• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

Nemojte se uvridit, ali ove izjave su mi malo glupe.
Ko je tija ne??to naučit moga je. Meni je predava i skroz uredno sam naučija astronomsku i pro??a je na poručničkom bez problema. Repeticije nikad nisam uzima.
Kad god sam obja??njava kadetima na brodu ne??to iz astronomske koristile su mi bilje?žnice iz srednje i sve ??ta smo u ??koli radili. Toliko je dobro obja??njeno da su i filipi to mogli svatit. Te stvari uvik ponesem kad idem na brod.

Sve ??ta san reka u vezi Palčića je istina jer to ne mislin samo ja. Za predavat astronomsku navigaciju osin nautičkog godi??njaka i digitrona treba imat volje i znanja. A Palčić čini mi se nema ni jedno od ova dva zadnja. Kad bi ga pitali da nam ne??to pojasni vi??e od dva puta počeo bi se sprdat sa onin svojin kretenskim bazama. I ostajen pri svome sve ??ta san o njemu reka. I stra??no me zanima kakve su mu repeticije.:confused:

da sad ne otvaram novi post pa cu ovdje pitati....

Cuo sam da se uskoro ukida Astronomska navigacija iz srednje ??kole a isto se ukuda da casnickog ispita???

Ima li tko kakvih info o tome???

Poručnički Ispit -Dubrovnik 2010

Poručnički Ispit -Dubrovnik 2010

Lijep pozdrav!

Jeli tko polaze porucnicki ispit ove godine u Dubrovniku?

Zanima me ako netko zna da li je Gmdss uvjet ili nije?

U dnevniku prakse nije naveden kao uvjet.

Jel netko mozda polagao u Dubrovniku, koja su iskustva?

koliko ja znam gmdss je uvjet...
misim od prosle godine ili tako nes.nisam siguran.
ugl bolje ti je polozit pa si se rjesio i toga.
pozz

koliko ja znam gmdss je uvjet...
misim od prosle godine ili tako nes.nisam siguran.
ugl bolje ti je polozit pa si se rjesio i toga.
pozz

ne znam hocu li stici jer je porucnicki 24.5. a moram polziti jos i arpu(radnu razinu) i onaj za upravljanje brodicom.

Bio sam jutros u kapetaniji i oni strucnjaci sto dole rade su mi rekli kratko : "Pi??e ti u dneviku prakse".

ali sam dnevnik kupio ima godina i po dana...

a ne znaju ni oni ko im glavu nosi.

čuj meni u ri nisu dali da idem bez gmdssa tak da mi propalo u 2mjesecu, al sam zato ot??ao u zadar i polo?žio..(u međuvremenu sam napravio gmdss)

čuj meni u ri nisu dali da idem bez gmdssa tak da mi propalo u 2mjesecu, al sam zato ot??ao u zadar i polo?žio..(u međuvremenu sam napravio gmdss)

Ne znam...neki kazu da u dubrovniku postoji opcija postoji opcija da polazes porucnicki iako ti nekih od osnovnih breveta fali, pa kasnije kad rijesis brevet da im doneses i tek ti onda kao daju klasu.

Ja imam potvrdu od fakulteta na kojoj pi??e da gmdss dobivam besplatno jer sam zavrsio visu po bolonji medjutim dok sam ja bio na brodu to se promijenilo i sad vise ne daju. gamad.

pozz

polago sam ja porucnicki i u biti sve brevete u kapetaniji, osim b2 :)

ma to ti je lights ako imas imalo pojma, nisu oni toliki bauci ako si ti normalan i ne prdekas previse nego odma ides to the point... evo na toga carevica nesretnoga svi nesto drvljem i kamenjem, a on je meni bas ok... kao nesto maltretira ovo ovono... ma covjek radi svoj poso jebote i sta sad, on je tu da te pita, a na tebi je da znas...

stabilitet sam cuo da se jos dobiva brod krusevo, nikad niko nije uspio izracunat slobodne povrsine pa necete ni vi :) hehehe mi svi mislili da cemo popadat, jedva smo stigli gaz skontat... pazi na astronomiju obavezno nek ti je barem u milju greska tu je nas jedan pao... ostalo je pizdarija, svjetla su vec legendarna, pocne ti bacat kartice a ti upitnik, dok ne skontas da trebas pocet govorit koja su svjetla... ali to ti nebi trebo bit problem... mozda te malo budu pitali meteorologiju ali to cisto da se oni prave vazni, neka im, dosadno je ljudima... i eto ti... ovo ostalo nije vrijedno spomena

meni gmdss nije bio uvjet, neznam jeli se stogod promijenilo od 2002... mozda ti je to pametnije lijepo se prosetat do kapetanije i pitat filka on ce ti pomoc ako si ok :) nadobudne ti on ne voli pa pridji sa respektom...

zivio :uzdravlje

Izgleda da je to nesto nanovo da je gmdss uvjet. Jedini mi je problem vrijeme, jer ne znam hocu li stici poloziti do 24.5. arpa( radna razina) bi trebala biti sljedeci tjedan, ali gmdss ne znam. Bas cu sutra pitat na faksu.
za ovo upravljanje brodicom kazu ne treba slusat predavanja vec samo izaci na ispit ako imas preko 6mj. navigacije.

ako ne bude ovdje trazit cu gmdss negdje drugo, mozda bude u splitu ili sibeniku do tad.

Jeli na porucnickom postoji mogucnost, ako padnes neki predmet, npr. stabilitet da izadjes ponovno polagat samo to u nekom kratkom roku?

tnx for the info :-)

GMDSS je uvjet za poručnički od pro??le godine mislim od 7 mjeseca,a na poručničkom mo?že?? pasti 2 predmeta i ide?? na popravni za nekih mjesec!!

Sretno!!!

vrijedi..2 godine..ako je va?žeči u matrikuli vrijedi..
samo kopiraj stranicu tu i daj im

pito sam ih u kapetaniji za gmdss jeli osnova.... i ovaj mi sto dole radi govori da nije....

a ovdje svi kazu da je...

ne zna se kod nas u pomorstvu ko pije a tko plaća.

ja cu isto sad polagat porucnicki neznam tocno di i raspitivao sam se o tome, svi kolege koji su sad polagali morali su imat gmdss za uvjet tako da je to sigurno, mozda cemo onda zajedno polagat

ja se nadam da cu polagat ovdje u dubrovniku...ako uspijem rijesit gmdss do 24.5.

zajebali me na faksu...rekli lani dati taj brevet...caki zdali potvrdu... a sad ne daju...

klasicno...da nesto zajebaju...

jesi ti faks zavrsio?

ja se nadam da cu polagat ovdje u dubrovniku...ako uspijem rijesit gmdss do 24.5.

zajebali me na faksu...rekli lani dati taj brevet...caki zdali potvrdu... a sad ne daju...

klasicno...da nesto zajebaju...

jesi ti faks zavrsio?
zavrsia sam fax, inace sam iz zd , bio sam na brodu pa nisam stiga na ovaj rok u 3 misecu, sad je ri i du 24.05 i st 14.06. najradije bi u st. jos moram polozit gmdss i arpu na radnoj razini. i ja sam cuo za to izdavanje bravete međutim cini mi se da u zd se to sve placa i polaze, jer sam u cet plati i polozio spasilacku brodicu a imam 12 mjeseci navigacije i sa faxa potvrdu da sam odslusa.

Back