima 3800E permanent. To je uboja nakon samo dvi dvi godine navigacije. Trogodi??nja ??kola elektromehaničar. Sve ti je to relativno u ?životu.......

Evo ti uvjeti za ovla??tenja:

Brodski električar (HR III/28)
Bez vremenskog ograničenja

Uvjeti

* Vi??e od 18 godina starosti
* Zavr??ena srednja stručna ??kola elektro smjera u trajanju od najmanje 3 godine
* Svjedod?žba iz Priloga D2 â?? Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
* Najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu
* Zdravstveni uvjeti, posebice vid i sluh

Brodski elektroničar (HR III/29)
Bez vremenskog ograničenja

Uvjeti

* Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija elektroničkog smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji Dijela IV STCW Konvencije; ili
* Zavr??en preddiplomski studij elektroničkog smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz Dijela IV Konvencije
* Svjedod?žba iz Priloga D2 â?? Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
* Najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu
* Zdravstveni uvjeti, posebice vid i sluh

hvala kolpo, to me zanimalo. bio bi ja prezadovoljan da imam plaću kao taj dečko, pa i da nije permanent. ?žalim ??to sam upisao ovo, a ne tu brodsku struju. ako se budem mogao prebacit a ne gubim godinu, onda ću učit dan noć ako treba, a ako ne, zavr??it ovo pa kao električar jebatga :mad:

Za ić na brod ka elektroničar, triba upisat smjer brodska elektronika i elektrotehnika (kako već na kojem pomorskom faksu zovu)!!

da da sku?žio sam to. a do kud najvi??e mogu dogurat bez faksa sa srednjom elektrotehničkom? samo do brodskog električara ili ipak mogu neku laganu karijeru napravit pa radit za malo veće novce?

ja ne razumim koja je razlika za elektronicara i elektricara...

s obe mozes biti glavni struje...na trgovackom brodu?

ovisi o kompaniiji ili

a i mene to zanima i nikako da dobijem cjelovit odgovor. koje sve činove mogu imat kao električar, a koje sve mogu kao elektroničar. ima li razlike u plaći itd.

a i mene to zanima i nikako da dobijem cjelovit odgovor. koje sve činove mogu imat kao električar, a koje sve mogu kao elektroničar. ima li razlike u plaći itd.
Ja mislim da s oba zanimanja mozes lako dogurat do general-b ojnika.Naime neki su dogurali do tih cinova kao vozaci autobusa,instalateri centralnog grijanja i kotlovnicari.Tako da po tom pitanju mirno spavas.U ovoj drzavi mozes do vrha bez ikakve skole.To ti je tzv. hrvatski san.

Ja mislim da s oba zanimanja mozes lako dogurat do general-b ojnika.Naime neki su dogurali do tih cinova kao vozaci autobusa,instalateri centralnog grijanja i kotlovnicari.Tako da po tom pitanju mirno spavas.U ovoj drzavi mozes do vrha bez ikakve skole.To ti je tzv. hrvatski san.

A ja mislin da su ovi tvoji odgovori krajnje djetinjasti,ako ne mozes nekom lipo odgovorit netribas temu zasipat nekim smecem od odgovora!!!!

Status
Not open for further replies.
Back