Msc

Mozete bit malo detaljniji pa rec kolike su place juniorima i za koliko se povecalo i po kojem principu se potpisiva ITF ugovor?

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
A oni ti imaju za juniore par ugovora, neki ti je puna plaća za 3 npr oko 3500 €, to je italijanski ugovor, imaÅ¡ itf na 2500, 3000 € imaÅ¡ i 1400 $ i to san čuo...
Ali ako ti danu 1 put npr itf recimo na 2600 €, neće ti u matrikuli pisat 3, nego cadet i tako par brodova, a ti već poprilicno iskusan terco..., Ali eto, moje miÅ¡ljenje bolje i to ako se može i to uvatit danas..

Sent from my C6603 using Tapatalk

Mozete bit malo detaljniji pa rec kolike su place juniorima i za koliko se povecalo i po kojem principu se potpisiva ITF ugovor?

Odradio sam 13.5 mjeseci kadeture tamo, prije 3 miseca san se iskrca, friske su informacije..

Hvala ti na odgovoru Levis, znas li mozda o cemu ovisi koji ugovor potpisujes?

Hvala ti na odgovoru Levis, znas li mozda o cemu ovisi koji ugovor potpisujes?

Prvo Å¡to ovisi jesi li Italijan, ili netko ovamo sa Balkana, drugo, Å¡to je većinom povezano i sa prvim, tj kakvu vezu imaÅ¡...
A 3 je i sreća malo, bar mislin....
U njih ti je to kao i na lotu...😀, Å¡ta se trećih tiče...., ima viÅ¡e kombinacija...
Uglavnom sad bi im trebalo izići nekih 16 novogradnji, ako se ne varam, pa će i trebati viÅ¡e ljudi...
Imaš Barbu Petra Stambulica iz Splita, +385 95 542 2333, njegov broj mob.,
ako te šta više zanima o njima, on ti može dati još bolje informacije..., eto..
Pozdrav!

Dobro legendo, u nas je uvik bilo bez veze si bezveze :D , uvik se triba nekog znat ;) ... aj zivija mi, svaka cast na iscrpnim informacijama, sve si objasnija, tribaju li ti koje informacije za porucnicki, javi mi se na pm pa cu ti rado detaljnije reci sto znam.

Prvo što ovisi jesi li Italijan, ili netko ovamo sa Balkana...

Tako i treba biti.

A Å¡ta bi vi jesti tuđi kruh i da Å¡efujete onima koji vas hrane?! No, to ne ide tako. I btw, malo ga neutemeljeno serete po talijanima. Ja sam bio na MSC par ugovora i popuÅ¡io sam zbog naÅ¡ih bijednika. S talijanima nikada nisam imao problema, dapače. Najgora mi je stvar kada po brodovima naletim na neko naÅ¡e tele od kapa - i takav očekuje da ga drugi cijene i da mu se ulizujemo. Takvih na MSC ima puno - i to upravo Balkan ekipa.., Hrvatska, Crna Gora i Srbija.

Zato ne pričajte gluposti.

Laku noć želim,

:uzdravlje

Last edited:
Ma cini mi se da ti pricas vrlo cesto gluposti, nas svi cijene osim nas samih, a pogotovo radi takvih kao ti.
Sada ces odmah skocit i pocet pisat gluposti.
Najbolje da izbrisete ovaj i prethodni post.

Ma neka stoji.., bilo bi Å¡teta izbrisati ovakav učen post. "Vas svi cijene", međutim za razliku od tebe i većine vas - ja cijenim i druge, ako to zaslužuju! PauÅ¡alne ocjene o meni zadrži za sebe.., a i previÅ¡e se namećeÅ¡ moderatorski ovdje.

Tko se naÅ¡ao da mi replicira.., MSC-ovac valjda, najveća Å¡uga u Hrvata.., yebu vas Crnogorci, Srbi samo tako,

a Å¡to se tiče talijana možete biti sretni ako imate nekog na brodu.

