Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/61
    Clan Posade dragiša avatar
    Datum registracije
    Oct 2009

Početno Chevron Nigeria Limited

Pozdrav ljudi,svima ?želim sretan Uskrs i svako dobro!

-Trebam va??u pomoć.
    Danas sam primio mail koji mi je zavr??io u spamu,a poslan je od strane York Capital Consultants (U K) Ltd ,te vam isti ??aljem u attachmentu(čak mi u tom mailu nisu napisli niti moje ime).
    Uglavnom toj tvrtci nikad nisam slao nikakvu zamolbu,niti na njihov mail a niti na njihovu web stranicu(koju usput,nemaju).
    Obzirom da me tra?že da im po??aljem sve svoje dokumente,molio bih va??a cijenjena mi??ljenja da li se ovdje radi o nekakvoj mulja?ži(poput krađe podataka o identitetu) ili mi je ovo zaista opalila pu??ka?
    Pliz,odgovorite mi ??to prije da ne popu??im priliku ako je ovo zaista poziv od strane Chevrona.
    Svima se unaprijed zahvaljujem na potencijalnim odgovorima.
    Attached Files Attached Files

Dizalicar dizalicar avatar
    Datum registracije
    Nov 2008
    Firma
    offshore

Početno

To je dobija i elektricar koji je sa mnom na brodu,i jedan moj prijatelj takoder elektricar,oni su kontaktirali kasnije i trazilo im je nekakve pare za vizu i jos nesto i bija je zaheb.Takoder to zna doc i od Shella isto takvo ali budi oprezan,jer prave firme ne rade tako i ne pitaju lovu.
    "Ne vozi brze vise nego sto tvoj Andeo cuvar moze letjeti"

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

pazi se. vec je bilo ovakvih zajeba. cila prica ne drzi vodu, a narocito kad je jos nigerija u pitanju.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Exclamation

Oce ti uvalit kajlu.
    Niti jedna ozbiljna firma danas nema e-mail adresu na hotmailu. Izbrisi mail i trazi dalje. Ovo iz aviona vidis da je zajeb.
    Posljednje uređivanje od Off : 04-04-2010 at 03:52 PM
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Clan Posade volimmore avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Sealion

Početno

evo samo da se nadove?žen na rečeno, i meni je stiglo jutros, a nikad nisam tamo ni aplicira...
    uglavnom, sve kompanije imaju svoje ime u domeni, tako da neki hotmail gmail i slične domene - odjeb momentalni.
    čega se sve neće sitit da provaju pare izvuć...

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Navlakusa...bizi ca od toga
    Tko rano rani zajebo je pjetla

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

napisi da ces dat od prvog ugovora da nema frke.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Iz e mail adrese sve mozes zakljucit.

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Ma ne shvačaj to ozbiljno,meni je do??lo par puta,to ti nije Shell Nigerija,nego samo Nigerija,a onda se zna da je to zajeb.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Najvise od svega me zadovoljava cinjenica da je coviku dosao mail koji je naravno zajeb ali sta je jos bitnije covik ( u ovom slucaju Dragisa ) je imao di ljude pitati sta misle o ovome i dobiti konkretne i tocne odgovore, a do prije postojanja pomorac.neta to nije bilo tako ( bar koliko ja znam ) i to je najveca prednost i znacenje te snaga ovog naseg virtualnog druzenja.

Jos jednom pohvala svima na kolegijalnosti i nesebicnosti ne samo u ovom threadu nego opcenito

Neke pomorci se nemogu ukrcati niti novcem ali za sve druge tu je www.pomorac.net
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

To ti je tzv. Nigerian scam. Vec se bilo pisalo ovdje na forumu o tome samo je u pitanju bio Shell ili tako nesto. Jedan kolega je cak i dao link i paste sa stranica agencije koja se bori protiv internetskih prevara u UK. Nesto slicno se desilo nedavno kod nas sa kupovinom auta preko interneta.
    Ne nasjedaj.
    Navigati se mora ...

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Datum registracije
    Oct 2009

Početno

Puno fala ljudi na odgovorima i solidarnosti.

Zaključak svega je da ste mi sačuvali jedno 2-3 godine ?života i jedno 70 deka ?živaca,puno fala jo?? jednom!
    Pomorac.net lives forever

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno .

Di su sad Nezaposleni i ostali istomi??ljenici da ovo pročitaju. Čija je sad Udruga i za koga se bori.

Prle Raphaelus avatar
    Datum registracije
    Jan 2010
    Firma
    na ciri??ko jezero

Početno

je to sam citao, kao valjda je ekipa ovih kriminalaca tamo u nigeriji i po jos dosta zemalja skontala da ima ljudi koji ce naletit na te fore. Pa lijepo imaju cijelu balicu djece koja rade za njih i salju mejlove okolo iz garaze u kojoj je 10-15 terminala... a ovi skupljaju lovu.

neko vrijeme je isao netom mail u kojem nigerijski princ koji je svrgnut sa prijestolja trazi pomagace i obecava im kule u oblacima kad sjedne ponovo na tron, za samo malu donaciju hehe... i tako dalje i tako blize...

evo link za popularne scamove

http://fraudgallery.com/

zivili
    Too much brain, also no good.

OS Mohamed Lahir

Datum registracije
    Oct 2009

Početno

Malo sam razmi??ljao i nije mi jasna jedna stvar;kako su uopće ti me??tri do??li do moje mail adrese?!
    -Ili čista slučajnost,ili su zaista toliko sofisticirani da su pratili moje puste zamolbe ??to sam putem maila slao raznim kompanijama

Prle Raphaelus avatar
    Datum registracije
    Jan 2010
    Firma
    na ciri??ko jezero

Početno

ae to i meni nije bilo jasno pa sam poceo koristit na kraju tri e-mail adrese...

1. za siroko koristenje i na njima obicno primam nekih 30 mailova dnevno i ne obadam je previse
    2. za malo uze koristenje - naprimjer za one sajtove gdje vjerujem da me nece davit previse, a ako pocnu ima lijepi button na kojem pise spam i sve ih odma tamo spremam...
    3. za najuze koristenje, krug prijatelja, poslovne i drustvene (tek kad potvrdim da cu imat posla sa njima - recimo UPH je na toj adresi ) i tako...

eto, zalosno, ali istinito doduse vecina mail providera ima vise manje pametne botove za spam tako da ih oni sami odma frknu u smece, doduse znaju i stogod vazno bacit u smece sto opet nije dobro (zato sam poceo koristit vise mailova).

a ovo sto mi dodje ako zelite 3 i po miliona kuna samo mi dajte 20 kn ... to odma po kratkom postupku saljem u smece, mozda sam mogao bit milijarder koliko sam nesretnih princeva i princeza bacio u smece

nego raspisao sam se... evo kako ti nadju mail...

http://www.newcreations.net/webmaster/spam.html

kod njih definitivno vrijedi ona da su informacije novac pa se prodaju potvrdjeni mailovi zaprzeni na cd-u.. evo par primjera o zaradi...

http://english.pravda.ru/russia/econ...05/8908-spam-0
    http://www.businessinsider.com/spamm...-online-2009-9

neznam koji je najbolji nacin za rijesit se toga, ali ovaj moj mi zasad pali a i po prirodi sam malo sumnjicav prema svemu i nista ne saljem nikome dok ne potvrdim o cemu se radi

zivili

OS Mohamed Lahir

Datum registracije
    Oct 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Raphaelus Vidi poruku
    ae to i meni nije bilo jasno pa sam poceo koristit na kraju tri e-mail adrese...

1. za siroko koristenje i na njima obicno primam nekih 30 mailova dnevno i ne obadam je previse
    2. za malo uze koristenje - naprimjer za one sajtove gdje vjerujem da me nece davit previse, a ako pocnu ima lijepi button na kojem pise spam i sve ih odma tamo spremam...
    3. za najuze koristenje, krug prijatelja, poslovne i drustvene (tek kad potvrdim da cu imat posla sa njima - recimo UPH je na toj adresi ) i tako...

eto, zalosno, ali istinito doduse vecina mail providera ima vise manje pametne botove za spam tako da ih oni sami odma frknu u smece, doduse znaju i stogod vazno bacit u smece sto opet nije dobro (zato sam poceo koristit vise mailova).

a ovo sto mi dodje ako zelite 3 i po miliona kuna samo mi dajte 20 kn ... to odma po kratkom postupku saljem u smece, mozda sam mogao bit milijarder koliko sam nesretnih princeva i princeza bacio u smece

nego raspisao sam se... evo kako ti nadju mail...

http://www.newcreations.net/webmaster/spam.html

kod njih definitivno vrijedi ona da su informacije novac pa se prodaju potvrdjeni mailovi zaprzeni na cd-u.. evo par primjera o zaradi...

http://english.pravda.ru/russia/econ...05/8908-spam-0
    http://www.businessinsider.com/spamm...-online-2009-9

neznam koji je najbolji nacin za rijesit se toga, ali ovaj moj mi zasad pali a i po prirodi sam malo sumnjicav prema svemu i nista ne saljem nikome dok ne potvrdim o cemu se radi

zivili
    Svaka čast na iscrpnom odgovoru,thx

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

raphaelus,bravo,kad oden na brod za koji dan i dojden sebi,budemo se pisali u vezi ovoga

Prle Raphaelus avatar
    Datum registracije
    Jan 2010
    Firma
    na ciri??ko jezero

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    raphaelus,bravo,kad oden na brod za koji dan i dojden sebi,budemo se pisali u vezi ovoga
    a ja bi trebo do sredine mjeseca bit tu, mozda i do kraja, nisam siguran... pa... sto budem zno drage volje cu rec

OS Mohamed Lahir

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •