Pozdrav

Status
Not open for further replies.

Razer

New member
Pozdrav svima! Završavam treću godinu srednje grafičke. Namjeravam upisat pomorsku nautiku u Splitu. Imam celijakiju tj nesmijem jest sve s brašnom pa još nisam siguran smijem li u budućnosti na brod radit. More i brod mi je sve u životu. Imam volje za učenje i napredovanje. Drago mi je da sam pronašao ovako dobar forum sa već iskusnim ljudima koji mogu biti u pomoći početnicima.

Last edited:
dobrodo??a
a to s bra??non i brodon ma zna?? recimo za na??e ili talijanske prehrambene navike pari se ka veliki disability ali za sjeverno evropljane to oni i ne primjete za njhove pojmove to se mo?že stavit u kategojiu onih alergičnih na mliko.
tako da se da izvest navigavat na stranca s tin.

Pozdrav svima! Završavam treću godinu srednje grafičke. Namjeravam upisat pomorsku nautiku u Splitu. Imam celijakiju tj nesmijem jest sve s brašnom pa još nisam siguran smijem li u budućnosti na brod radit. More i brod mi je sve u životu. Imam volje za učenje i napredovanje. Drago mi je da sam pronašao ovako dobar forum sa već iskusnim ljudima koji mogu biti u pomoći početnicima.

Nazovi neku ordinaciju (medicine rada) pa se raspitaj....Nazalost, znam dosta o toj bolesti tako da mislin, ako bi i moga se ukrcat, da bi na brodu crka od gladi....
:uzdravlje

Nazovi neku ordinaciju (medicine rada) pa se raspitaj....Nazalost, znam dosta o toj bolesti tako da mislin, ako bi i moga se ukrcat, da bi na brodu crka od gladi....

pa nevirujem baš da bi crka od gladi. Nije brodska hrana samo sve s brašnom. Jea bi ono šta mogu i sebi bi uzea svoj gotov kruh i slastice i te stvari. Tako da bi ima nešto.

Baš sam razgovora s nekim kapetanom ode na Jadroliniji i kaže da i ne predstavlja to neki problem, samo da se organiziram i da će sve bit ok.
Reka je da je jedini problem to da je požalia šta je iša na ovo zanimanje zbog eto obitelji i što je propustia rođenje sina.

Ja sam odmalena na brodovima. Otac mi je prije radio kao konobar na trajektima, onaj osječaj kad uzmeš timun u ruke kad si gore na mostu to je neprocjenjivo. Od tada već osjećam ljubav prema tome..

dobro dosao care

A sve imas isti na cruiserima pa probaj tamo se ukrcat mozda bude lakse radi prehrane ali mislim ako nesto zelis da te nista nemoze sprijeciti

pa nevirujem ba?? da bi crka od gladi. Nije brodska hrana samo sve s bra??nom. Jea bi ono ??ta mogu i sebi bi uzea svoj gotov kruh i slastice i te stvari. Tako da bi ima ne??to.

Ba?? sam razgovora s nekim kapetanom ode na Jadroliniji i ka?že da i ne predstavlja to neki problem, samo da se organiziram i da će sve bit ok.
Reka je da je jedini problem to da je po?žalia ??ta je i??a na ovo zanimanje zbog eto obitelji i ??to je propustia rođenje sina.

Ja sam odmalena na brodovima. Otac mi je prije radio kao konobar na trajektima, onaj osječaj kad uzme?? timun u ruke kad si gore na mostu to je neprocjenjivo. Od tada već osjećam ljubav prema tome..

Stari,Dalmos ti je super napisa da ako nesto stvarno zelis nista te nemoze zaustavit! :uzdravlje
A 100 % da bi ti bilo lakse radi prehrane na putnickim nego na klasicnim trgovackim brodovima (bulk,tanker...). Za lijecnicki se raspitaj,mada nema razloga da ne prodjes (ako ne kazes doktoru medicine rada on ni nece saznat da imas celijakliju).....mislin da bi moga proc i za pilota! Ako zelis na brod samo upri, jedino ces sam morat malo vise pripazit....zato bi to na putnickim bilo puno lakse.

Znači kad bi ja zavr??ia faks 3+ dodatne godine, moga bi birat kadeturu između teretnih ili putničkih brodova? Ja sam isto razmi??lja da idem na putničke ili cruisere ne samo radi hrane već radi dru??tva i sl. Na cruiseirma uvik ima zabave, muzike, i čin vidi?? sa palube kako se ljudi zabavljaju odma je i tebi dra?že radit

Znači kad bi ja zavr??ia faks 3+ dodatne godine, moga bi birat kadeturu između teretnih ili putničkih brodova? Ja sam isto razmi??lja da idem na putničke ili cruisere ne samo radi hrane već radi dru??tva i sl. Na cruiseirma uvik ima zabave, muzike, i čin vidi?? sa palube kako se ljudi zabavljaju odma je i tebi dra?že radit

Da se razumimo ako zelis na cruisere onda samo salji na cruise firme i zovi i dosaduj. Isto tako kad imas faks lakse je upast na kadeturu stoga upri skolu i posli upri po mailovima

Sritno

? to se tiče drugih stvari vezano za hranu. Brat mi je reka (nije pomorac) da po??to imam tu celijakiju, da je hrana na brodu svakakva i puno začina, i da mi ne preporuča da si ne bi uni??tia jo?? vi??e crijeva. Isto tako da ljudi znaju smr??avit po 20kg na brodu

? to se tiče drugih stvari vezano za hranu. Brat mi je reka (nije pomorac) da po??to imam tu celijakiju, da je hrana na brodu svakakva i puno začina, i da mi ne preporuča da si ne bi uni??tia jo?? vi??e crijeva. Isto tako da ljudi znaju smr??avit po 20kg na brodu

MA cekaj da ja tebe nesto pitam aj ti meni da ne duzimo reci sta ti ides normalno u zivotu svaki dan pa cemo ti reci mozes li na brod ili ne. Pa neides u zatvor nego na brod brate mili

ja ti jedem meso, lešo, peceno, gradele bilo šta,.. Juhu bez manistre, salate, rizu, imam svoje špagete, kruv kupim, od slatkisa nutele i te gluposti, pit mogu sve..,kumpir.. i tako

ne vodi brigu, pola ovoga neces ni vidit na brod. ako mozes ist ludu govedinu i but od slona onda ces prizivit bez problema.

vec san ti reka da san ima kuvara s iston bolescu i on funkcionira normalno.

ja ti jedem meso, lešo, peceno, gradele bilo šta,.. Juhu bez manistre, salate, rizu, imam svoje špagete, kruv kupim, od slatkisa nutele i te gluposti, pit mogu sve..,kumpir.. i tako

A moj care ti mora da si mrsav ko KAte Moss :hihi

A slusaj juhe uvik ima i to bez manistre (pisem za cruisere) meso leso to zaboravi bar na nacin na koji si navika, gradele isto tako osim kad filipinci prave party na krmi pa bacu carsko meso s soja umakom na gradele i tako jos dosta mesine. Salate imas koliko os i za to ne brini, riza fala bogu imas da je nemoze poist cila Hrvatska koliko oni u jednom danu skuvaju, a to sta imas svoje to ti netriba niti nositi. Eto imas dosta za priranit se a sta se tice slatkog ponesi zatvorenu teglu nutele sa sobom i ne brini

A eto reka ti je Turist da je i njegov kogo bia taki pa stoga dont worry be happy

P.S
A turist ko ce o spizi nego ja,ti jos fali Gili,Venoi jos par pa ce momak saznat sve ppa kako triba i zvakat spizu haha a u rizu ga moze ''kralj rize tj rizolino''dobro uputit zar ne?

