Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 34 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/665
    Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

Postovanje svima,

Jos se nisam predstavio, ali citam dosta ovaj site i mogu reci da sam jako zadovoljan sa informacijama koje sam tu dobio i koristile su mi u pronalazenju posla, pa zato i ja vama pruzam priliku ako ste zainteresirani za poslove na offshore brodovima a nemate nikakvog iskustva.Naime ja sam zvao neke od nasih agenata koji se bave ukrcajem na offshore (PASAT,OSM,...itd.) , ali znate i sami kako to ide, pa sam uzeo posao u svoje ruke, poceo slati CV i zvati.Inace sam prvi casnik palube na trgovackim brodovima vec duuuuugo godina a u zadnje vrijeme na kontejnerasima,ali odlucio sam malo skratiti ugovore i pokusati nesto novo,i tako sam dosao do:
    Nomis Shipping Ltd
    Links Place
    Aberdeen
    AB11 5DY
    Scotland
    United Kingdom
    Tel: +44 1224 569800
    Fax: +44 1224 569801
    Email: Aberdeen@nomisshipping.com
    Poslao sam im CV i zvao na gore naveden telefon, primili su me u roku od "odmah" tjedan dana, otisao sam u Aberdeen na tecaj (ITSO) sve su oni platili,jer nikakvih braveta za offshore nisam imao niti iskustva,uzeli su me za drugog casnika palube(a to sam i sam trazio posto nemam iskustva)placa je permanentna i kad sve zbrojim tu za drugoga imam oko 1000 eura manje u godini dana, kazem za pocetak posli ta razlika nestaje i sad vec imam oko 500 eura vise, napravio sam jedan ugovor,razgovarao dosta sa ljudima i cuo da je ova kompanija odskocna daska svima za bolje i dalje,placa nije bog zna kakva za pocetak jer se posle svakog ugovora dize i lako se avancaje.Eto toliko pa ako je netko zainteresiran nek izvoli,nista ne kosta zvati i pitati a vi odlucujete,sad kad ja imam bravete i polako skupljam iskustvo sad i druge firme vrlo brzo odgovaraju.
    Sretno,
    Nadam se da sam pomogao
    Posljednje uređivanje od sea_st : 09-14-2008 at 07:32 PM

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

puno hvala na ovako vrijednim informacijama....mislim da danas ima puno zainteresiranih za offshore i da ce im ovo dosta pomoc
    ...ca smo na ovom svitu...

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sea_st Vidi poruku
    puno hvala na ovako vrijednim informacijama....mislim da danas ima puno zainteresiranih za offshore i da ce im ovo dosta pomoc
    Inace zaboravio sam reci da tu vec ima dosta Hrvata a firma stvarno treba ljudi i to svih profila,od basaforce do upravitelja i prvih oficira a imaju velik raspon brodova od ERRV,PSV,AHTS,ROV,itd...,
    Jos jednom sretno.

edward
    Guest

Početno

svaka čast šefe.ako nije tajna kolika je to konkretno lova za sekonda palube?

da li je ulazni rang sekondo ili terco(pitam jer sam drugi po činu pa ako se ide za rang niže me zanima)?

koja su zaduženja,kakva je rotacija,panatika,posade koliko ima..?

postoji li kakav sajt od te firme?

živjeli

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK
    ...ca smo na ovom svitu...

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edward Vidi poruku
    svaka čast ??efe.ako nije tajna kolika je to konkretno lova za sekonda palube?

da li je ulazni rang sekondo ili terco(pitam jer sam drugi po činu pa ako se ide za rang ni?že me zanima)?

koja su zadu?ženja,kakva je rotacija,panatika,posade koliko ima..?

postoji li kakav sajt od te firme?

