Mislim da se ode ne radi o istom tipu pomorstva ko na Atlantskoj ili slicnoj kompaniji.Royal Star Clipper je zadnji potomak teretnih brodova na jedra,tzv. windjammer koji je ujedno i najveci jedrenjak trenutno na svijetu.Ode se ide da bi se iskusilo nesto novo za zaljubljenike u ovakvo jedrenje, a i koliko sam cuo dosta je opustena atmosfera na svim njihovim brodovima(ima ih jos par). Kad se uzme u obzir da u svijetu ljudi placaju novce da bi radili na ovakvom tipu broda,tzv. sailtraining, nesto sto je i kod nas od nedavno u povojima i moglo bi urodit u buducnosti jednim brodom pod hrvatskom zastavom

onda biti placen i raditi tamo i ne zvuci kao losa stvar. Znaci sve je stvar gledista,dakako, na Star Cruises je cak i tesko upasti,jer ocito ima dovoljan broj zaljubljenika koji su voljni pristati. Ponavljam,triba volit..kad bi dobro placali, na ovakve bi brodove ljudi isli zbog novaca, a oni ipak zele skupit posadu koja to radi iz uzitka..navodno im ide dobro. Zapovjednik na Royal Star Clipperu je poznati kapetan (u tim krugovima) sa ruskog Sedova. Vidio sam ih jednom ispred Hvara kako dizu sidro na jedra,lijep prizor.