Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/23
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno "Naknade" i "provizije" agencija

Kakva su iskustva i kakva je praksa ??to se tiče plaćanja "naknada" prilikom zapo??ljavanja preko domaćih agencija?

Evo moj primjer.

Jučer se prvi put pojavio u agenciji, intervju i svu follow up korespodenciju rije??avao do tada direktno s poslodavcem. Međutim, morao sam kod njih po original potvrde o zapo??ljavanju za US vizu jer mi je tamo ukrcaj. Kad sam uzimao tu potvrdu rekli su mi da ta 'usluga' ko??ta 200â??. Tra?žio sam račun ili neku potvrdu o uplati, rekli mi da neću ni??ta dobiti da im samo dam ke??. Upozorio sam ih da prema pravilniku o posredovanju pri zapo??ljavanju pomoraca čl. 14. i čl. 15. oni mi to ne smiju naplatiti. E onda je bilo.. "ne mora?? ti to platiti ako neće?? ali... bolje da plati??. Ako razumije?? ??to ti ?želim reći." I takve fore.

Danas sam zvao "direktora", a ovaj mi rekao da će mi poslati neki račun na kojem će pisati ??to god on hoće da pi??e jer mi neće napisati ono ??to sam ja tra?žio ("Naknada za posredovanje pri zapo??ljavanju") i da sam mu ja to du?žan platiti. Rekao sam da smatram da je to nemoralno i da je to iznuda. Pa onda krenulo sa izjavama tipa: "??ta ti misli?? da si ti veći od nas", "ja ovo radim 20 godina", "samo se ti dr?ži svojih principa", "ma ?žali se kome god hoće?? i pi??i po internetu koliko hoće??", i sl.

Katastrofa. Zar je moguće da je ovo procedura? Mislim, znam da nismo u ?*vicarskoj, ali ovo je stra??no.

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Sramota kako je bahat taj gospodin. A da napises koja je to agencija u pitanju? Pa da i ostali budu upoznati s njome ...

1 eng
    Datum registracije
    Dec 2008

Post Na??e agencije

A tako ti je to sa na??im agencijama.Zato ja kad god tra?žim posao tra?žim preko agencija u Engleskoj,ono ??to ti ka?žu to je sve istina za razliku od na??ih smradova koji ti samo obećaju a od toga ni??ta.Ma ne plaćaj smradu ni??ta nego snimi razgovor i tu?ži ga....

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od rugerini Vidi poruku
    Ma ne plaćaj smradu ni??ta nego snimi razgovor i tu?ži ga....
    ta ti nije luda http://www.njuskalo.hr/digitalne-kam...-oglas-1463584
    Life is too short to remove usb safely

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno

Agencija je Employment Power ili Uspinjača ili... nemam pojma koje je ime poduzeća. Tra?žio sam u sudskom registru, a tamo čuda. Na istoj adresi su Uspinjača Posao d.o.o. i Mala Uspinjača d.o.o. - u likvidaciji. Kao direktor ove prve se ne vodi taj gospodin koji je "direktor" iliti "manager" s kojim sam drugi put razgovarao, a kod druge firme je pretpostavljam stečajni upravitelj.

Uglavnom, koriste monopol koji imaju kod nas za ukrcaj bijelog osoblja te se koriste takvim radnjama za iznudu novaca od ljudi koji su sretni ??to su dobili posao i platit će ??to god treba samo da se ukrcaju. Njima, naravno, poslodavac sve to plati.

Sad kad sam malo istra?žio kako to funkcionira, čini mi se da dobiju nekakav "finder's fee" ili "referral fee" čim se netko zaposli i onda valjda jo?? ne??to kad se ukrca/započne ugovor. Visina naknade ovisi o poziciji. Na ugovoru s kompanijama stoji da ne smiju ni??ta naplatiti zaposleniku.

Drage volje bih im ja platio za uslugu ili pomoć pri zapo??ljavanju da im to već nije plaćeno i da nije prouzakonito (i da su mi 'pomogli' za 200â??).

Većina koji idu na cruisere u bijelo osoblje, osim tro??kova za liječnički i vizu, mora platiti i avionsku kartu do (najče??će) SAD-a. To znači da netko tko nema para, jedva skupi i naposuđuje se za ove tro??kove, mora jo?? posuditi 200â?? da plati njima 'harač' i sav sretan ide raditi 14 sati dnevno za 900-1200 dolara mjesečno. Ne pada mu napamet da se ne??to ?žali ili slučajno priupita ??to on to plaća jer je u strahu da ne ostane i bez ovog posla. E dr?žavo moja.

