Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
necete tako gledat masu ni na 24v niti na 220v
tj gledat ce te je na kontenjera bulka tankera u portu
na radnim jedinicama di se osiguraci i ne isljucuju po hobiju, di ce bit i dostupnost za vise specjaliziranog alata koristit ce te earth leak detector/clamp RS 247-0142(vidi net) ako je masa od 0.2mohm i manja onda ce te je vidit s ovim instrumentom i tacno od ploce do releya, solenoida itd

pozdrav svima:uzdravlje

Hvala na infou.Lipo je imati detector/clamp earth leak.Ali isto za jednoga makinistu koji je bija bez elektricara 1.5 godinu ne snalazim se lose.:uzdravlje

Pozdrav, nadam se buduće kolege. Planira san dok čekan ukrcaj za asistenta elektronike pročitat/proučit koju kvalitetnu knjigu o brodskoj eletronici i energetici pa san sa ovog foruma skinija PRACTICAL MARINE
ELECTRICAL KNOWLEDGE, Second Edition, Dennis T. Hall i Advanced
Marine Electrics and Electronics Troubleshooting, Ed SHerman.
Zanima me va??e mi??ljenje o tim knjigama dali će mi ono ??ta ću u njima nać pomoć u br?žem snala?ženju na brodu i dali bi mi mo?žda preporučili i neke druge knjige slične tematike.

Ja sa sobom uvik nosin Westermanov prirucnik, Practical marine electrical knowledge, Elektricni strojevi i jos po koju opcu knjigu iz osnova elektrotehnike.
Tek otkad sam pocea navigat neke stvari iz teorije su sile na svoje misto.
Kad dodjes na brod lipo jednu po jenu instrukcijsku knjigu sa sobom u kabinu i nece ti nikad bit dosadno..:)

Poz

hahaha fala na odgovorima. Nisan sad ba?? totalna truba radija san na dvi tri instalacije u stanovima, provlačija auto instalacije, lemija sva??ta i tako tih par sitnih pizdarija tako da neke stvari ipak jesan vidija i u stvarnosti a ne samo teoriji.
Tija bi doć relativno pripremljen na brod tako da Struju ne zajebajen sa osnovnim stvarima (tipa ??ta je ?žuto-zelena ?žica hahahahaha) već da se vi??e mogu posvetit pitanjima vezanim uz stvaran posa struje na brodu jer mi je nekako panika oću li uspit sve povatat u 6 miseci asistenture.

pozdrav svima novi sam na forumu i električar po zanimanju prvi put se spremam na brod kao asistent elektrike a kompanija se zove sealion molio bih cijenjene foruma??e dali netko ima info o uvjetima rada ili bilo ??to o toj kompaniji

Pohvalno od firme da su poceli primati nase asistente struje. Ja ti nisam na tu firmu ali imam par frendova koji su prvi makinje na toj firmi vec nekoliko godina, pa se nadam ce ti se netko javiti sa informacijama it prve ruke. A prije toga pogledaj na temu offshore. Koliko ja znam ugocor je 8 tjedana ili 2 miseca on/off. Lova je ne lo??a. Brodova ima i potpuno novih a ima i starih karampana, i brodi su im svugdi po svitu.
Pozdrav i puno srice na prvom brodu.

pozdrav svima novi sam na forumu i električar po zanimanju prvi put se spremam na brod kao asistent elektrike a kompanija se zove sealion molio bih cijenjene foruma??e dali netko ima info o uvjetima rada ili bilo ??to o toj kompaniji

ko krca na sealiona ili je to direktno??

Dok je brod u sjevernom moru radi se 28/28, sve ostalo 42/42, samo na PSV brodovima koji su van Sj. Mora i imaju 100 posto hrvatsku posadu obicno im uvale 56/56:confused:. Sealion je OK firma, grcki tradicionalni owner (u punom smislu te rijeci:)), sire flotu, sve vise modernih brodova, neki u rangu respektabilnih kompanija, a neki jeftina kineska gradnja.
Nas covijek koji zna posao i zna zauzeti stav prema Pasatu i Sealionu tamo moze proci jako dobro.

a smrada PASATA .....meni govori čak i nakon četri ugovora ka ETO da me ne mo?že ubacit jerbo da nemam jo?? dovoljno iskustva.....:mad::mad::mad:

Status
Not open for further replies.
Back