Aj zivia i sritno ti

Last edited:
hvala na savjetima. Do 31.1 vam se javim di sam točno i??a. Ako upadnem na nautiku nadam se da me nece matematika sredit..

Jo?? jedno pitanje sam zaboravia postavit. Već znate da sam ima problema sa crijevima i to. Rekli su mi da se ljudi sa broda vraćaju bolesni kamoli ja koji sam ima probleme (sada sam super) da ću se vratit sa jako lo??im stanjem. Evo vi iskusni, recite me kakvi se kući vracate. Pune mi ljudi glavu da dođete mr??aviji 20kg, losi u tijelu, ba?? onako bolesno..

Jo?? jedno pitanje sam zaboravia postavit. Već znate da sam ima problema sa crijevima i to. Rekli su mi da se ljudi sa broda vraćaju bolesni kamoli ja koji sam ima probleme (sada sam super) da ću se vratit sa jako lo??im stanjem. Evo vi iskusni, recite me kakvi se kući vracate. Pune mi ljudi glavu da dođete mr??aviji 20kg, losi u tijelu, ba?? onako bolesno..

Prika vec sam ti odgovoria gori i sad ti ponavljam ne opterecuj se ''nebidnim stvarima'' i onim sta ti drugi recu. Ako ides na brod otidi i radi a ako ti nepase dodi doma jer niko te nece tamo drzat vezanog da ostanes ako zelis ici kuci.

Bija je nama jedan kadet na brodu koji je bija vegetarijanac ali jo?? uz to je papija samo hrenovke! Ako je on pre?živija i t će?? jer na brodovima se uvik nađe ne??to za svakoga a ustvari ipak to sve zavisi od kompanije na koju se krca??. U stvari najbolje ti je onda provat se ukrcat na kruzera kao ??ta su ti svi predlo?žili!
KRUZERI:hihi:hihi:hihi

Pozdrav svima! Zavr??avam treću godinu srednje grafičke. Namjeravam upisat pomorsku nautiku u Splitu. Imam celijakiju tj nesmijem jest sve s bra??nom pa jo?? nisam siguran smijem li u budućnosti na brod radit. More i brod mi je sve u ?životu. Imam volje za učenje i napredovanje. Drago mi je da sam prona??ao ovako dobar forum sa već iskusnim ljudima koji mogu biti u pomoći početnicima.

pozdrav i dobro dosao ...

to sto te privlaci brod i imas volje je ok ..no sto se tice bolesti ta bolest i nije bas tako bezazlena a i upitan bi mozda bio i ljecnicki ...Znas i sam da
zbog neprihvacanja glutena, tijelo moze reagirati razlicitima bolestima jetre, stitnjace, sluznice zeluca, te neuroloskim poremecajima ,
javlja se simptom umora ili malaksalosti, dugotrajna dijareja, gubitak apetita , nadutost, slabljenje misicnog tkiva ili cak slabokrvnost,a moze se manifestirati , upalom srcane ovojnice.
Jedini nacin koji pomaze jest pravilna prehrana. Potrebno je odreci se sve hrane koja sadrzi gluten,cak ni u tragovima sto nije bas tako lako prilagoditi na brodu ,,pa ni na cruiserima ..
no kako kazes uporan si ..pa probaj :uzdravlje

Evo sam pitao preko kontakt forme jednu polikliniku i oni su mi rekli da je celijakija prepreka zbog jednog stavka u zakonu:

"– koje se zbog nemogućnosti dijetalne ishrane, štetnih čimbenika radne okoline ili drugih posebnosti rada i duljeg boravka na brodu mogu značajnije pogoršati."

ala nemoš mi to radit.. Nešto šta želim jedino u životu mi se sruši. Eto šta je život. Ja ću provat još ić u neku splitsku polikliniku i s njima oci u oci porazgovarat. To mi je posljednja nada :(

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back