Nema kod nas snimanja kao kod amera.

Kod nas je to kazneno djelo ako nema?? dozvolu svih koje snima??.
    Posljednje uređivanje od Majst0r : 09-08-2010 at 09:08 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Majst0r Vidi poruku
    .

Osim ako se ne radi o policijskoj akciji za koju dozvolu izdaje sudac.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

ma hebes kazneno djelo kad to izadje gdje treba ne treba mu vise nista ...

1 eng
    Datum registracije
    Dec 2008

Post Iznuda

Pa ako neće zakon,snimi?? ga i stavi?? na internet i po??alje?? snimku novinarima,oni i tako jedva čekaju da se napiju nekome krvi a viruj mi ako novinari počnu kopati po njegovoj pro??losti onda mo?že stvarno zatvoriti agenciju i pobići na Kamčatku.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno

Ako ga snimim i stavim na Internet, odo ja u ćuzu, a njemu ni??ta.

Prijaviti bilo kome nema nekog smisla jer nema konkretnih dokaza.

Ako bi do??lo do nekog pritiska od strane novinara ili ne??to sl., sve ??to netko mo?že napraviti je poslati inspekcijski nadzor koji onda zaključi da "inspekcijskim nadzorom nisu uočene nepravilnosti u radu" jer papirnato sve ??tima, a ljudi se boje svjedočiti i davati izjave jer se boje za posao. Hrvatska realnost.

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

ne mozes ti u cuzu nikako youtube a link svim dnevnim novinama a moze i tjednicima...........
    ako mislis da sve skupa nema smisla nisi to trebao ni pisati....
    Posljednje uređivanje od mladeno : 09-08-2010 at 09:36 PM

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mladeno Vidi poruku
    ne mozes ti u cuzu nikako youtube a link svim dnevnim novinama a moze i tjednicima...........
    ako mislis da sve skupa nema smisla nisi to trebao ni pisati....
    DObro ti je rekao Mladeno samo ti snimi pa cemo mi prvi objaviti na portalu nebrini a kad posaljemo i nasim medijskim partnerima vidices kako ga ''nece'' smetati to sta govori
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

2.Casnik meho avatar
    Datum registracije
    Oct 2009

Početno Meho

55555
    Posljednje uređivanje od meho : 06-02-2011 at 01:43 PM

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

meho je li se to odnosi i za ove agencije za ukrcaj ....... a majstore ako nemas ja cu ti posudit onu kamericu....... cuda radi......

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Majst0r Vidi poruku
    Agencija je Employment Power ili Uspinjača ili... nemam pojma koje je ime poduzeća. Tra?žio sam u sudskom registru, a tamo čuda. Na istoj adresi su Uspinjača Posao d.o.o. i Mala Uspinjača d.o.o. - u likvidaciji. Kao direktor ove prve se ne vodi taj gospodin koji je "direktor" iliti "manager" s kojim sam drugi put razgovarao, a kod druge firme je pretpostavljam stečajni upravitelj.

Uglavnom, koriste monopol koji imaju kod nas za ukrcaj bijelog osoblja te se koriste takvim radnjama za iznudu novaca od ljudi koji su sretni ??to su dobili posao i platit će ??to god treba samo da se ukrcaju. Njima, naravno, poslodavac sve to plati.

Sad kad sam malo istra?žio kako to funkcionira, čini mi se da dobiju nekakav "finder's fee" ili "referral fee" čim se netko zaposli i onda valjda jo?? ne??to kad se ukrca/započne ugovor. Visina naknade ovisi o poziciji. Na ugovoru s kompanijama stoji da ne smiju ni??ta naplatiti zaposleniku.

Drage volje bih im ja platio za uslugu ili pomoć pri zapo??ljavanju da im to već nije plaćeno i da nije prouzakonito (i da su mi 'pomogli' za 200â??).

