Shame on you!

engineer-ri

2 ass.eng
Več danim gledam ove mizerne ponude. NiÅ¡ta me ne može ižicirati kao ove sramotne ponude pojedinih agencija ( ajde dobro može-recimo moja žena ali necemo sada o tome...). Zbog toga sam odlučio otvoriti temu kao nekako svoju tj naÅ¡ stup srama za pojedine ponude koje se pojavljuju na internetu i koje dobivaju pojedine kolege. Pazi ovu:

WRS are currently seeking an AB for a large DP3 Accommodation vessel working in Nigeria. This is a long-term position working on a 16 weeks on, 4 weeks off rotation paying a dayrate of USD 45 per day.

The correct candidate must have previous offshore experience on large vessels, preferably above 7000GT.

You must have:

- Offshore experience
- Valid STCW
- Valid Yellow Fever
- Valid BOSIET

If you meet the above requirements then please apply.

WRS- Shame on you!!!!!!!:udriglavom:udriglavom

Ilc crewing agency, a/b na chem tankeru 560usd mjesecno, ugovor 6mj +-2,
Ch off Lpg 4500usd 6mj +-2

Lani sam preko njih odradio jedan offshore ugovor .
Dnevnica nije bila toliko mizerna, ali su za tu moju poziciju davali gotovo duplu veću plaću kolegama sa jugoistoka Azije.

Je, ima i za Sr. DPO 200 USD/p.d. kaze mi jedan da se javlja i na te oglase a nitko ne odgovara. znaci imaju puno kandidata s exp., a mislim da je nekim firmama koje jos uvjek imaju posla dobro i dosla ova kriza u offshoru da mogu prepolovit place ljudima!

Več danim gledam ove mizerne ponude. NiÅ¡ta me ne može ižicirati kao ove sramotne ponude pojedinih agencija ( ajde dobro može-recimo moja žena ali necemo sada o tome...). Zbog toga sam odlučio otvoriti temu kao nekako svoju tj naÅ¡ stup srama za pojedine ponude koje se pojavljuju na internetu i koje dobivaju pojedine kolege. Pazi ovu:

WRS are currently seeking an AB for a large DP3 Accommodation vessel working in Nigeria. This is a long-term position working on a 16 weeks on, 4 weeks off rotation paying a dayrate of USD 45 per day.

The correct candidate must have previous offshore experience on large vessels, preferably above 7000GT.

You must have:

- Offshore experience
- Valid STCW
- Valid Yellow Fever
- Valid BOSIET

If you meet the above requirements then please apply.

WRS- Shame on you!!!!!!!:udriglavom:udriglavom
kolega nazalost offshore je prnia i to je to...bar zasada...sta mene ovako malo hebe je sljedece....reci mi zasto mislis da bi jedan AB treba imati vise od 45 Usd na dan...zato jer je DP3 brod...ili kongsberg sistem....ili puno veliki brod...cak veci od 7000grt...nemoj me krivo svatit...ja bi volia da i taj ab bude dobro placen...a mislis li da bi bilo normalno da ab ima 10k usd ili vise od jednog upravitelja ili mastera na bulku ili kontenjeru....zato jer je dp3 brod...ma daj...sad gledam ove filipince ab kod mene...motaju kabel od 110 kg/m i imaju mozda 50usd na dan....i ne bune se...a nije im lagan posal viruj mi...
ja mislim da su ljudi u offshoreu navikli na dobre place i sad je to gotovo...jednostavno treba to prihvatiti i ici dalje....
slazem se da je wrs jos jedno smece od agencije koje iskoristava nas pomorce ali bi vise volia da si spomenija jadroplov, losinjsku, atlantsku i njihovo iskoristavanje nasih mladih kolega kadeta i asistenata i naseg omrazenog vodu iz sph koji bi tim mladim ljudima izbija zadnji dolar iz depa da moze...

O ovoj temi bi moga pisat misecima jer sam i sam dobiva svakakve ponude u zadnje vrime,a jos vise sam ih i vidija :tipa C/E za 80usd p-d 3-1 ugovor i takve slicne.(Bitno naglasiti da je Huet-Bosiet obavezan i sto cuda uz to.)
Cinjenica je jasna da svi iskoristavaju situaciju i spustaju place i pokusavaju dokazati da se u Offshore moze raditi za puno manje para nego je to inace u praksi bilo.
Nas officire unistavaju hebeni Ukrajinci koji kupe brevete na pazaru i za male pare dodu raditi na brod.

Najvise me ljuti u ovom svemu zasto npr.na wind farmama ljudima na crew boat-ima i wind carrierima skidaju place??
(Koji hurac ima cijena goriva veze s tim oce li vitar puhati ili ne)Samo zato jer je i to offshore pa seru kvake.

kolega nazalost offshore je prnia i to je to...bar zasada...sta mene ovako malo hebe je sljedece....reci mi zasto mislis da bi jedan AB treba imati vise od 45 Usd na dan...zato jer je DP3 brod...ili kongsberg sistem....ili puno veliki brod...cak veci od 7000grt...nemoj me krivo svatit...ja bi volia da i taj ab bude dobro placen...a mislis li da bi bilo normalno da ab ima 10k usd ili vise od jednog upravitelja ili mastera na bulku ili kontenjeru....zato jer je dp3 brod...ma daj...sad gledam ove filipince ab kod mene...motaju kabel od 110 kg/m i imaju mozda 50usd na dan....i ne bune se...a nije im lagan posal viruj mi...
ja mislim da su ljudi u offshoreu navikli na dobre place i sad je to gotovo...jednostavno treba to prihvatiti i ici dalje....
slazem se da je wrs jos jedno smece od agencije koje iskoristava nas pomorce ali bi vise volia da si spomenija jadroplov, losinjsku, atlantsku i njihovo iskoristavanje nasih mladih kolega kadeta i asistenata i naseg omrazenog vodu iz sph koji bi tim mladim ljudima izbija zadnji dolar iz depa da moze...

