Atlantis - pomorsko učiliÅ¡te

charlie wax

New member
Pozdrav svima.

Evo i ja sam jedan u nizu koji se raspituje za prekvalifikaciju za brodostrojara.

Isa san u Diversa pa u Atlantisa i u svakom slučaju su jeftiniji za nekih 2200kn.
U Atlantisa su mi izračunali 16.430 kn za platiti -10% za keÅ¡.
Uza sve to davaju mi 50% popusta na adv. fire fighting i adv. medical sta je sve skupa 1000kn, a na ostale brevete 15% popusta.

Samo mi nije jasno par stvari.
Tu se polaže i za D2, a ja ga već iman jer san D2 i matrikulu dobija 2012 kad san radija ka kuhar na brodu pa mi nije jasno ko tu koga...

I da li se asisentura nakon zavrÅ¡etka srednje Å¡kole (prekvalifikacije) može odma ići odraditi ili treba joÅ¡ neÅ¡to...osim breveta naravno?

P.S.
EMSA je zatražila od naÅ¡eg ministarstva reviziju svih srednjih Å¡kola i učiliÅ¡ta za pomorce u Hrvatskoj tako da su obustavljena obrazovanja za odrasle za pomorce.
Navodno nisu svi usklađeni sa STCW konvencijom...omfg...
Koliko će to trajati, dragi bog zna...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Od Atlantisa. Bio sam prekjučer na izračunu i pokazali su mi dopis od ministarstva.
Primjer, meni je trebala početi nastava sljedeći tjedan ili početkom trećeg mjeseca, a sad ne znaju kad će moći početi.

Takodjer nisam cuo jos za taj problem..
Vrati se nazad u Diversa (Klipera), sa ponudom iz Atlantisa pa ces se i dogovorit za manje! :)
E sad vidi, i u Diversu (Kliperu) imas takodjer u trecoj godini i (D2, FF, i medicinu) i sve ces to naknadno polagat, jer je to igra brojeva i to je tako (placat moras/amo svi).
I jos nesto kao polaznik Klipera takodjer imas na ta tri breveta 50% + 10% na sve ostale brevete koje polažeš u Diversu!
A ono sta je najvažnije od svega, Kliper i ministarstvo su u dobre (nema nikakvih problema), mogu ti potvrdit sve to jer barem 10 ljudi koji su gore zavrsili (NA - BS) su na brodu.
Tako da ono Atlantisi i slicno sve 5, ali bolje je ic na sigurno.

danas sam prvi put naletio na to uciliste Atlantis, jel moze netko napisat koji info o njima? s kim rade, di su etc...

do sad sam znao da u splitu ima SSM, diverso i srednja pomorska...

To ti ej je suvremeno učiliÅ¡te u Splitu, Mike Tripala 6, zgrada kod Jokera, di je policija. Sa live strane je niz skale teretana i oni su tu isto kraj teretane.

Napisala sam ja to ali na drugoj temi. Nema viÅ¡e prekvalifikacije za nautičara i strojara, sve je na ledu. Ministartvo mora je u sukobu interesa sa ministarstvom obrazovanja. Ali da ne kopiram post, evo link: http://www.pomorac.net/forum/nautika/5818-elektronska-navigacija.html#post148240

A ljudi koji su zavrsili za NA - BS u Klipera ili slicno i vec su na brodu sta sa njima?
Mislim da bi sad u velikim problemima bila sva ucilista, da se to krene ponistavat xy ljudi bi ostalo bez posla?

A ljudi koji su zavrsili za NA - BS u Klipera ili slicno i vec su na brodu sta sa njima?
Mislim da bi sad u velikim problemima bila sva ucilista, da se to krene ponistavat xy ljudi bi ostalo bez posla?

Nece se ponistavat nista.
Eventualno izminit neka pravila , nesto dopunit nesto oduzet i nastavit di se stalo.
Nije ovo Srednja Afrika da zakoni idu retroaktivno jer poglavica oce tako.

Oduvik je bilo da kad jednom steces neko zvanje to ti zauvik ostaje i nemoze se oduzet.
Mada sad s ovima na vlasti
Sprdnja
Prema
Hrvatskoj
je sve moguce a sve vise virujem da se u saboru oni posteno

Haha. Od 170-ak zastupnika, 20% ih dolazi na rasprave, a ovi ostali jadni ne stignu od velike brige i posla :D:rolleyes:

Ja ću otic danas do Klipera (Diversa) sa ponudom od Atlantisa pa ću vidit jel mogu oni Å¡ta regulirat cijenu :)

Ali uvik se ovako meni potrefi neki qrac.
I joÅ¡ mi nitko od njih nije zna objasnit zbog čega ja opet moran sluÅ¡at D2 :what:

pozdrav

pozdrav

ja sam u klipera vec trecu godinu pocea odgovarat i uciti. sto se tice, nije da hvalim ili nesto ali moze se dobro nauciti osnovno potrebno za ic na brod ali i puno viÅ¡e tko zeli.Nama su se uveli samo neki novi predmeti i malo vise sati nekih predmeta i svi koji su zavrsili u klipera su pa dobar broj na brodu.A taj atlantis je ja mislim ispod svih zakona jer taj famozni sus iliti Suvremeno učiliÅ¡te u Splitu iliti ga gazda Jerkunica otvara sve i svasta samo da uzme pare vidi te samo koliko ima smjerova i Å¡kola kod njega kao npr. komercijalist,zidar,knjigovođa,menader,poslovna skola itd. a u naÅ¡eg Klipera samo pomorska Å¡kola i bave se samo tim a i profesori su sve sami kapetani bivsi ali sadaÅ¡nji i puno toga se moze naučiti od njih.hvala lipa :D

Slažem se, ja san zavrsija D2 u Diversa, prezadovoljan san bija moram priznat. Danas ću oko 1 ure popodne otic vidit izračun pa ću vam baÅ¡ javit.

Oduvik je bilo da kad jednom steces neko zvanje to ti zauvik ostaje i nemoze se oduzet.
Mada sad s ovima na vlasti
Sprdnja
Prema
Hrvatskoj
je sve moguce a sve vise virujem da se u saboru oni posteno

a moglo bi i

Sramota
Pomoraca
Hrvatske

Nece se ponistavat nista.
Eventualno izminit neka pravila , nesto dopunit nesto oduzet i nastavit di se stalo.
Nije ovo Srednja Afrika da zakoni idu retroaktivno jer poglavica oce tako.

Izgleda da samo Atlantis ima problema..
Sionc sam od provjerio za Kliper, i problema nikakvih nema (i to je 100%)!

Yup, provjereno bubba.
Taman san doÅ¡a iz Klipera i odlučija san se za Kliper ustanovu. Jesu malo skuplji, ali bolje i to nego platit kurbu pa likara hahaha. :sly::D Sorry na rječniku.

Jel itko još upisuje pa da se upoznamo na predavanjima?

Yup, provjereno bubba.
Taman san doÅ¡a iz Klipera i odlučija san se za Kliper ustanovu. Jesu malo skuplji, ali bolje i to nego platit kurbu pa likara hahaha. :sly::D Sorry na rječniku.

Jel itko još upisuje pa da se upoznamo na predavanjima?

Ako ti bilo sta treba (ako ides za BS) samo se javi na PM! ;)

Back