Većina koji idu na cruisere u bijelo osoblje, osim tro??kova za liječnički i vizu, mora platiti i avionsku kartu do (najče??će) SAD-a. To znači da netko tko nema para, jedva skupi i naposuđuje se za ove tro??kove, mora jo?? posuditi 200â?? da plati njima 'harač' i sav sretan ide raditi 14 sati dnevno za 900-1200 dolara mjesečno. Ne pada mu napamet da se ne??to ?žali ili slučajno priupita ??to on to plaća jer je u strahu da ne ostane i bez ovog posla. E dr?žavo moja.

Jeli to ova Uspinjača? Bi?ži ća od njih...
    http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/po...stvo-11_09.pdf

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno

Gle ovako... i da sam ne??to poduzeo, a ne ka?žem da jesam, ne bih se izlajao odmah na javnom forumu. Ne bi ba?? imalo smisla, ne?

Citiraj Prvotno napisano od zrile Vidi poruku
    Jeli to ova Uspinjača? Bi?ži ća od njih...
    http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/po...stvo-11_09.pdf
    E ta, ta. Ali mislim da su dobili od 1. mjeseca 2010. ponovo dopusnicu za rad. Nisam siguran.
    Posljednje uređivanje od Majst0r : 09-08-2010 at 09:55 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

2.Casnik meho avatar
    Datum registracije
    Oct 2009

Početno Meho

55555
    Posljednje uređivanje od meho : 06-02-2011 at 01:43 PM

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

a evo i kamera...

http://www.aukcije.hr/item.php?id=1191986

ova je bolja i isporuka odmah po uplati...
    http://www.aukcije.hr/item.php?id=1181067
    Posljednje uređivanje od zrile : 09-08-2010 at 10:00 PM

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

skupo je to zrile a ovu prvu treba cekati iz kine mjesec dana,evo tu sam je ja uzeo http://www.bmwclub.com.hr/vbulletin/...y-Chain-Camera

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Originally Posted by rugerini
    Ma ne plaćaj smradu ni??ta nego snimi razgovor i tu?ži ga....

sve bi to bilo super u nekoj idealnoj demokraciji ali cini mi se da to nevridi za tuzbu na sudu.

Sitili su se kriminalci da najprije triba to stavit u zakon da to nevridi i to je to.
    Samo doneses zakon i dalje ide sve ka podmazano, odnosno mozes snimat koliko te volja al ti nevridi.

Ispravite me ako san falija.

pozdrav

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno evo

evo mi doslo danas,ja nisan zainteresiran pa ako ko oce
    Holland America line i pozicija za 2/E

Working 4 months on/2 months off or 3 months on 3 months off (As of January 2011)

Â? Daily rate of pay is $260 USD per day. On top of this you would receive a 4% bonus of what you earned on your previous contract, when you return on the next contract. You would also receive 4% Vacation pay.
    Majority of Deck Officers, are Dutch or British. A smaller number are from Australia, South Africa, New Zealand. Engineering Officers are majority Dutch and British with some Romanian and Croatian Officers.

As an Officer you will have a single cabin.

You will also have the following privileges:

Use of the passenger gym, as well as crew gym
    Use of the salon, shop, cinema, watch shows etc.
    Use of the passenger bars, passenger restaurants and crew internet caf?Š, library etc
    You can also eat below decks in the Officers mess if you do not want to change into uniform.
    There is an Officers bar, which is open for a certain amount of hours per day.
    A crew welfare committee, which organises excursions and events for crew, on a regular basis.

Spouse on board policy: Once an Officer has completed his probationary period (First 4 month Contract), they are then able to take their wife/husband or partner onboard with them for up to 6 months of the year. They live in the Officers cabin and have full guest privileges.

A â??Career Road mapâ?? has been developed to assist with the progression of Officers through the ranks. It starts the first day that you join the ship and is monitored on a constant basis throughout your contract. This is to assist the company with knowing when an Officer is ready for promotion. The Officer has to complete a number of skill sets which will get you ready for promotion.

If this is of interest, please let me know your thoughts on this. Also, please can I ask that you give me a call to discuss further?
    I look forward to hearing from you.

Kind regards,

Rebecca

Rebecca MackenzieMarine Recruitment Consultant
    ________________________www.vikingrecruitment.comV iking Recruitment Limited
    Aycliffe Business Centre
    Archcliffe Road
    Dover
    Kent, CT17 9EL
    United Kingdom
    Tel : +44 (0) 1304 240881
    Fax: +44 (0) 1304 240882
    Registered in England No. 2340526
    Email: rebeccam@vikingrecruitment.com
    Attached Files Attached Files

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •