Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/80
    Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno Fax ili Brod....pitanje za morske vukove :D

Prije svega ljepi pozdrav...

Zavrsio sam Srednju Pomorsku Skolu....i nisam na cisto s time dal da idem na fax ili na brod......u slucaju da bi iso na fax...dali mi je bolje upisat vanredno ili redovno i zasto....naci malo ako moze da me neko uputi jer nemogu nikako donjet sam odluku jer i neznam bas koje su prednosti i mane ovog sveg navedenog....

hvala

2nd eng
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Gearbulk Norway

Početno

Moj ti je savjet da zavrsis faks...naravno ako imas mogucnosti. Prvo mozes i odraditi kadeturu ali mislim da nakon minimalno dvi god pauziranja od ucenja,ces se jako tesko odluciti na povratak u klupe..
    Moja iskustva sa kontaktima prema firmama jsu slijedeca..uvijek te pitaju dali imas visu ili faks..to znaci puno,taj bokun papira a i u startu je placa za kadeta visa,ne znacajno ali ipak visa...
    e sad,redovno ili vanredno...mislim da je puno bolja opcija u tvom slucaju redovno...mislim da je manje tlake sa ispitima....

flores
    Guest

Početno

Moj savjet ti je također fax, ako ništa drugo onda iz razloga jer nakon srednje imaš manje mogućnosti zapošljavanja na kopnu, skoro nikakve, a nikad nezanš šta vrijeme nosti i dali će ti se život pomorca sviđati, a i dali će ti se u nekim kasnijim godinama dati obavljati taj posao. A kad imaš fax, uvijek možeš reći dosta mi je mora, i naći posao na kopnu. Ako si pak siguran da želiš zauvijek raditi taj posao, i ako nemaš ambicija postati kapo, onda ne troši vrijeme nego od agencije do agencije i na brod.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jacamar arrow Vidi poruku
    Moj ti je savjet da zavrsis faks...naravno ako imas mogucnosti. Prvo mozes i odraditi kadeturu ali mislim da nakon minimalno dvi god pauziranja od ucenja,ces se jako tesko odluciti na povratak u klupe..
    Moja iskustva sa kontaktima prema firmama jsu slijedeca..uvijek te pitaju dali imas visu ili faks..to znaci puno,taj bokun papira a i u startu je placa za kadeta visa,ne znacajno ali ipak visa...
    e sad,redovno ili vanredno...mislim da je puno bolja opcija u tvom slucaju redovno...mislim da je manje tlake sa ispitima....
    Evo covik ti je sve napisa. Racunaj da kako sad stvari stoje ti ionako tribaju dvi godine za brevet od prvoga tako da dileme zapravo i nema.

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

i svi vi kazete redovno a?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

narocito ako zavrsis nautiku.S njom ces moc na kraju radit u sindikatu a placa nije bas mala. Sta se tice firmi to jedino vrhunske svjetske firme i agencije poput rvackih pitaju za visu ili srednju.Vanka te to niko ne pita.Ili znas radit posal i radis ga ili noga.Nece te spasit 10 doktorata da prodajes muda za bubrige ka sta mozes u nas.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Tu tribas poslusta Flores. Iako ti to sad ne mozes znat. Ako mislis navigat onda dvi godine vanredno (ili se ufat u prominu zakona), a ako ne mislis onda upisi redovno neki drugi tehnicki faks a ne pomorski jer ti taj i nece bas puno pomoc

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

vjerojatno mislim navigat...ali koliko je zapravo teze vanredno...isto tako cuo sam da je dosta dvi godine za vecinu papira za brod???

sad je ova bolonja sistem...tako da cujeda da i ovak i onak moras imat stan u gradu di studiras.....jel tako to il

flores
    Guest

Početno

vjerojatno??? To mi ne zvuči baš onako jako, nego: Odmalena sanjam biti pomorac, samo to želim raditi u životu! Ako je tako onda na more, a ako je "vjerojatno", onda za svaki slučaj završiti fax.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Sinko, sve ti je Frenki reka. Ako nisi za ovo,nista ti diploma nece pomoc. Nije ovo NASA centar, nego ZANAT

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

a mislim navigat nego onako sam reko vjerojatno jer nisam siguran dal idem prvo fax ili kadetura....+jos sto cujem price sa strane da je bolje kadetura pa porucnicki..bla bla...

kakva je onda situacija sa tom bolonjom i vanrednim ako neko zna...

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

a mislim navigat nego onako sam reko vjerojatno jer nisam siguran dal idem prvo fax ili kadetura....+jos sto cujem price sa strane da je bolje kadetura pa porucnicki..bla bla...

kakva je onda situacija sa tom bolonjom i vanrednim ako neko zna...

Clan Posade Inka avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    Komunalac

Početno

E decki ajd sad da pitam nest,koliko meni treba bez vise pomorske da dodjem do 1 ili 2 casnika,znam da triba volje i truda al znaci samo sa srednjom pomorskom,koliko vremenski i dal neko zna koliko kosta taj porucnicki? fala

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

bolje ti je odma porucnicki ako mozes jer ako to rjesis prvo onda ti kadetura ni ne triba.

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Najbolje ti je nastaviti fax. ,jer da se meni vratiti 13-14 godin unazad ne bi napravija istu grešku i prikinija studiranje!Bija bi sad na konju ,a ne na tovaru sa ovin usranin breveton do 3000kw ! Jedan put kad se oladiš teško je početi učiti , a akcija INDEX je učinila svoje !!!
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

hmmm mislim da se nemoze doc do 1 casnika a ni 2. mozda bez vise pomorske il se varam....

flores
    Guest

Početno

@Cap.Dudić,
    Ovako, moje mišljenje je da ako je tako i ako si sto posto siguran da je to tvoj odabir posla za cijeli život, nemaš šta čekati, jer kako su i kolege rekli, za biti pomorac nije ti potreban fax.,a ako budeš dobar radnik, možeš daleko dogurati, zato najbolje u tom slučaju odmah na more, a na kraju krajeva ako nakon nekog ( kraćeg ) vremena se predomisliš, uvjek višu možeš upisati.

@Inka
    Ovako, to je isto pitanje, kao koliko ja moram raditi u nekoj firmi da postanem direktor. Ovisi od firme do firme, od ljudi u firmi, i od posla. A i ono šta je najvažnije, da bi se došlo do oficira treba puno učiti u praksi, jer tko i uspije doći do oficira bez muke, taj sam sebi čini medveđu uslugu, tako da nemogu sa sigurnošću reći dali je ovo pitanje dobro Vaše postavljeno, jer možda: Kolege za koliko ću ja biti spreman naučiti sve šta mi treba da doguram do jednog kvalitetnog oficira? a moj odgovor je na tol, ako imate volje i uložite truda, vrijeme odvojeno za to će Vam se sigurno isplatiti.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ajde ljudi ostavite se pizdarija.....pravo, ekonomija, agronomija...veterina cekaju na vas
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Cap.Dudić Vidi poruku
    Prije svega ljepi pozdrav...

Zavrsio sam Srednju Pomorsku Skolu....i nisam na cisto s time dal da idem na fax ili na brod......u slucaju da bi iso na fax...dali mi je bolje upisat vanredno ili redovno i zasto....naci malo ako moze da me neko uputi jer nemogu nikako donjet sam odluku jer i neznam bas koje su prednosti i mane ovog sveg navedenog....

hvala
    http://www.youtube.com/watch?v=mPBaq...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kohr0...eature=related

Jos uvijek bi isao na brod
    Tko rano rani zajebo je pjetla

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od RAUL Vidi poruku

Moja radna okolina!!!
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •