Ma nisam reka da TK nije dobra kompanija, da nije ne bi tamo bija.Vec sam reka da ovaj post nije zamisljen tako da bi se tu gadilo nekoga ili nesto. Zamisljen je tako da se mogu vidit razmisljanja ljudi koji su na TK-u ili oko njega,naravno sa dozom kritike,ako triba i pohvale uglavnom sve dobronamjerno i konstruktivno.
A kad vec pitas navesti cu neke detalje koji po meni kvare idilu:
1.Papirologija- i nemojte mi sad reci da sve kompanije imaju pun k... papirologije jer to vec znam, ali TK je ekstra i to ne samo za mastera i chiefa nego i za sve casnike kuverte.
2.Indijci - nisam rasist i nastojati cu ne vriđati, ali oni su nesto najgore sto je ljudski rod da, svu sporkicu su pokupili od azije, a bahatost od engleza.
I sad je problem sto ih je 85% ako ne i vise na pozicijama mastera i c/o.
Da ne kazem kako brzo napreduju, ima vec desetak barbi mlađih od 35.
Svi office-i, svi inspektori ma krcato ih je.
3.Grandfatheri - ljudi koji su podigli kompaniju iz nule(uglavnom nasi i englezi). E pa taj pojam mozemo zaboraviti jer se ukinija tako da onaj ko je grandfather je osta na duploj placi, a ostali nikad taj status nece dostici ma kako dugo bili na kompaniji i ma kako dobri bili. Meni se to cini u jednu ruku nepravedno.
4.Nacionalne place- Znaci placaju te po nacionalnosti, a ne po poziciji i sposobnosti, ka da ne radimo svi isti posa. Opravdanje je da nisu zivotni standardi svugdi isti. Ok tu se slazemo ,ali zasto onda rusima daju placu u eur istu ka recimo hrvatima. Indijci su tu vrlo blizu sa placama, jedino su filipi potplaceni. Recimo "europljani" imaju vece place od hrvata jer im je kao standard visi, a kako da ja objasnim da mi u hrvatskoj placamo kruh i mliko skuplje nego u 70% zemalja EU.
5.Seagull - to je vrhunac!!! Znaci uvjetuju ti avancamenat sa tim da moras zavrsiti sve traininge koji su oni propisali, citaj

osli svake gvardije moras siditi isprid kompa bar uru i rje??avati debilizam od Seagulla.Ako ne oglupis sigurno ces sjebati vid a onda ce ti reci sorry nisi fit for duty. Ma ko je ista naucija iz tog smeca???Ako netko je volija bi da se javi.