Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
EVO JO?  JEDNO KONKRETNO ZA OVU RUBRIKU:
? ta napravit kad se pojavi LOW INSULATION 24 V ? A na taj distr. board su spojeni i chargeri od GENERAL SERVICE baterija ??????

Unaprid zahvaljujem :confused::confused:

@Ortalano
Evo da se i ja malo ukljucim u forum na ovu temu, izrazim moje misljenje.
Ne bih se slozio sa Frankiem da ti taj kurs ne treba.Danas ako mislis bilo gdje aplicirat za posao u off-shoreu na semi-platformama i drill shipovima novijih generacija 5 i sada najnovije 6 skoro pa je uvijet ( naravno ako nikoga neznas na kompaniji) da imas polozene sljedece kurseve: SCR and VF drives kao i DP basic op. and maintnance kurs. 90% posto tih platformi i brodova ima Kongsberg DP sistem. Ja konkretno nemam jos taj kurs ali kompanija na kojoj trenutno radim (Seadrill) salje sve elektricare i eletronicare na taj kurs pa se nadam da cu ga i ja uskoro imati. 10 godina radim na tim sistemima i u principu znam se snac i popravit neke manje kvarove, kad zasteka imam pomoc supervisora a ako i to ne ide imamo otvorenu telefonsku liniju u Norvesku ( kongsberg) pa se telefonski rjesava sa prizvodjacem. Moja firma salje na kurseve u Singapore i Kongsberg u Norveskoj. Kursevi su K-chief 500 i 700. Sve detalje mozes provjeriti na : www.km.kongsberg.com Ne znam koji je sistem na suplajerima, ali pretpostavljam da je isto neki Konsberg, manje kompleksan.Moje je misljenje ako mozes to izvuc preko firme nemoj razmisljat ni sekunde nego to obavi, ako moras to sam placat neznam sto bih ti rekao, znam da je tesko odvojit par tisuca eura za neki kurs, ali ga je definitivno dobro imati, jer ako ne zbog tebe samoga, tj. ako i nista ne uberes na tom kursu, moci ces staviti x u rubriku gdje te pitaju da li imas taj kurs na on line aplikaciji i samim time mozda uci u uzi izbor za posao.
Evo toliko, pozdrav....

Last edited:
Je je sla?žem se s tobom a pogotovo ovo vezano za SCR i VF drive kurseve, ??ta je za mene ne??to novo jer nisam zna da ima kursevi i za to, a ode se na diesel electric propulsion sve vrti uglavnom oko tog SCR-a i VF....a mene su kao neiskusnog električara bacili u vatru sa tim SCR i bez ikakvog handovera, sve sam mora sam čitat i zaključivat i jedan takav kurs bi mi stvarno dobrodo??a...

A ??ta se tiće DP-a i na suplajerima , bar ovim di sam ja, je sve uglavnom od KONGSBERGA
HVALA KOLEGA NA ODGOVORU :uzdravlje:uzdravlje

? ta napravit kad se pojavi LOW INSULATION 24 V ? A na taj distr. board su spojeni i chargeri od GENERAL SERVICE baterija ??????

Unaprid zahvaljujem:udriglavom:udriglavom

Unaprid zahvaljujem:udriglavom:udriglavom

kao sto si i sam rekao na toj razvodnoj ploci se nalaze potrosaci od 24 V.A oni ti snabdjevaju sve vrste zastita na potrosacima u makini kao i snabdjevanje emg.opreme.Pozeljno je taj posao obaviti dok je brod vezan.I jedan po jedan potrosac iskapcati dok ti se alarm ne ponisti.Tada ces ciljano znati na kojem potrosacu imas problem i od tuda krenuti sa otklanjanjem problema.Evo jedan primjer.Imao sam alarm 24 V low ins.Na razvodnoj ploci eng.room B5.To je bila kutija za ljevu stranu gdje je bio ukljucen pomocni motor koji je i bio u greski odnosno njegov el.mag.ventil za startanje istoga.desilo se da se zbog vibracija zica za napajanje el.mag.ostetila i dodirivala je kuciste ventila i tako radila L.I od 24 V na SB.Sitnica ali ti uzme vremena.Nakon sto je zica izolirana sve OK.
A kao sto je i Frenkie rekao imati ces samo alarm koji ujedno ne znaci da brod nije sposoban za navigaciju.Zato bez straha,korak po korak.:uzdravlje

Ajde momci budite dobri pa mi po??aljite neki CV za električare na brodu i platformi.

Hvala Vam puno,

Pozdrav

tkalcho_et_gmail.com

Savjet?

Savjet?

Srednja :Tehnicar za elektroniku
Fakultet: dipl .ing elektrotehnike (jaka struja)
Trenutno radno mjesto : Tehnicki ured -visoki napon (dosadno ufff)
U tijeku polaganje D2 .
Di trazit ukrcaj za elektricara ?
Dali se ovaj fakultet ubraja pod uvjete kad traze visu skolu ili fakultet ili mora biti brodska elektronika?

Unaprijed hvala!

Last edited:
Ja ću ti opisat svoju situaciju al nemoj da te to pokoleba. Pom. vaks elektronika. Nema agencije di se nisan javija u splitu i okolici pa i šire, posla dosad oko 100 cv-ova diljem svijeta, aj bar san dobija cca50 % odgovora, da se trenutno nema slobodnog mjesta za ono šta tražin...itd. Svi kažu da ne krcaju asistente , samo je jedna agencija uzela podatke i napravila test. Ima san nešto veza, al ko me god pokuša ubacit negdi, pod obavezno traže minimum da je asistentura odrađena. Tako da ću bit sritan ako me neko i za bauštelu uzme ode. Ali kako god, sritno ti bilo i želin ti da nađeš to šta tražiš.

Last edited:
Srednja :Tehnicar za elektroniku
Fakultet: dipl .ing elektrotehnike (jaka struja)
Trenutno radno mjesto : Tehnicki ured -visoki napon (dosadno ufff)
U tijeku polaganje D2 .
Di trazit ukrcaj za elektricara ?
Dali se ovaj fakultet ubraja pod uvjete kad traze visu skolu ili fakultet ili mora biti brodska elektronika?

Unaprijed hvala!

Asu imas skole i viska!

procitaj i vidi prethodne postove da se krcaju i automehanicari i time ti sve postaje jasno.
Rijetke su kompanije koje drze do struje, a sve je na struju.
U vecini kompanija si ka i ja u rangu nostroma, konobara uglavnom niko i nista.
Dok nedode kakav problem i stane sve. Onda su oci cilog broda uprte u tebe jer za sve ostale (cast strojarima) struja je imaginaran pojam. Nesto sta ni oni sami neznaju cemu sluzi itd. da ti nenabrajan dalje.
Mislin da uz vazecu diplomu mozes otic raspitat se u jadroplova i neke kruzer kompanije pgledaj na www.maritime-connector.com za pocetak.
Virujen da ces brzo povatat s obzirom na skolu a ujedno se ti bit nesto sasvim novo jer od ureda nema nista. To zaboravi. To nije za inzinjere!

pozdrav i pitaj ako te jos sta zanima

Za gospu, ovo ka da slušan Ranka Vujovića: Struja je imenica ženskog roda, ako je takneš ubije boga u tebi... a ako si daltonista, imaš tri žice a najvažnija je ona šta ima rigu na sebi....

dobri dan

dobri dan

moze savjet.....koja je razlika izmedu "Tehničar za elektrostrojarstvo i Tehničar za elektroniku.....e sad koji je od ova dva zvanicno "struja" na brodu..... nemojte se smijat molim vas , laik sam a tko pita ne skita.....:)

Status
Not open for further replies.
Back