Aj vozi dalje od mene.

U kapitalizmu se cijeni novac, a ne zaposlenik ili potroÅ¡ač. I krcaju li ovi juniore, tj. ako im poÅ¡aljem mail, hoće li me dočekati raÅ¡irenih ruku kao i svi ostali ?

krcaju li ovi juniore, tj. ako im poÅ¡aljem mail, hoće li me dočekati raÅ¡irenih ruku kao i svi ostali?

Maritimo_du.., ako je praksa ostala ista kao nekada, sumnjam da ćeÅ¡ uletiti preko e-maila. Obično ljudi nađu nekog normalnog kapa, zapovjednika, pa čak i nižeg koji ih preporuči direktno preko nekoga iz Italije i tako se uleti najlakÅ¡e. Ja sam tu odradio par ugovora i imao sam drugu taktiku.., svaki petak bi ih zvao poslije podne i gnjavio ima li iÅ¡ta i tako sam upao jednom iznenada.., npr. u petak mi kaže "nema", a iza vikenda u utorak su me zvali direktno iz Italije i tako sam zavrÅ¡io na brodu.

Nisu me ukrcali naÅ¡i panćofari.., inače nije bila loÅ¡a firma dok su talijani bili u većini. Bila je plaća kadetima i asevima preko 2000 eura. A onda su se namnožili balkanski signori.., i glume gospodu, a gospari nit' su ikada bili, niti će postati za joÅ¡ najmanje 500 godina.

Ako znaÅ¡ talijanski, udri dolje direktno.., boli te đon.., može ti jedino poklopiti sluÅ¡alicu!

Ja kada bih i sada tija ići tu vjerujem da bi upa lako.., na isti način.

:kafa

Last edited:
A čitaj me, hvala na savjetu. :hihi

A sad iskreno u Dubrovniku me nisu ucili kako kapetane i cifove povlaciti za rukave kako bi me ukrcali. Po tom pitanju sam neskolovan. I nekako ne mogu kriviti drugoga kapetana il cifa za svoj vlastiti neuspjeh (ukrcaj). Krivim samo te poslodavce sto im je uvjet dobra ili losa rijec nekog pomorca X koji sa mnom jos nije navegavao. S druge pak strane mozda su drugi ljubomorni pa ne bi htjeli vidjeti i mene u pomorstvu a mozda su intelektualno i sazrili pa im je tesko dat preporuku i bit moralno odgovorni ukoliko se nesto na brodu dogodi.

Jedno je sigurno a to je kako si i vec napisao, najbolje je sam i direktno. :uzdravlje

U kapitalizmu se cijeni novac, a ne zaposlenik ili potroÅ¡ač. I krcaju li ovi juniore, tj. ako im poÅ¡aljem mail, hoće li me dočekati raÅ¡irenih ruku kao i svi ostali ?

Krcaju ti juniore bez veze ako si u stroju palubu malo teže.Naravno ne krcaju sad sve ali dosta ljudi dolazi bez ikakve veze....Meni se je rođak prvi put ukrca ka asistent a nije ima nikoga!!!!!Å ta te god zanima u vezi MSC-a pitaj, ja sam tu zadnjih 5 godina i nesluÅ¡aj ove Å¡ta su bili prije 10 godina na firmi i misle da se niÅ¡ta nije prominilo.Ako si zainteresiran dat ću ti mail kome ćeÅ¡ poslat aplilaciju.

Poslano s SM-G930F putem Pomorac.net

Last edited:
Stvar je u tome sta se teko ukrcat ako nemas navigacije ko casnik, svi zele gotov kadar, a nase kompanije propale, i onda sta da ti bude neka ulaznica, poslat milijun aplikacija i igrat lutriju, kad pogledas, svi bi prije krcali iskusnijeg dok god postoji takav i nudi im se, lako je Gavri pricat jer se kuverti teze pise prilikom pronalazenja posla.

Lijep pozdrav.

Back