Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
Kolege električari , strojati i paluba , ..BRAĆO POMORCI.....do??lo vrijeme da se Chorke makne u ilegalu....ja sam i??ao na 20 000 pogleda na topic " Brodski električari"...ostalo je nekih 150 komada....to će te vi odraditi , u ??to ne sumnjam...IZVINJAVAM se ako sam u komunikaciji koga uvrijedio na bilo koji način....odo do mojih ćeri i sinova i odo na more....CP uvijek otvoren za sve ljude dobre volje.....VELIKI POZDRAV SVIMA!!!!!

Chorke Brate,
Mirno more. Drz se kraljino pozdravljaju te tvoja braca elektricari na celu sa mojom malenkosti. Stoj nam dobro napisi koju ric di ides. Nadamo se da ce bar High Voltage ostat ode pa da imamo s kim divanit o voltima i amperima i da nam ne zamre thread.Nikad ne zaboravi propuvavat thrustere.To ti je osnova za dalje.

Chorke Brate,
Mirno more. Drz se kraljino pozdravljaju te tvoja braca elektricari na celu sa mojom malenkosti. Stoj nam dobro napisi koju ric di ides. Nadamo se da ce bar High Voltage ostat ode pa da imamo s kim divanit o voltima i amperima i da nam ne zamre thread.Nikad ne zaboravi propuvavat thrustere.To ti je osnova za dalje.

Chorke.....ragi kolega...??mrc:(:(:(....i meni se primaklo u gusto je skroz, eto ja odo u nedilju doli prema Frenkiu
Nadam se da te nismo razočarali a kako je krenilo već sutra bi mogli bit u 20 000....eeeejjj u 20 000.... a jučer popodne je bilo 19 500...
MIRNO MORE I SKORI POVRATAK KUĆI

@Frenkie
Ali si na mene već zaboravija....:p:p:p

Evo da se javim..
Sutra ujutro letim na svoj prvi ukrcaj.
Buduci da u kabini imam internet nastojati cu i dalje pratiti ovaj thread.
Nisam imao vremena zadnjih dana pratiti forum ali po ovih par prethodnih postova ispada da je i frankie strujas.
btw.sto je ispalo od onih 3500A-3500A? nije provokacija ;)

Evo da se javim..
Sutra ujutro letim na svoj prvi ukrcaj.
Buduci da u kabini imam internet nastojati cu i dalje pratiti ovaj thread.
Nisam imao vremena zadnjih dana pratiti forum ali po ovih par prethodnih postova ispada da je i frankie strujas.
btw.sto je ispalo od onih 3500A-3500A? nije provokacija ;)

Ma bizi, izgorija je motor.

Chorke Brate,

Nadam se da hoću,postao sam malo neredovit prisustvom zadnjih dana ali bio sam na putu sa Brazzodurom i jo?? jednim kolegom pa se nisam stigao javiti.
Jo?? imam 4 tjedna godi??njeg pa se nadam dru?ženju sa braćom strojarima :p

Nadam se da hoću,postao sam malo neredovit prisustvom zadnjih dana ali bio sam na putu sa Brazzodurom i jo?? jednim kolegom pa se nisam stigao javiti.
Jo?? imam 4 tjedna godi??njeg pa se nadam dru?ženju sa braćom strojarima :p

Ma to kralju sve ti je opravdano i svaka ti piza. Nadam se da je tvoj duhovni otac bolje i da ce brzo ozdravit pa da nas ponovo povede u nove pobjede rvackog pomorstva i da ponovno vrati rvackog pomorca na stare puteve slave i revolucije kao sto je radio i do sada. S obzirom da znam koliki su Vam kapaciteti ne sumnjam da cete od Hrvatske napravit svjetsku velesilu ne samo u pomorstvu nego i u svim drugim granama privrede ukljucujuci brodogradnju. Znanje imate, nasu podrsku imate samo da se jos karte malo posloze i eto prosperiteta. Pozdravi mi Predraga i reci mu da cemo nacet bocu Chivasa i nazdravit cim prizdravi.
Razgovarajte izmjenjujte iskustva sve nase molitve su Vam upucene.

Last edited:
nacet bocu chivasa? pa to je dobro za dezinfekciju nogu samo! jeftino, jeftino!

To je pice maximum za nas koji pripadamo sirokim narodnim masama, a za koje se poput lava bori Predrag.
Sta Vi direktori pijete ja ne mogu ni sanjat,a kamoli priustit. Drago mi je da je Predrag jos jednom pokazao da je na nasoj strani.

Last edited:
boga ti, ka da je on malo mudo??? a ko organizira rucak posadi (pecena kokos i kumpiri) sta nije nista ila 18 dana? znas li ti koja je psiholoska priprema potrebna za takovi podvig? da ne pricamo o planiranju kako sve to transportirat a da se spiza ne oladi. titov plan u bitki na neretvi je sala mala prema tome.

Chorke Brate,

Frenkiu , High Voltagu , Ortalanu , Drydocku....i ostalima...čestitke na 20 000 ,...voli vas va?? Chorke:uzdravlje

Pozdrav ekipi iz struke.. Evo dobio danas poziv i putujem 16.04. u Buenos Aires na Francesca di giorgia od jan de nula. Dr?ž te se dobro i sve najbolje... Ako ima jo?? ko kakav savjet, dobro bi mi do??o jo?? prije nego odem.. Inače, brod je TSHD. Chorke, eto imat ce?? informaciju iz prve ruke o svemu tamo..
Ajde da!

nikola x1

nikola x1

Pozdrav ekipi iz struke.. Evo dobio danas poziv i putujem 16.04. u Buenos Aires na Francesca di giorgia od jan de nula. Dr?ž te se dobro i sve najbolje... Ako ima jo?? ko kakav savjet, dobro bi mi do??o jo?? prije nego odem.. Inače, brod je TSHD. Chorke, eto imat ce?? informaciju iz prve ruke o svemu tamo..
Ajde da!
.....sam daj Nikola ,....ako ne rije??imo zajedno...imamo hvala Bogu ljudi za direktne kontakte....go ahead.....sutra me ide parangal i prijatelju pomoć kaić na suvo....dok moja lipotica od Lučke kapetanije RI mi izmjeni sve brevete....

Nema taj ABB blage veze.I na test reportu vjerujem da im je ispala nula na voltima 0-660 V,a ni amperi mi nekako ne stimaju 3480-3480 A, a i ona frenkvencija joj,joj. Nema taj ABB dvi ciste. Vise zna moj High Voltage i Chorke nego svi ABB-ji ovoga svita.A valjda ce se pojavit neko ko je ovo bar vidija na slici(mozda srelec)
@drydock
Dozvoljavas li mogucnost da je maximalni napon na tom motoru 660V (ne fali nula).
@ortalano
Zar ti ja izgledam kao netko tko postavlja pitanja???? Pa pogledaj mi avatar!!! Uostalom moga si vidit onaj sarkasticni komentar koje se odnosio na sliku da mi se thruster nije puno oznojia toga dana.

Sto ti se cini od test reporta mada drzim da bi High Voltage i Chorke to drugacije i bolje testirali u garazi.

I s obzirom da mi je obrisan onaj post zasto 3480-3480 A pa ce se vjerojatno nac opet neki mudrac to raspravljat editirat cu ovaj post.Pise se maximalna snaga struje to je standard i znaci na 0 V maximalna snaga koju motor moze drzat je 3480A kao i za 660V je isto 3480 A. To se jednostavno tako pise.Vjerujem da u kakvom elektricnom prirucniku poput onog strojarskog Sauerkrafta bi to trebalo pisat.
Da se i ja malo ukljucim:

1. Snaga i struja su dva razlicita pojma.
2. Osnove eletrotehnike kazu:
uvjeti za strujni krug:
-razlika potencijala
-zatvoreni strujni krug
-trosilo
Ako u strujnom krugu je napon 0V, to znaci da ne postoji razlika potencijala, samim time nema uvjeta za protjecanje elektricne struje.
Pa me zivo zanima kako su u abb definirali SNAGU STRUJE pri 0V.
P.S. Nekad su greske moguce

Daj @Chorke bogati vrati se jer ce se ovde situacija ponovo zakomplicirat. Nema nista od ovog threada i kvazi elektricara dok ti ne uvedes red ovde ponovo po ko zna koji put.

Status
Not open for further replies.
Back