TeeKay

marinero_TK

New member
Jucer mi se javija jedan nas kolega sa foruma i zamolija jednu uslugicu i onako usput spomenija da mu je TeeKay san snova kompanija. Ja sam na tom istom TK-u i pa me zanima je li TK uistinu tako dobro kotira među nasim pomorcima???
Ovim putem pozivam sve one koji imaju koju pametnu za reci nek se ukljuce.
Cjenim objektivnost,kritičnost i konstruktivnost.
Oni koji misle pizditi i vriđati nisu dobrodošli!!!
Hvala!

Last edited:
Sve sta znan o TK-u je od ljudi s ovog foruma i mogu reci da san se cuja s jednim koji mi je reka da ima placu priko 20000 misecno dolara i ugovor 3-3 a mislim da ako je to istina zasluzuje sve moguce pohvale jer takvu placu ces rijetko di naci bar koliko ja znan i to u svojstvu prvog makine. Mda ka sta san reka to mi je receno od ljudi s foruma imena i slicno ne zelim odavati a ako lazu lazu sebi a ne nama . :kafa

TK odlicno kotira i vjerujem da je to odlicna firma rekli bi firma do penzije, a marinero napisi nam zasto to ti tako mislis da nije, jer dosta nas bi ili vec je obaralo rank za poc tamo

Ma nisam reka da TK nije dobra kompanija, da nije ne bi tamo bija.Vec sam reka da ovaj post nije zamisljen tako da bi se tu gadilo nekoga ili nesto. Zamisljen je tako da se mogu vidit razmisljanja ljudi koji su na TK-u ili oko njega,naravno sa dozom kritike,ako triba i pohvale uglavnom sve dobronamjerno i konstruktivno.
A kad vec pitas navesti cu neke detalje koji po meni kvare idilu:
1.Papirologija- i nemojte mi sad reci da sve kompanije imaju pun k... papirologije jer to vec znam, ali TK je ekstra i to ne samo za mastera i chiefa nego i za sve casnike kuverte.
2.Indijci - nisam rasist i nastojati cu ne vriđati, ali oni su nesto najgore sto je ljudski rod da, svu sporkicu su pokupili od azije, a bahatost od engleza.
I sad je problem sto ih je 85% ako ne i vise na pozicijama mastera i c/o.
Da ne kazem kako brzo napreduju, ima vec desetak barbi mlađih od 35.
Svi office-i, svi inspektori ma krcato ih je.
3.Grandfatheri - ljudi koji su podigli kompaniju iz nule(uglavnom nasi i englezi). E pa taj pojam mozemo zaboraviti jer se ukinija tako da onaj ko je grandfather je osta na duploj placi, a ostali nikad taj status nece dostici ma kako dugo bili na kompaniji i ma kako dobri bili. Meni se to cini u jednu ruku nepravedno.
4.Nacionalne place- Znaci placaju te po nacionalnosti, a ne po poziciji i sposobnosti, ka da ne radimo svi isti posa. Opravdanje je da nisu zivotni standardi svugdi isti. Ok tu se slazemo ,ali zasto onda rusima daju placu u eur istu ka recimo hrvatima. Indijci su tu vrlo blizu sa placama, jedino su filipi potplaceni. Recimo "europljani" imaju vece place od hrvata jer im je kao standard visi, a kako da ja objasnim da mi u hrvatskoj placamo kruh i mliko skuplje nego u 70% zemalja EU.
5.Seagull - to je vrhunac!!! Znaci uvjetuju ti avancamenat sa tim da moras zavrsiti sve traininge koji su oni propisali, citaj:posli svake gvardije moras siditi isprid kompa bar uru i rje??avati debilizam od Seagulla.Ako ne oglupis sigurno ces sjebati vid a onda ce ti reci sorry nisi fit for duty. Ma ko je ista naucija iz tog smeca???Ako netko je volija bi da se javi.

TK je oduvijek imao jako ime - reputaciju....meni je osobno, oduvijek bia san se ukrcati na TK ali je prije bilo dosta teze (i ja sam od pocetka samo na crude oil tankerima)...sada je situacija malo drugacija, kompanija se rapidno siri i treba im ljudi..
I je, ima PREVISE papirologije....
I je, ima PREVISE sranja vezana za avancamenat....mnogo je teze, nego na drugim kompanijama...ne toliko teze, koliko sporije....(kao sto je rekao kolega marinero, trebaju se rijesiti sve testove vezane za sadasnji rank da bi mogao pocet rijesavati za buduci rank)....

