Atlantis - pomorsko učiliÅ¡te

a moglo bi i

Sramota
Pomoraca
Hrvatske

Postovani gospodine Mladeno

SPH kakav god bio radi nesto. Bar tu i kome ko zaglavi uskoci.

Mi ovde sa foruma ne radimo nista. Niti smo bili sposobni odrzati UPH.

Prije nego komentiramo SPH ajmo se sjetit sta smo napravili sa UPH pa se lagano poceskat po potiljku i rasirit oci jos jednom gledajuci svu ovu divotu superiornih postova na p.net-u.

Ja sam stajalista da se treba biti bolji od drugih primjerom a ne bezpredmetnim napadnjem nekoga tko radi nesto ( bilo to malo puno ili nikoliko ). Ako SPH nije dovoljno dobar mogli smo mi sa UPH radit ono sta mi mislimo da je dobro. A nismo.. Shame , shame on us..

Ovi post nije namjenjen Vama nego svim drugovima s foruma.

Postovani gospodine Mladeno

SPH kakav god bio radi nesto. Bar tu i kome ko zaglavi uskoci.

Mi ovde sa foruma ne radimo nista. Niti smo bili sposobni odrzati UPH.

Prije nego komentiramo SPH ajmo se sjetit sta smo napravili sa UPH pa se lagano poceskat po potiljku i rasirit oci jos jednom gledajuci svu ovu divotu superiornih postova na p.net-u.

Ja sam stajalista da se treba biti bolji od drugih primjerom a ne bezpredmetnim napadnjem nekoga tko radi nesto ( bilo to malo puno ili nikoliko ). Ako SPH nije dovoljno dobar mogli smo mi sa UPH radit ono sta mi mislimo da je dobro. A nismo.. Shame , shame on us..

Ovi post nije namjenjen Vama nego svim drugovima s foruma.

Bilichu legendo da te oklapio porez par desetaka tisuca kuna kao i mene a nit' luk jeo nit' ga mirisao mozda bi bio drugacijeg misljenja,ali svak ima pravo na svoje misljenje,a moje o njima je poznato.Vise je UPH napravio u ono malo vremena nego ovi u 20 i kusur godina,dalje ne bih jer bi posao u siroko a ionako smo van teme.

Bilichu legendo da te oklapio porez par desetaka tisuca kuna kao i mene a nit' luk jeo nit' ga mirisao mozda bi bio drugacijeg misljenja,ali svak ima pravo na svoje misljenje,a moje o njima je poznato.Vise je UPH napravio u ono malo vremena nego ovi u 20 i kusur godina,dalje ne bih jer bi posao u siroko a ionako smo van teme.

UPH je napravila puno lipih stvari. Zalosno je sta se dogodilo UPH umisto da se nastavilo raditi na lipim stvarima. Sitit cemo se mi sta smo napravili. Zivi bili pa vidili.

A koliko ja vidim SPH ako nista uskoci ovima sta ostanu bez pepira za obrisat guzicu pa im ako nista ponudi karte za ici doma. Da je UPH tu pa mi napravimo nesto oni nesto mogli smo bit pametniji svi skupa 4 puta. Ali nismo i ne triba ici siroko u pravu ste.. bit ce kasno kad dodje vrime..

Last edited:
Neću tj. ne mogu niÅ¡ta komentirat na UPH i na SPH, jer sam nov, mlad i zelen Å¡ta se tiče toga.

Ali nadam se da ću vas u velikom broju upoznati i nadam se da ću dogodine ić raditi asistenturu jer zelija bi neÅ¡to ostvariti u životu dugoročno. I na kraju svega taj posal me i zanima :):beer:

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

prijatelj mi polaze u srednjoj pomorskoj,koje su onda prednosti diversa prema srednjoj pomorskoj skoli?kaze mi i da doli vecinom predaju stari kapetani?

Mislim da je konzistentnost predavanja i profesora tj.predavaca. Netko je bio napisao da u pomorskoj školi moraš hvatati profesore za rukav jer oni predavaju van radnog vremena.

prijatelj mi polaze u srednjoj pomorskoj,koje su onda prednosti diversa prema srednjoj pomorskoj skoli?kaze mi i da doli vecinom predaju stari kapetani?

U Kliperu imas sve na gotovo, od rasporeda ispita, predavanja, do materijala do svih upustava nema nikakvih trazenja i snalazenja kako je kolega povise napisao. A opet i to sta se radi od gradiva u vecernjim skolama, moras u Kliperu odgovarat da bi dobio ocjenu.
Sve skupa je to ozbiljnije po mom misljenju, i kad se gleda u globalu bolje.

Ja ću se danas popodne uvatit skidat fileove sa foruma tj. skripte, dokumente, Marlins testove bla bla bla...jbte kad skontam ovoliko nisam bija zagrijan za učenje u srednjoj ni na faksu kao sad haha

Ako niste znali, od proÅ¡le godine stručni engleski za pomorce je kao izborni predmet, a talijanski kao obvezni u srednjoj Å¡koli.

Nije za čuditi onda fast Å¡ta craft FN 38 naljepnica. Koja je em proÅ¡la verifikaciju, em isprintana em nalipljena na svim RH brodovima.

Ako niste znali, od proÅ¡le godine stručni engleski za pomorce je kao izborni predmet, a talijanski kao obvezni u srednjoj Å¡koli.

Nije za čuditi onda fast Å¡ta craft FN 38 naljepnica. Koja je em proÅ¡la verifikaciju, em isprintana em nalipljena na svim RH brodovima.

Kojoj je to budaletini palo na pamet da mi je znat ime i prezime.
Koliko to ljudi u svitu prica talijanski?

Koji nas kreteni vode pa to je za ubit se.

Kojoj je to budaletini palo na pamet da mi je znat ime i prezime.
Koliko to ljudi u svitu prica talijanski?

Koji nas kreteni vode pa to je za ubit se.

E da je samo to.... Novi plan i program

Komunikacije - 40 sati Morseve abecede, da moraju znati "otipkati" cijele tekstove i slično.GMDSS obuka na aparatima iz doba kad je Bell izumio telefon
Elektronska - Loran i decca 20 sati (google it - After being shut down in the spring of 2000) :confused::confused:
ZaÅ¡tita mora i okoliÅ¡a - može predavati samo diplomirani inženjer pomorskog prometa koji to uopće nema na niti jednoj godini fakulteta, a osoba koja ima faks zaÅ¡tite mora i okoliÅ¡a ne može predavat taj predmet (a to mu je struka)
ECDIS AIS - šta je to?
To su samo kapi kapi od svega.... I što je najgore i da uspiju napraviti sve kako triba, odakle im financije da opremu škole da se to izvede? Imamo pomorske škole koje nemaju NI JEDAN prsluk za spašavanje. Ni jedan. Zamislite 4 godine a da nije onih mizernih 10 dana na Kraljici mora ne bi ni kap vode vidili a kamoli opremu s broda.

A recimo u Philipinima kad se netko odluči ić na more prvo ima 6 mjeseci praktične nastave pa tek onda počne teoriju obrađivat skupa sa praktičnom nastavom u srednjoj Å¡koli (vidjela, čula, znam). Do kraja prvog razreda mora 30 čvorova znat vezat ako misli nakon joÅ¡ tri dobit ukrcaj među njih 10000. A ode traže medalju za disanje....

Ne svi naravno, ali to je sve u svemu užas, ne samo nautika nego sve. Obrazovni sustav gdje čovjek se Å¡koluje 8 godina u struci a ne provede dana na praksi. I roditelji koji to potiču tako da odnesu nekom "frendu" dnevnik rada na potpis da olakÅ¡aju ditetu.... I profesori Å¡tufani svega... Mi smo u Å¡koli brusili varili lemili, rastakavali aute za domaći (a muÅ¡ki ih sastavljali natrag i ako upali svima petica), a danas zovu za vidu zavidat, a ovi Å¡ta vidaju vide se opametili pa sad lipo evo radni nalog, kad platiÅ¡ zovi pa ću ti zavidat vidu.... Na Å¡ta smo spali.

Novi program

Novi program

Novi program pretvorio je Å¡kole u tečajeve, srednje Å¡kole kao i fakulteti po mom miÅ¡ljenju dijele potvrdnice protuzakonito ( Npr. prema IMO modelu za radnu razinu Arpe potrebno je najmanje 6 mjeseci plovidbe itd itd). Ogledni primjer odličnog pomorskog Å¡kolovanja je Warshas Maritime Academy koji mi na žalost nećemo nikad stići. Prakse nema jer je uniÅ¡teno 150 brodova ( bivÅ¡a Jugolinija, Jadroplov, Å ibenska, Mediteranska itd) a bačena je lova na Kraljicu mora (5 mil EU) a mogle su se opremit Å¡kole sa vrhunskim simulatorima. Niti jedna Å¡kola ni fakultet nema zahtjevanu opremu, a svi uredno imaju koncesije. Primjer za radar, po naÅ¡em pravilniku treba imati dva odvojena zapovjednička mosta a nitko ih nema. Za ECDIS da bi se kvalitetno radilo zahtjev je 10 odvojenih stanica. NaÅ¡e ministarstvo je u materijalnim uvjetima novog Pravilnika napisalo samo ECDIS. Isto taku u materijalnim uvjetima za temeljnu sigurnost izbrisali su bazen za uvježbavanje. Ako te zanima ukucaj Meriturva Training Centre, tako bi trebalo izgledati pomorsko učiliÅ¡te! 1993 iskrca sam se sa broda i zaposlia u Å¡koli kao profa astronomije i teretrike. 2009 vratia sam se na brod i nikad se nebi vratia viÅ¡e u tu močvaru! Å ta se tiče zaÅ¡tite okoliÅ¡a, ja sam na trećoj godini ima u Rijeci kolegij zaÅ¡tite okoliÅ¡a.

E da je samo to.... Novi plan i program

Komunikacije - 40 sati Morseve abecede, da moraju znati "otipkati" cijele tekstove i slično.GMDSS obuka na aparatima iz doba kad je Bell izumio telefon
Elektronska - Loran i decca 20 sati (google it - After being shut down in the spring of 2000) :confused::confused:
ZaÅ¡tita mora i okoliÅ¡a - može predavati samo diplomirani inženjer pomorskog prometa koji to uopće nema na niti jednoj godini fakulteta, a osoba koja ima faks zaÅ¡tite mora i okoliÅ¡a ne može predavat taj predmet (a to mu je struka)
ECDIS AIS - šta je to?
To su samo kapi kapi od svega.... I što je najgore i da uspiju napraviti sve kako triba, odakle im financije da opremu škole da se to izvede? Imamo pomorske škole koje nemaju NI JEDAN prsluk za spašavanje. Ni jedan. Zamislite 4 godine a da nije onih mizernih 10 dana na Kraljici mora ne bi ni kap vode vidili a kamoli opremu s broda.

A recimo u Philipinima kad se netko odluči ić na more prvo ima 6 mjeseci praktične nastave pa tek onda počne teoriju obrađivat skupa sa praktičnom nastavom u srednjoj Å¡koli (vidjela, čula, znam). Do kraja prvog razreda mora 30 čvorova znat vezat ako misli nakon joÅ¡ tri dobit ukrcaj među njih 10000. A ode traže medalju za disanje....

Ne svi naravno, ali to je sve u svemu užas, ne samo nautika nego sve. Obrazovni sustav gdje čovjek se Å¡koluje 8 godina u struci a ne provede dana na praksi. I roditelji koji to potiču tako da odnesu nekom "frendu" dnevnik rada na potpis da olakÅ¡aju ditetu.... I profesori Å¡tufani svega... Mi smo u Å¡koli brusili varili lemili, rastakavali aute za domaći (a muÅ¡ki ih sastavljali natrag i ako upali svima petica), a danas zovu za vidu zavidat, a ovi Å¡ta vidaju vide se opametili pa sad lipo evo radni nalog, kad platiÅ¡ zovi pa ću ti zavidat vidu.... Na Å¡ta smo spali.

naka mi i izbriÅ¡u post, ali vi ste isto pomogli da to postane mocvara, kad se samo sitin na sta su ličili sati koje ste predavali....
:udriglavom

Back