Anketa Hrvatskih pomoraca

dobra ideja i iskreno se nadam da cemo se izboriti za nase i iduce generacije pomoraca bolje sutra
idemo pokazati koliko nas ima
virujem da ovo citaju tzv kapetani iz sph i da se znoje kad pomisle da bi i oni mogli ubrzo put afrike pa da osjete sta je
kruv s sedam kora:p:p:p:p:p:p

Potpisano i prosljeđeno.

Nekoliko sugestija:
Trebalo bi barem jednom dnevno postati na Facebook grupu Pomorac.net "podsjetnik" za anketu tako da se ona ponovo pojavi u feedu ljudima. Ovako, oni koji nisu vidjeli prvi post i nisu cesti gosti na forumu bi mogli propustiti vijest.
Također bi se mogao malo naslov ili prvih nekoliko redova tog posta malo promijeniti tako da se vidi o čemu se radi te da je potrebna neka radnja, a bez da se mora kliknuti da se proÅ¡iri tekst. Trenutno se vidi: "PoÅ¡tovani čitatelji naÅ¡eg portala, ..." - ne zove baÅ¡ da se klikne na to čak i kad je netko shareao taj post dalje prijateljima. Nije istaknut, i ne odudara od gomile postova koji se pojavljuju po facebooku. Dakle, ne bi bilo loÅ¡e da je malo viÅ¡e "bombastično", kako to inače bude na facebooku.. poput kampanja tipa "Ja glasam PROTIV" i sl. Dakle, ne bi bilo loÅ¡e neÅ¡to poput plakata/slike nekog broda/mora/pltforme s natpisom: "SPASIMO HRVATSKE POMORCE!" - PotpiÅ¡ite se i dajte svoj glas za hrvatskog pomorca!

Nešto u tom stilu.. mislim da je svima jasno na što pucam. Ne treba neko veliko vrijeme i resursi da se to malo popravi.

Takodjer je tesko doci do linka na anketu ukoliko niste na forumu ili clan facebook grupe, a i onda ga treba traziti.

Ne bi bilo lose da se potpisu i oni koji slucajno nabasaju na pomorac.net stranicu. Trenutno se ne vidi na pocetnoj stranici bilo kakva akcija/anketa/peticija. Ne bi bilo lose staviti privremeno neki dodatni banner s nekom parolom poput one spomenute ili nesto slicno.

Samo sugestija, nije kritika bilo čega. (da se odmah ogradim) :)

Nisam negativan niti, đavolji odvjetnik ili kako se već kaže, ali imam jedno pitanje:

Kako bi ova anketa zapravo trebala pomoći?

To nije prikupljanje potpisa za referendum, niti se tijela i čelniÅ¡tvo sindikata ili udruge mogu smjenjivati ako niste članovi i sudjelujete u radu izborne skupÅ¡tine. Također, ministre u vladi RH, kao dio izvrÅ¡ne vlast ne može se mijenjati peticijama Imate jako dobar primjer branitelja.

Jedino ako je cilj da to bude neko mjesto oduška, revolta i nezadovoljstva prema aktualnoj politici i odnosu sindikalnih tijela prema pomorcima, tada je i sam forum dostatan.

Možda bi bilo, u određenom slučaju učinkovitije je da se svi članovi sindikata "izčlane" i osnuje se novi i pravičniji sindikat, te izabere vodstvo koje bi branilo interese članstva.

Mislim, priznajem da se ne razumijem u politiku, ali zato i pitam da mi se objasni....

Hvala

ovo je tocno sto si napisao
bilo je skupljanje potpisa za referndum ,skupilo se 400000 i ko da se nista nije desilo,i sad ce jedan forum nekoga srusit
nisam protiv ovoga al iskreno mi je ovo smijesno
ono sto se moze je uzet odvjetnika i to pokusat srusit,sve ostalo je tapkanje u prazno
najprije treba ispisat sve pomorce koji su uclanjeni u SPH ,to ce im bit rusenje
Ovo je samo moje misljenje pa kome pase dobro,kom ne opet dobro

ovo je tocno sto si napisao
bilo je skupljanje potpisa za referndum ,skupilo se 400000 i ko da se nista nije desilo,i sad ce jedan forum nekoga srusit
nisam protiv ovoga al iskreno mi je ovo smijesno
ono sto se moze je uzet odvjetnika i to pokusat srusit,sve ostalo je tapkanje u prazno
najprije treba ispisat sve pomorce koji su uclanjeni u SPH ,to ce im bit rusenje
Ovo je samo moje misljenje pa kome pase dobro,kom ne opet dobro