Ali, sve se to da rijesit.....

Ma nisam reka da TK nije dobra kompanija, da nije ne bi tamo bija.Vec sam reka da ovaj post nije zamisljen tako da bi se tu gadilo nekoga ili nesto. Zamisljen je tako da se mogu vidit razmisljanja ljudi koji su na TK-u ili oko njega,naravno sa dozom kritike,ako triba i pohvale uglavnom sve dobronamjerno i konstruktivno.
A kad vec pitas navesti cu neke detalje koji po meni kvare idilu:
1.Papirologija- i nemojte mi sad reci da sve kompanije imaju pun k... papirologije jer to vec znam, ali TK je ekstra i to ne samo za mastera i chiefa nego i za sve casnike kuverte.
2.Indijci - nisam rasist i nastojati cu ne vriđati, ali oni su nesto najgore sto je ljudski rod da, svu sporkicu su pokupili od azije, a bahatost od engleza.
I sad je problem sto ih je 85% ako ne i vise na pozicijama mastera i c/o.
Da ne kazem kako brzo napreduju, ima vec desetak barbi mlađih od 35.
Svi office-i, svi inspektori ma krcato ih je.
3.Grandfatheri - ljudi koji su podigli kompaniju iz nule(uglavnom nasi i englezi). E pa taj pojam mozemo zaboraviti jer se ukinija tako da onaj ko je grandfather je osta na duploj placi, a ostali nikad taj status nece dostici ma kako dugo bili na kompaniji i ma kako dobri bili. Meni se to cini u jednu ruku nepravedno.
4.Nacionalne place- Znaci placaju te po nacionalnosti, a ne po poziciji i sposobnosti, ka da ne radimo svi isti posa. Opravdanje je da nisu zivotni standardi svugdi isti. Ok tu se slazemo ,ali zasto onda rusima daju placu u eur istu ka recimo hrvatima. Indijci su tu vrlo blizu sa placama, jedino su filipi potplaceni. Recimo "europljani" imaju vece place od hrvata jer im je kao standard visi, a kako da ja objasnim da mi u hrvatskoj placamo kruh i mliko skuplje nego u 70% zemalja EU.
5.Seagull - to je vrhunac!!! Znaci uvjetuju ti avancamenat sa tim da moras zavrsiti sve traininge koji su oni propisali, citaj:posli svake gvardije moras siditi isprid kompa bar uru i rje??avati debilizam od Seagulla.Ako ne oglupis sigurno ces sjebati vid a onda ce ti reci sorry nisi fit for duty. Ma ko je ista naucija iz tog smeca???Ako netko je volija bi da se javi.

Svaka kompanija na svitu ima svoje dobre i lose strane pa tako i TK. Da ima previse papirologije i sranja oko avancamenta to je tocno. Ja sam posa 'odavno' sa oil fleeta pa ne znam kakve su place i odnosi ali na LNG-u Hrvat secondo ima isto koliko barba Indijac koji nije granfather(koliko je to posteno isto bi se moglo diskutirat), a svi mi hrvati imamo ili isto ili vise od ovih europljana (basic salary je isti a konacna placa zavisi o senoritiju). Cak otkad je funta pala nasi sibaju i engleze (sad se oni bune). Sta se tice Seagulla ne znam sta tu moras citat jer bi ti to sve vec trebalo bit poznato znaci direktno na pitanja i sve skupa moze uzest 10 minuta. A za tvoju informaciju to sam vidija i na drugim firmama znaci nista nova. Posto sam u Koreji na novogradnji izlazim sa ekipom NYK, MOL, K-Line i Vele pa bi ih dosta preslo na TK. Ako znas da je negdi bolje javi!
Pozdrav

Pa o tome ja i govorim,nacionalne place su trenutno realnost, ali koliko je sve to realno i po??teno je sasvim neka druga prica.
Sto se Seagulla tice i tvoje tvrdnje da se sve zna i da je to moguce rijesiti za 10 minuta, evo odovora:
1. Ne postoji covik koji sve zna,postoje samo ljudi koji misle da sve znaju.
2.A koja je onda uopce uloga Seagulla???