Da, tako je. Ne treba se cuditi sto te stranac ide iskoristiti, kada te tvoj izj*** kao pokusnog kunića.

Nasi ti tokom kadeture nacine "prvu specijalu", tako da kasnije kad krenu gu*it stranci bude lakse za pretrpit :confused:

Last edited:
Neznam jeste vidjeli onu rusku agenciju crewell, ili tako nesto, ja znam dobivat oglase od njih, sekondo na bulku od 2100 do 2400 usd placa, 6 mj. ugovor, timunjeri za cak 1200 usd itd...mislim da ti rusi i ukrajinci idu za dosta manje place od filipinaca, cak i indonezana!
a to s nasim firmama se slazem, kao i one place od atlanske sto su postane, kako ce te onda stranac puno vise platit kad vidi koliko te nase firme pod hr zastavom placaju!

Slažem se da treba spomenuti i ove naÅ¡e famozne firme. Tek sam otvorio temu i tek smo počeli skretati pažnju na ovakve odlične ponude i odlične firme.
A to zasto bi trebao imati bolju plaču u offshore-u pa to je logično! Vlasnici viÅ¡e zarađuju, uvjeti u offshore-u su teži, viÅ¡e se radi (12sati svaki dan) , na kraju krajeva znaÅ¡ i sam.....Sramota je bilo koja ponuda u offshore-u koja je manja od ponude na običnom brodu. I konkretno kod ove ponude to je Nigerija. Svi znamo kako je tamo.
Hvala kolegama na joÅ¡ par "odličnih" ponuda koje su navedene. Å tancajte ih i dalje da vidimo koji su to smradovi.....

Svako malo se otvara neka tema na ovu offshore shemu,dajte stavite sve u jednu ili nastavite neku,imaju tri nedorecene teme od offshoreu,cemu stalno nove i onda iznova supjle price.
Brate ajte radit za tri dolara dnevnicu ako ocete,ostavite kosti i zivce po brodovima i moru...ja se nikad nisam dira u niciju drugu placu na brodu i niciji posa jer svaka lipa je krvavo zaradena na ovi ili oni nacin bez obzira sta si na brodu,ja bi timunjerima i mazacima da najvecu placu...
Danas na linkedinu za dizalicara daju 80 dolara dan a drugi oglas jos i manje....pa neka ukrcaju takve strucne dizalicare,nagleda se ja takvih na svoje oci koliko oces,pa da vidis kako se vraca sve u normalu

Bahri.sa traži 2eng hitno, viÅ¡e ljudi, plaća 7177usd permanent, ugovor 3-3 radi se o vlcc, tribaju im i ostali časnici palube i stroja

Zorge kakva je situacija tamo? Jesu jos juniorima 4mj ugovori? Jesu se nakrcali instant sa crnim nogama ili jos uvjek postoji nekakav mix?

postoji kolega mix, dobro je, iz moje perspektive, juniorima nažalost nije 3-3 nego na brodu 4-5 a doma kako se dogovoriÅ¡ ali s obzirom da firma kupuje polovne i naručuje nove vlcc priliku će biti za unapređenje, ima dosta naÅ¡ih prvih i zapovjednika, moja je preporuka u svakom slučaju pozitivna

Ajde drago mi je da je tako. Vela je bila top firma, sto ce i kako ispast s Bahrijem (po pitanju uvjeta za casnike) ostaje za vidit. Valjda cemo mi rvatine imat tamo sansu za ukrcaj, prvenstveno juniori i kadeti.

Živija kolega, kako ne, Å¡ansa je tu, triba aplicirati, koliko vidim firma se Å¡iri, tribaju ljude trenutačno.

Slažem se da treba spomenuti i ove naÅ¡e famozne firme. Tek sam otvorio temu i tek smo počeli skretati pažnju na ovakve odlične ponude i odlične firme.
A to zasto bi trebao imati bolju plaču u offshore-u pa to je logično! Vlasnici viÅ¡e zarađuju, uvjeti u offshore-u su teži, viÅ¡e se radi (12sati svaki dan) , na kraju krajeva znaÅ¡ i sam.....Sramota je bilo koja ponuda u offshore-u koja je manja od ponude na običnom brodu. I konkretno kod ove ponude to je Nigerija. Svi znamo kako je tamo.
Hvala kolegama na joÅ¡ par "odličnih" ponuda koje su navedene. Å tancajte ih i dalje da vidimo koji su to smradovi.....
Prika ako si iskusan zasto ne trazis neku drugu bransu sad dok je kriza sto si navra toliko na taj offshore kad ti je slaba kesa?
Ako si strojar jamacno ces si naci posla na obicnin brodovima kako ih ti zoves.
Ili ti je to mozda prelagan posa kad si napisa da je tebi logicno da neko s offshorea ima vecu kesu.
Pa vidis da ti je slaba logika kad tu cmoljis da su ti slabe ponude.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Evo sad se povelo stavljat i ovde koja firma trazi i koliki su ugovori i place i ovo ono...
Za to vec postoje teme i ovo triba prispojit nekoj od tema za offshore jer samo je naslov drukciji a ostalo sve isto.
I onda se svi ljutite kad neko novi pita di sta nac,pa ovde se niko ne moze snac vise po temama...

Back