imam jo?? jedno mo?žda glupo pitanje al stvarno mi je ovo va?žno i zanima me. volio bi ić svim srcem na brod, a kad već idem na faks da odlučim na vrijeme prebacit se ili ne. imam zavr??enu čeverogodi??nju elektrotehničku, ,s njom na brodu mogu bit najvi??e električar koliko sam sku?žio, a s vi??om elektroničar. da li mi se kao vi??a mo?že računati smjer na pomorskom faksu "tehnologija i organizacija prometa" (koji nema veze s strujom) pa se usavr??avat kroz brevete ili mi vi??a mora bit isključivo vezana za struju??? molio bi odgovor, hvala vam
??alim slučaj. Ali ako ba?? silno ?želi?? na brod mo?že?? ka električar, neće ti ni??ta falit. Ovi jedan dripac iz mog sela radi na dredgeru, rotacija misec za misec i prima 3800E permanent. To je uboja nakon samo dvi dvi godine navigacije. Trogodi??nja ??kola elektromehaničar. Sve ti je to relativno u ?životu.......
Evo ti uvjeti za ovla??tenja:
Brodski električar (HR III/28)
Bez vremenskog ograničenja
Uvjeti
* Vi??e od 18 godina starosti
* Zavr??ena srednja stručna ??kola elektro smjera u trajanju od najmanje 3 godine
* Svjedod?žba iz Priloga D2 â?? Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
* Najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu
* Zdravstveni uvjeti, posebice vid i sluh
Brodski elektroničar (HR III/29)
Bez vremenskog ograničenja
Uvjeti
* Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija elektroničkog smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji Dijela IV STCW Konvencije; ili
* Zavr??en preddiplomski studij elektroničkog smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz Dijela IV Konvencije
* Svjedod?žba iz Priloga D2 â?? Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
* Najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu
* Zdravstveni uvjeti, posebice vid i sluh