Da vecina velikih kompanija ima Seagull nije novost, ali nisam cuja da im je izravno povezan sa avancamentom(ispricavam se ako je drukcije).
Iskreno ja ga ni ne rje??avam to rade drugi za mene koji imaju rije??ene odgovore i usput zarade za pivo. A ni to nije novost, zato sam se i upita koja je uloga ako svi varaju. A i tvoj prijedlog je cisto varanje jer znas i sam da prvo moras prici "gradivo" da bi odgovorija na pitanja. A sto mi to radimo sa next, next je druga prica.
I nek se zna da nisam kontra "galeba", samo mi se ne sviđa sto mi o njemu ovisi kad cu biti avancan.
Te price kako bi svi tili prici vamo ili tamo, sam odavno presta slusati jer su cista demagogija.
A na tvoje pitanje da ti javim kad nađem bolje necu odgovarati(bar ne na nacin na koji bi ti tija) jer je cista provokacija, znas i sam da uvik postoji bolje i gore. I samo da znas da TK ima ljude koji su placeni da ga reklamiraju tako da ti to ne tribas raditi mukte!!!
Hvala

Sve ima svoje prednosti i mane....
Mislim da je svatko dovoljno pametan da odluci da li mu se nesto svidja ili ne...
Cinjenica je da je TK-u, tj ljudima u officeu dosta znace brojevi i statistika, te da rijesavanjem Seagulla oni dobivaju te brojeve....nazalost, tako je...to je buducnost i treba se prolagodit....uostalom, ja mislim da ce, bez obzira na Seagull i Scope, uvijek isplivati na povrsinu onaj tko nesto "valja"..tko nesto zna...
Ali, TK je dobra kompanija i ostajem pri tome....(malo besplatne reklame)....;-)

Sve ima svoje prednosti i mane....
Mislim da je svatko dovoljno pametan da odluci da li mu se nesto svidja ili ne...
Cinjenica je da je TK-u, tj ljudima u officeu dosta znace brojevi i statistika, te da rijesavanjem Seagulla oni dobivaju te brojeve....nazalost, tako je...to je buducnost i treba se prolagodit....uostalom, ja mislim da ce, bez obzira na Seagull i Scope, uvijek isplivati na povrsinu onaj tko nesto "valja"..tko nesto zna...
Ali, TK je dobra kompanija i ostajem pri tome....(malo besplatne reklame)....;-)

Ma cife evala Ti, svaka ti je na mistu.
Zapravo isto mislimo samo ja svoje stajaliste ne iznesem tako profinjeno i diplomatski. A j.... to ti se zove iskustvo.
A priznam malo san se zaletija sa odgovorom stanovitom Dax-u. Sad kad sam dva put procita sto je napisa, skoro bi sve potpisa osim detalja o Seagullu i onu zadnju rečenicu.
A sto mozes cim vidim "LNG, novogradnju, razgovori sa kolegama iz 5 najjacih firmi" odma popizdim jer me podsjeca na raznorazne "experte" sa Jadranbroda.
Inace je vrlo riskantno otvoriti thread o nekoj firmi sto smo se uvjerili na primjeru Royala. Brzo sve rasprava zavrse u svađi ciji je tata jaci, moj ili tvoj.:udriglavom
Nego reci stari imam dvojbu, triba bi uzet auto, u igri su passat i vectra. Oboje dizelasi, godiste 2003. Imas savjet?

Kolega Dax je samo izrazia svoje misljenje...Uostalom, zar nije pohvalno cuti da radis na jednoj tako dobroj kompaniji (tj, da ljudi sa drugih kompanija tako misle)....
Je,istina je, za Seagull je bitno da osim rezultata imas i vrijeme prolaznosti (tj,ako stalno ides na NEXT,proci ces dosta brzo onda to ne vridi)...
I ono najbitnije...Passat!!!

Teekay

Teekay

Ma samo ostavis da radi kompjuter uru bez da se odlogiras odnosno zavrsis CBT i na printoutu dobijes da si uru potrosija na CBT. To se zove iskustvo :). Firma sritna a ja se nisam potrga i izgubija vid ili kako bi se reklo i vuk sit i ovce na broju. Nemam ja razloga nikoga reklamirat ili pljucat triba samo bit realan. Barem 20% od ovih ljudi sto su na TK LNG su dosli sa TIH drugih velikih kompanija s time da se TK trudija da bude sto vise ljudi koji su duze godina na TK inace bi ih bilo puno vise. Ako pogledas po manning listama vidit ces da su ti ljudi jos uvik ovdi sto bi tribalo govorit samo za sebe. Kao sto sam i napisa svaka kompanija ima i svoje lose i dobre strane a sve zavisi od osobe do osobe i kakve ko ima prioritete.

Pozdrav

Ma samo ostavis da radi kompjuter uru bez da se odlogiras odnosno zavrsis CBT i na printoutu dobijes da si uru potrosija na CBT. To se zove iskustvo :). Firma sritna a ja se nisam potrga i izgubija vid ili kako bi se reklo i vuk sit i ovce na broju. Nemam ja razloga nikoga reklamirat ili pljucat triba samo bit realan. Barem 20% od ovih ljudi sto su na TK LNG su dosli sa TIH drugih velikih kompanija s time da se TK trudija da bude sto vise ljudi koji su duze godina na TK inace bi ih bilo puno vise. Ako pogledas po manning listama vidit ces da su ti ljudi jos uvik ovdi sto bi tribalo govorit samo za sebe. Kao sto sam i napisa svaka kompanija ima i svoje lose i dobre strane a sve zavisi od osobe do osobe i kakve ko ima prioritete.

Pozdrav

Ma bravo mi,
Usprkos malih neslaganja nismo posegnuli za grubim ricima,sto je kad se sastanu tri hrvata neizbjezno.
Mislim da je to najveca reklama kako za TK tako i za ovaj forum.
Nego reci mi Dax sto je sa CNG projektom, oce to zaziviti ili su odustali.
Trenutno sam na listi za training i transfer na LNG pa mi reci kako brzo to ide tj. koliko se ljudi godi??nje provuce kroz taj proces.
Pozz

CNG projekt je jos u research fazi, kao i jos nekoliko slicnih projekata a neki su i zapoceti (vidi FlexLNG). Za sada je sigurna ostaje jos gradnja 4 konvencionalna broda od 2008-2011, ako se ne docepaju jos kojeg ugovora. Koliko se ljudi provuce ne bi ti zna rec, ja sam bija na RAS GAS II projektu i sada sam na RAS GAS III i skoro svi juniori koji su dosli su uzeti sa RG II-ojke + nesto novih sa drugih LNG kompanija. Ko je popunija njihova mista i kako ne bi ti zna odgovorit. Vjerojatno ces brzo jer u slijedeci misec i pol tribaju izac 4 broda a onda ubrzo pocinju i smjene. Krajem godine izlazi i prvi od diesel eletrica za Indoneziju.

Pozdrav

Pohvala

Pohvala

Mogu eci da san pazija redovno sta se pise pod ovu temu jer me prije svega interesiralo kao pomorca, a kao drugo sva tri ste iskusni i bas je lipo rasprava se razvila i onda kad su pocele male napetosti ( osobno san mislija da ce Marinero TK prvi popustit kocnicu)bas san pazija da nedode do vridanja. I onda puf iznenadenje Marinero se "povuka" u sljedecem postu a Dax nije pa na provokaciju a nas Chief je sve kao diplomata razmirija i mogu reci da ste vi stvarno ponos ovog foruma. :uzdravlje Inace vidin ja da je vama svoj 3 dobro na toj firmi jer niko ne prica o odlasku a to je najbitnije., Stoga decki uzivajte i jos vise para zaradite i sritno doma dodite.Pozdrav iz New Yorka ( jos 14 dana) .......Ajme umalo zaboravi , Marinero nema misljenja PAssata i to je to nes falit ;)

Slazem se, Vela je bolji....ipak je on stari Hajdukovac...:).
Dobro je nzati da nas Big Brother promatra, tj da ce zadrzat ovaj forum na nivou....
A jos mi je najbolji bia jedan sportski komentator na Novoj...ultimate fight...Mirko-CroCop- vs nemam pojma...Mirkov high kick, a on komentira:"Krasno je zaustavio taj udarac...glavom"...:udriglavom

Slazem se, Vela je bolji....ipak je on stari Hajdukovac...:).
Dobro je nzati da nas Big Brother promatra, tj da ce zadrzat ovaj forum na nivou....
A jos mi je najbolji bia jedan sportski komentator na Novoj...ultimate fight...Mirko-CroCop- vs nemam pojma...Mirkov high kick, a on komentira:"Krasno je zaustavio taj udarac...glavom"...:udriglavom

Krasno je zaustavio taj udarac...glavom

Lipo san se nasmija. na ovu recenicu a jebiga i ja san Hajdukovac pa mi zato Vela i pase :hihi

Back