Sax

prvo bi napisa da postujem svacje misljenje....ali moram dodat da su se tako smijala vecina pomoraca sa PPOP a sad svi pohadaju to I super in je....niti se sjete ko stoji iza toga(da ne pisen jer pametnome dosta)

e sad prije malo vise od tjedan dana ja sam ka sto sam I prije predlaga is I poprica sa odvjetnikom,na sto mi je on odgovorija-(dat cu ti samo jedan primjer jer mi se ned pisat-mrtav san umoran)
kako ces tuzit nekoga ako nemas podrsku vecine?drugo kako ces slozit tuzbu ako dosta stvari nije ispitano?Covik je inace moj jako doba poznanik I jedan od vodecih odvjetnika u ZD sve reka.
znaci nemogu ja njemu uletit da tuzim drzavu na osnovi rekla kazala,jer dosta pomoraca I nije svjesna koliko nezna ili nije upucena u pravila koja se tumace od zupanije do zupanije drugacije,a da ne govorimo o razno raznim bombama koje neko plasira jer mu je dosadno u zivotu.

meni osobno nije smjesna inicijativa,nego bas suprotno zelim vidit koliko smo svi slozni i kad dobijemo neki rezultat,moremo krenit dalje a onda ako oces i angazmana neke odvjetnicke kuce koja ce zastupat nasa prava,ali opet ponavljam nemoze se nista ako se nezna stvarno stanje koliko nas stvarno zeli promjene.i koliko ustvari ljudi zeli podrzat ovu sacicu entuzijasta od kojih bi profitirali svi.

kako je napisano zahvaljujuci ovom forumu i dopustenju da se moze komunicirat priko njega vec je jedna prepreka u komunikaciji odstranjena.

Nisam mislio nista pisat na ovu temu, medjutim vidim da tema ide dalje, te su misljenja podijeljena dok je realnost nesto sasvim drugo.Ljudi su se nabrijali, te me sve to podsijeca na neka davna vremena.
Anketu nisam ispunio, niti necu jer ona nicemu ne vodi.Velika vecina pomoraca kad bude potrebno konkretno nesto napraviti povuci ce se u misju rupu iz koje su i izasli, ili ce cekati da netko drugi odradi posao za njih.
Pomorcima treba jedna udruga tipa nezavisnog sindikata koja bi se borila za prava svih pomoraca sa teritorija RH.
Lijepo je to sve krenulo prije par godina medjutim sve se raspalo i prije nego sto je Udruga ''prohodala.''
Realnost je jebena stvar i vecina ljudi je ne razumije i ne zna prepoznati.
Volio bih da sam u krivu medjutim nikada ali nikada nista se nece promjeniti te ce mo i dalje mi kao pomorci biti ovce za šišanje...tu smo sami krivi jer se uvijek gledaju osobni interesi...

Ajmo iz pocetka...Udruga Pomoraca Hrvatske je bila jako dobro zamisljena koja se raspala zbog razloga u koje necu ulaziti....nije ni bitno...Bio sam clan UPH i podupirao sam je godisnjom clanrinom te mi nije bio problem izdvoiti godisnje pisljivih 100 USD znajuci koje stavove UPH zastupa i za sto se nastoji izboriti.
Netko je jednom napisao na forumu da ce ljudi plakati za clanarinom od 100 USD kad ih puknu po dzepu, a to vrijeme uskoro dolazi jer je pitanje dana kad ce uvesti pausalni porez.
Iako nisam bio u vodstvu UPH te niti sam malo mrdnuo u bilo cemu vezanom za Udrugu, moralno sam osijecao da ako bas ne mogu pomoci drugacije da bar pridonesem placanjem clanarine jednog udruzi da bi se mogla financirati, jer smatram da bi mogla nesto promijeniti u nastojanju da svim pomorcima bude bolje.
Nitko, ali nitko od mojih prijatelja, poznanika se nije htio uclaniti u UPH, iako sam nagovarao masu njih da to naprave, nitko to nije napravio.To sve govori o tome koliko smo slozni...jesmo, da i te kako, kad treba ispunit fucking anketu, medjutim cim netko spomene godisnju clanarinu od 100 USD onda se vrlo brzo izgubi ona pocetna zainteresiranost.
Kada mi je isticala clanraina za 1. godinu, odnosno par dana prije isteka trcao sam u postu da bi uplatio za slijedecu godinu.Vjerujem da je bilo jedno 20-tak ljudi koji su radili isto kao i ja.
Alooooo 20-tak ljudi!!!!!!!!!od koliko ono pomoraca u Hrvatskoj????Gdje ste Vi ostali?????
Opce je poznato da smo govna od naroda i da vecina Hrvata gleda samo svoje interese.Tko tvrdi drugacije, laze sebe, laze druge...uvijek se gleda gdje je tu moj interes?Sto se meni nudi za uzvrat?

Malo ljudi uopce zna da je tamo negdje prije par godina postojala neka Udruga Pomoraca Hrvatske koje je imala svoje stavove i zahtjeve za buducnost svakog HR pomorca, bio on timunjer, mazac ili master.

PPOP ili Posebni Program Obrazovanja Pomoraca je uveden na zahtjev UPH te je donio mogucnost svim dugogodisnjim pomorcima sa 36 mj ciste navigacije stjecanje top certifikata tj. napredovanje do Mastera ili Chief Engineera bez zavrsene Vise Pomorske.Iako su neke ustanove bile protiv PPOP-a, posebno Pomorski Fakultet Rijeka UPH je bila jaca u svojim nastojanjima da nesto promijeni.Medjutim da se vratim na ovo gore napisano i o opce poznatom hrvatskom jalu...iznenadjen sam bio sa velikom vecinom kolega u drustvu te njihovom reakcijom na PPOP...tipa zasto sam se ja mucio na Faxu godinama, a sad tamo neki supak zavrsi tecaj i on postaje Master...jos jednom sve to govori o nama kao narodu.Ja iskreno gledam drugacije, recimo ako sam se ja mucio na Faxu, te dosao do pozcijie Mastera zasto neki dugogodisnji Chief ne bi imao mogucnost napredovanja do pozicije Mastera ako nije imao mogucnost upisa na faxs...ali nazlost malo nas je takvih...

Bilo je i prica od nize rangiranih pomoraca, sto cu se ja uclanjivati kad se oni bore da Chief postane Master i slicno.

Duboko vjeujem da je UPH opstala da bi danas svim pomorcima bilo puno bolje jer bi se netko imao boriti za svih nas, netko tko ima pravo glasa i tko je bio pozivan na vazne sastanke u Ministarstvo.
Danas ima toliko otvorenih tema, gledajuci samo ove najnovije pizdarije prilikom prijave-odjave, zdravstvenog, mirovinskog i slicno...medjutim dok god ima ljudi koji razmisljaju i u ovom slucaju (i to sam cuo) jebe mi se, mene agencija prijavljuje-odjavljuje i slicno samo cekam dan kad ce uvesti pausalni porez pa kad mali misici izadju iz svojih jadnih rupica i pocnu kenjati tu na forumu kako treba ovo kako treba ono...e pa gospodo, imali ste priliku uclaniit se u nesto, sto bi danas vjerojatno opstalo da je bilo dovoljno clanova te bi se udruga mogla sama financirati te otvoriti urede u vecim gradovima sa ostalim sadrzajem tipa pravne pomoci koja bi mogla zastupati svakog pomorca.

Iskreno, mene malo ovo vec zamara, jer se sve vrti u krug...sto bi se reklo, puno zujimo, a malo meda dajemo.

Shark, u principu sve sta si napisao je istina i slazem se s tobom 100%, UPH je napravila puno stvari i samo prisustvo na sastancima MMPI-a je bila velika stvar kao i postignut ubrzani program...
Gotovo 99% ljudi nije mrdnulo onom stvari i dobili su taj program na racun nekih drugih "budala" koji su se borili za necija prava bez hvala...

Nadalje sada je netko bacio bombu za taj porez i cime se to proculo nitko ne zeli da mu se otimaju pare i eto ti sloge hahah...zanima me koliko ce ispasti glasova iz ove ankete cisto da vidimo koliko je ljudi za nesto, a kada dode do nekih konkretnih stvari tek ce se onda vidjeti koliko su unutra, jer znam da ako ovo propadne to je to...nema povratka, nema nicega, samo se pripremite za primiti nesto u dupe bez vazelina...

I sada masu tih miseva i dalje cita forum i prikuplja informacije sta i kako, smiju se, a ako dode uplatica onda ce biti sta si ti frende napravio??? Daj pomogni... to ti je isto kao kada me zove ekipa koja me godinama nije zvala dok ne cuje da radim u offshore-u pa ono jel mozes pomoc prijatelju...NE MOGU...tako ce ti biti za ovo ako dode do kakvih promjena...

Ja plan za sebe imam, ali 99% njih nema i nezna sta napraviti, ako sada budu ljudi mozda nesto i bude, ali eto u kratko vrijeme cemo saznati pravu istinu...

@ Shark & Kile
Vratimo se na post #18 ove teme i izvucimo poruku iz UPH. Sad je situacija drugacija, onda je bio problem prijave-odjave, 183 dana, davanja.... Sad se radi o pausalnom porezu i puno vise kolega je svjesnije sitiuacije koja nas moze zateci ako ne reagiramo slozno. Mislim da ovo nije stvar euforije nego da se stvarno nesto poduzme, anketa je prvi korak.

@Shark
Ja se slazem da ima svak svoje misljenjeni da ne moras ispuniti aplikaciju jer si nadrkan na neka prijasnja zbivanja ali isto tako mislim da nemas pravo govorit da smo govna jer ja sebe ne smatran govnon od covika.
Dalje ovo nema nikakve veze sa UPH niti sa neznam ni ja kojim bakracima jer je odmah u pocetku napisano od nekih ljudi da ce samo pomoci sprovesti ideju u djelu i ti koji su nam pomogli su u vrijeme UPH najvise sebe zrtvovali i iujebali se oko svega i sada i daljr nastoje pomoci je po meni osjecaju neku pozitivnu vibraciju i misle da ovo moze uspit.
Svaka tebi cast ali nisi u pojedinom djelu teksta u pravu jer ako Dalmos i nos par njih nakon svega mogu pomoc e onda mislin da svi trebamo stisnit nogu na gas.Mislim da je bilo nas vise od 20 sto je placalo clanarinu tako da taj podatak nije tocan.

@Kile
mislim da i je najveci problem ovo sto si napisa da ti imas.rjesenje za sebe i onda ispada a vas ko jebe jer drugacije ne mogu protumaciti recenicu.
Najlakse je pokupiti stvari i odjebat iz zemlje i onda mislis da ti je suoer a ustvari ti je gore nego di si bia,ali po meni ovi sta su otisli i sta misle ic u neke egzoticne zemlje ma.neka idu i neka se vise nikada ne vracaju ali nemoj da onda pricaju kako oni vole svoju zemlju jer oni koji je vole oni je krvlju brane i ne napustaju je lako.
Neki dan citam neki otisa u Kanadu i sada kaze da se nikada nece vratit ode nego sa ce dici samo prica ma nemoj uopce niti da prica dici jer takvi su nas i unistili i dalje nas jebu bez one stvari.
Trebamo bit skupa i kad je lipo i kad je grubo a to je sada.

Zivili

@Juznjak

Gle stari, svatko od od nas ima rjesenje za sebe, pa tako i ja moram zastiti sebe i svoju obitelj od krade...
Ako mi pomorci ovaj put nakon ove ankete se ne uspijemo skupiti i napraviti nesto zao mi je, ali to je stvarno zadnji vlak.

Ovo sta pricas ko voli svoju zemlju, brani je krvlju i tako to, zajebi te fore jer pogledaj kako se drzava i zakon odnosi prema tebi i sada ti jos netko zeli jos vise uzeti i tebi je to ok?

Zato ponavljam ako ce svi biti razumni, slozni i ne razmisljati ko ima veceg i ko ima vecu placu nego svi jednaki onda imamo nesto... Zato sacekajmo kraj ankete i onda cemo znati na cemu smo.

Shark i kile

dajte vi samo ispunite anketu(ako ocete zato i radimo anketu da vidimo koliko nas ima)...i ako zatriba dajte nan glas...niko ne pita ni pare ni nista samo jebeni glas....ja virujen u nas entuzijaste i cisto me zaboli za te neke tamo koji ce profitirat od mog rada...toga je bilo i bit ce

i zamolija bi vas da ne potkopavate bar ove labave temelje neke nade koju imamo da bi mogli nesto napravit.

stvarno ne razumin cemu ismijavanje ankete-i sto je vama prvima tako veliki problem to ispunit,a u drugom dilu svoga posta pisete o tim nekim ljudima koji ne zele prstom maknut.

@crta zara

Ja sam anketu ispunio, kao i moja familija, a i prosljedio sam na masu adresa, ja sam za ovo, da uspije i da nama bude bolje, a ne da se drugi gustaju nasem radu...

Od mene je potpora 100%, ne samo u glasu nego i u daljnoj fazi koja slijedi...

Također pomoc cu koliko mogu i stignem, netribamo puno mozgat sta kako zasto i di nego ic s ovim pa di puklo da puklo

Samo Hrabro

Samo Hrabro

Evo jos jednog clana, novi na vasem sajtu,
Prikljucujem se i dajem svoj doprinos, anketa ispunjena i sherana dalje ,evo samo hrabro decki , do kraja treba izdrzat.

Istrijan

Back