?živjeli
    Pocetna placa za sekonda palube je 66.45 funti na dan ,kazem pocetna, jer nemaju svi sekondi istu placu, onaj koji je duze na firmi ima vise ,zatim ako imas bravete kao sto su SSO, DG handling,ECDIS...,placa ti se povecava.Pocetna je koliko sam rekao za sekonda,ulazni rank je sekondo, ako si bio sekondo na trgovackima vjerojatno ce ti ponuditi za terca, ali nis siguran, nazoves pa pitas,ne kosta te potrositi 20-tak kuna, nemos ici za sekonda ako si bio terco, rotacija 28 on 28 off,posade ima 12,panatika koliko mos poisti,sajt imas gori.eto sto da jos dodam,ja idem sutra na brod , ali dao sam vam info pa provjerite ukoliko ne vjerujete ili vas jos nesto zanima,ja sam bio iskren u ovom sto sam napisao i stojim iza toga,a vi opet mozete nazvati i sami provjeriti,dobro je sto uzimaju ljude bez iskustva i kako sam rekao, a to su i meni mnogi na ovoj firmi rekli da je odskocna daska mnogima ukoliko se mislite baviti offshore poslovima,ovako po forumima skupite generalne informacije ali stekao sam iskustvo da je najbolje poslati CV pa onda zvati odma sutra dan.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Casper svaka cast za informacije. KO voili nek izvoli.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od casper2005 Vidi poruku
    Postovanje svima,

Jos se nisam predstavio, ali citam dosta ovaj site i mogu reci da sam jako zadovoljan sa informacijama koje sam tu dobio i koristile su mi u pronalazenju posla, pa zato i ja vama pruzam priliku ako ste zainteresirani za poslove na offshore brodovima a nemate nikakvog iskustva.Naime ja sam zvao neke od nasih agenata koji se bave ukrcajem na offshore (PASAT,OSM,...itd.) , ali znate i sami kako to ide, pa sam uzeo posao u svoje ruke, poceo slati CV i zvati.Inace sam prvi casnik palube na trgovackim brodovima vec duuuuugo godina a u zadnje vrijeme na kontejnerasima,ali odlucio sam malo skratiti ugovore i pokusati nesto novo,i tako sam dosao do:
    Nomis Shipping Ltd
    Links Place
    Aberdeen
    AB11 5DY
    Scotland
    United Kingdom
    Tel: +44 1224 569800
    Fax: +44 1224 569801
    Email: Aberdeen@nomisshipping.com
    Poslao sam im CV i zvao na gore naveden telefon, primili su me u roku od "odmah" tjedan dana, otisao sam u Aberdeen na tecaj (ITSO) sve su oni platili,jer nikakvih braveta za offshore nisam imao niti iskustva,uzeli su me za drugog casnika palube(a to sam i sam trazio posto nemam iskustva)placa je permanentna i kad sve zbrojim tu za drugoga imam oko 1000 eura manje u godini dana, kazem za pocetak posli ta razlika nestaje i sad vec imam oko 500 eura vise, napravio sam jedan ugovor,razgovarao dosta sa ljudima i cuo da je ova kompanija odskocna daska svima za bolje i dalje,placa nije bog zna kakva za pocetak jer se posle svakog ugovora dize i lako se avancaje.Eto toliko pa ako je netko zainteresiran nek izvoli,nista ne kosta zvati i pitati a vi odlucujete,sad kad ja imam bravete i polako skupljam iskustvo sad i druge firme vrlo brzo odgovaraju.
    Sretno,
    Nadam se da sam pomogao
    super za tebe,ali reci mi ima li ??ta za pumpmane

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

pa sta bas moras quotat sve ???????

edward
    Guest

Početno

e fino,ovo su već opsežnije informacije

a niš,ja sam aplicirao online,možda im pošaljem i poštom papire pa bumo videli...

a koliko se čeka u prosjeku na ukrcaj?

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edward Vidi poruku
    e fino,ovo su već opsežnije informacije

a niš,ja sam aplicirao online,možda im pošaljem i poštom papire pa bumo videli...

a koliko se čeka u prosjeku na ukrcaj?
    Ja sam cekao 7 dana (mozda i manje)
    Inace mozda vam jos i ovo pomogne, NOMIS ce se od prvog sjecnja 2009 pripojiti VROON-u (odnosno VROON ih je kupio), e sad ako pokusate aplicirati sada na VROON-a, vjerojatno necete dobiti posao bez iskustva, a na NOMIS-u hocete (velika vjerojatnost,jer svako malo dolaze novi Hrvati koliko cujem), a kad se pripoji VROON-u place ce biti vece a i izbor brodova puno veci, decki place na offshore variraju od 65 funti do 400 funti na dan pa vi vidite, a ko ce te ukrcati bez iskustva ,recimo na DP di su place najvece?,kazem ja sam poceo za drugoga za 65 funti a sad imam 85 dnevno (funti) za cifa uz sve to i skupio sam vec dosta engleskih braveta koji je firma platila a samo DP kosta 1200 funti, mislim najlakse je siditi doma i mudrovati,znam tesko se odluciti,ali bilo bi mi draze viti nas Hrvate tamo nego usrane poljake koji su vec dugo u tom poslu kao i ex ruse (Litva, ukrajina, itd.),inace poslovi koji se traze najcesce su:Makinisti (kapo,prvi,drugi makine-motorman,tj.drugi makine se zove motorman a placa mu je ko sekondu palube),Paluba(drugi palube,timunjeri,terca nema,a timunjere i mornare oni zovu deck hands i ima mista za kuhare)eto to je to,ovi poslovi vride SAMO ZA NOMIS, neznan kako je na drugim firmama.Eto to je sve od mene. ja san dosa prije pet dana doma (malo ranije,imali smo nekih poslova).
    Posljednje uređivanje od casper : 10-12-2008 at 12:05 PM

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

kakvi su uvjeti rada,zivota,opcenito..?

ja san inaće terco,što terco radi tamo?
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zombi Vidi poruku
    kakvi su uvjeti rada,zivota,opcenito..?

ja san inaće terco,??to terco radi tamo?
    Uvjeti rada su, ako si drugi palube, sidis za manicon od makine (imas dvi makine i dvi manice -telegrafa ali kontrola je na mostu tako da ti palis i gasis makine ovisno o vremenu triba li ti samo truster (koji je azimutni -360 stupnjeva) ili ti triba 1 ili druga makina) i za manicom od bowtrustera i tako od 12:00-16:00 i od 00:00-04:00 28 dana, imas 10 karata za ispraviti,cekirati jednom tjedno emergency baterije i upisati svoju gvardiju u dnevnik bez ono racunati milje svaki dan i ostala sranja,i moras paziti na kilazu jer ja san ima dobrog kuvara pa me ubilo,uzmi obavezno laptop i sto vise filmova a koliko cujen od 1,1,2009 svi brodovi ce imati i internet-BESPLATNO,trerca ode di san ja nema.

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

onda je barba u gvardiji umisto njega od 08-12
    Od mora do mora...

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mili_vanili Vidi poruku
    onda je barba u gvardiji umisto njega od 08-12
    Tako je,a i on i prvi radu isto sto i drugi palube,samo sekondo ima tri vrste papira,cif cetri a barba pet (ozbiljno,doslovce tako)

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno Zrno znanja

Totalni sam analfabeta.Mo?že li jo?? malo odgovora?
    Koji je osnovni brevet za offshore koji svakako treba imat ako bi se tra?žio posao na njima?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Vroon

Bog ekipa evo da se malo ukljucim u raspravu jer vidim da je Casper dosta upoznat a kako i nebi kad navigaje na Nomisa. Ja san evo sad na brodu i kapo san makine na Vroonu. Upao san priko neta i prije ukrcaja triba ici u Skotsku polagati bravet za ITSO.( to je bravet za prvu pomoc), nije bitno sta od prije iman braet za prvu pomoc i za advance first aid moras polagati bravet i gotovo. Istina je da je Nomisa kupio Vroon i da ce ga od 1.1 priuzeti. Isto tako san bija na razgovoru o placama u firmi i o Nomisu. Bija je barba , chief palube i ja . Nomis ce se pripisati ali nece oma imati iste place kao onaj ko je direktno na Vroona. Brodovi su mali ( govorim o Vroonu) i ima ih za sad oko 45 s tim da ih ima jos 17 u izgradnji u Spanjolskoj se grade. JA san zadovoljan jer je ugovor 28-28 a placa svaki misec redovna. Tu san zaposlenik od 8 miseca . Jedino sta je dir sta uvik valja. Sjeverno je more i t oje npormalno. Nije sad neki dir da se nemoze ali nije kao na putnickima da nikad nevalja . Sta se tice place ja san kad san bija u officu dobija ponudu od njih ali nisam pristao i digli su miplacu za 3700 Â? godisnje vise nego sta su mi rekli na telefon. Jebiga ja se kockao i uspio. Sad trenutno koliko ja znan Nomis krca nase non-stop a Vroon i nije jer su svi koji su radili u officu osli ca te je cila ekipa nova i teska je zbunjoza. Eto ako ima jos kakvih pitanja neka se javi slobodno. Znan i da je nas barba na Vroona jedan gospodin s kojjm se cujem na PM i on mi je kad san dobia posao malo objasnia o firmi. Inace ja san povukao i brata koji je sad isto tu kao 3rd engineer tj drugi makine. ETO

P.S
    KAd san bija na polaganju braveta za taj ITSO bia je s menom kogo iz Rijeke koji je isto dobija posao i jos je uvik kuci. To je dokaz da je trenutno u Vroona u recruitment departmentu rasulo.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Barkariol Vidi poruku
    Totalni sam analfabeta.Mo?že li jo?? malo odgovora?
    Koji je osnovni brevet za offshore koji svakako treba imat ako bi se tra?žio posao na njima?
    Ovako,
    ako si vec casnik na brodovima onda vec imas skoro pa sve bravete,inace najjednostavnije i najprije ces doci na Stand By brodove, a za te brodove ti netreba neko iskustvo na offshore brodovima ali trebas imati ITSO (Initial Training for Shipboard Operations) bravet, i to da ti ga plati firma, mene su poslali na tecaj u Aberdeen (tad ti vec pocima teci placa) koji traje 5 dana i kad sam to polozio (sve je to placeno) onda ukrcaj na brod odma isti dan, ali i ne mora tako biti neki su bili sa mnom na tecaju i isli doma bili doma par dana pa tek onda na brod (placa je cilo vrime isla bez prestanka),e sad za druge offshore brodove ti treba DP (Dinamic Position),UKOOA,BOSIET,ENG1,Helikopter Operations,itd....zavisi di bi isa dalje,sa svakim bravetom dalje mogucnosti i place su puuuuuuno veeeeece a posla ima stari di oces,mi Hrvati smo glupi i drzimo se Stiva,Dolinseka,itd...a tamo di je lova tamo Poljaci sami sebe i svoje guraju,isto tako i Litavci, Ukrajinci i ostali,a mi budale navigamo po 4 -7 miseci na kontejnerasima za 5000 eura,a tu mos ako steknes iskustvo i dodjes na pravi brod ka prvi imati i 400 funti na dan a to ti je prika 800 dolara x 30 dana = 24000 dolara svaki misec ito 28 dana na brodu 28 dana doma, tko ne viruje nek gogla ili otidje na stranice od Seamarinera pa nek vidi,a to je prika loooooova,ali se triba i zrtvovati,ja kad sam malo ucvrstija poziciju na firmi ja sam reka crewingu da ima dosta Hrvata dobrih pomoraca i zasto nas ne uzima,a on mi je reka da ako imam koga nek mu javim,zato vam i pisem sve ovo jer mi je pun kura. Dolinseka,Stiva,Magazinovica i ostalih,tu smo da pomognemo jedan drugom "PROUD TO BE CROAT"ja se ne bojim da ce mi netko uzeti posao,iskustva imam,znanja imam,nisan nesto vridan ali radim sto moram,a decki Englezi cijene rad i znanje,pa ako niste jedan od tih nemojte ni pokusavati, niti sramotiti nas koji se mukom probijamo na trziste.

Banned
    Datum registracije
    Aug 2008
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Bog ekipa evo da se malo ukljucim u raspravu jer vidim da je Casper dosta upoznat a kako i nebi kad navigaje na Nomisa. Ja san evo sad na brodu i kapo san makine na Vroonu. Upao san priko neta i prije ukrcaja triba ici u Skotsku polagati bravet za ITSO.( to je bravet za prvu pomoc), nije bitno sta od prije iman braet za prvu pomoc i za advance first aid moras polagati bravet i gotovo. Istina je da je Nomisa kupio Vroon i da ce ga od 1.1 priuzeti. Isto tako san bija na razgovoru o placama u firmi i o Nomisu. Bija je barba , chief palube i ja . Nomis ce se pripisati ali nece oma imati iste place kao onaj ko je direktno na Vroona. Brodovi su mali ( govorim o Vroonu) i ima ih za sad oko 45 s tim da ih ima jos 17 u izgradnji u Spanjolskoj se grade. JA san zadovoljan jer je ugovor 28-28 a placa svaki misec redovna. Tu san zaposlenik od 8 miseca . Jedino sta je dir sta uvik valja. Sjeverno je more i t oje npormalno. Nije sad neki dir da se nemoze ali nije kao na putnickima da nikad nevalja . Sta se tice place ja san kad san bija u officu dobija ponudu od njih ali nisam pristao i digli su miplacu za 3700 Â? godisnje vise nego sta su mi rekli na telefon. Jebiga ja se kockao i uspio. Sad trenutno koliko ja znan Nomis krca nase non-stop a Vroon i nije jer su svi koji su radili u officu osli ca te je cila ekipa nova i teska je zbunjoza. Eto ako ima jos kakvih pitanja neka se javi slobodno. Znan i da je nas barba na Vroona jedan gospodin s kojjm se cujem na PM i on mi je kad san dobia posao malo objasnia o firmi. Inace ja san povukao i brata koji je sad isto tu kao 3rd engineer tj drugi makine. ETO

P.S
    KAd san bija na polaganju braveta za taj ITSO bia je s menom kogo iz Rijeke koji je isto dobija posao i jos je uvik kuci. To je dokaz da je trenutno u Vroona u recruitment departmentu rasulo.
    Slazem se sa tobom,medjutim ja sam bio u VROON-a prije 7 dana u Aberdinu u Officeu u Regent Centru (priko puta di se vezu brodovi od Nomisa,to znas),inace sto se tice placa nije istina da VROON ima vece place,odnosno istina je za sad ali mi smo dobili platnu listu u kojoj se vidi da od 1.1.2009 imaju svi isto, i u VROON-u su mi rekli da ce iz Nomisa svi prici u njihovu kancelariju,inace na mom ugovoru meni vec sad pise da san zaposlenik VROON-a a ne Nomisa,inace sad sam prvi pa kad se ujedinimo mozda se i upoznamo po pseudonimu

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Bravo prijatelju.

Kako bi reka moj otac ( bio u ratu..) kad gleda Dinamo i Hajduk kako se tuku na utakmicama - Sramota,ja san se sa purgerima boria za Domovinu a sad se naša dica tuku na utakmicama..-

Svi svoje vuku osim nas i zato mislin da je ovaj Forum poseban jer je pun dobonamjenih,školovanih i iskusnih ( mladih ) ljudi koji su spremni pomoći...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Stranica 1 od 34 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •