M.O.D.I.N ukrcaj

Ima li tko kakvu informaciju o ovoj agenciji.
Na kakve brodove ukrcavaju , ima li nekog tko se ukrcao preko njih?

Last edited:
Naviga sam preko njih skoro 3 godine. Sve najbolje o njima, Cpt. Cvitanović ti odma kaže kakva je situacija, nema muljanja i plaća je redovita.

Krcaju na manje multi-purpose brodove, 100 - 120 metara ima i manjih i koji metar većih (svi su preko 3000GT). Teret ovisi o charterera, ako je UAL onda je generalija i kontejneri, ako je MTL onda je većinom drvo uz malo rasutog tereta a ako je UBC onda je većinom rasuti uz malo generalnog (ako uleti).

Nažalost ne.
Nedavno su nižu posadu Indonežane zaminili sa Filipima jer su jeftiniji... Jedini čovik nižeg ranga Å¡to sam čuja da je tu je Deck Fitter, koji dolazi u ispomoć prije i za vrijeme dry docka, ugovori su im po 3 miseca i po potrebi produže (ili skrate). To su rjetke individue, vrlo vjeÅ¡ti sa aparatom za zavarivanje i poznavanjem ovih tipova broda, planiraju posao unaprid sa superintendetom. Dakle malo drukčije od standardnog Deck Fittera koji je na većim brodovima kao stalna pozicija.

Junior Engineer

Junior Engineer

Pozdrav
Da li krcaju naše strojare i može li mi netko dati broj kontakt da se raspitam

Naravno da krcaju strojare, većinom se traži 2nd engineer. Iskustvo je potrebno jer je on sam sa kapom u makini. Ja smatram da je ova kompanija pun pogodak za strojara na početku svoje karijere, jer ako uleti nedi ko 3rd ili 4th engineer u rapidnom roku će biti avancan na seniorski kadar (2nd engineer) i domoći se najjačeg breveta (kapo makine unlimited). Naravno potrebno je poprilično zasukati rukave jer prvi makine (2nd engineer) triba raditi širok spektar poslova od oilera i wipera pa do glavnih "technical" poslova.

Kontakt:
Feedercrew Croatia

oceansoul hvala
nece škodit poslat cv

You're welcome!:)

jel zna tko jel uzimaju asistente struje?

Uzimaju asistente struje, najčeÅ¡će traže na UBC brodove kineske gradnje di kapo i prvi makine jednostavno ne stignu sve rjeÅ¡iti (previÅ¡e problema) pa asistent struje tu pomaže. Potrebno je predhodno iskustvno sa kraja, znači da je čovik radija sa strujom prije nego će ići na brod jer na brodovima najčeÅ¡će nema Struje (ETO) tako da je asistent prepuÅ¡ten sam sebi. Nebi preporučio friÅ¡kim početnicima iz Å¡kole da tu traže ukrcaj, ali ako nemaju drugu ponudu i odi je moguće doći!:)

evala

evala

evala ljudi pozdrav svima a posebni oceanconsulu stoje stavija kontaktmail.
posla san svoj cv neki dan i danas me zva covik iz federer crew agencija split da mu posaljen sve papirologiju i tribalo bi se drugu sedmicu uputiti put pireja brod 100m pa ako ima ko kakva iskustva sa njima molija bi da napiÅ¡e Å¡to događa tamo ali Å¡to bilo da bilo iden tamo za 2nd jer nema terca vrime je da se počne madrikula Å¡porkivati propisno

Pozdrav kolega, drago mi je da sam bio od pomoći.
Na koji brod točno ideÅ¡?
Kao Å¡to si možda i čuo na brodu je 10ak ljudi sve skupa. Radi se dosta, imat ćeÅ¡ safety (provjera life-saveing i Fi-Fi opreme po PMS-u, drillove, safety commitee i to), navigaciju (passage planove, update karata, sva oprema na mostu da bude uredno chekirana i spremna). Zna i barba tražiti da mu pomogneÅ¡ u raznoj papirologiji za dolazak u porat.
DržiÅ¡ gvardiju 00-04 i 12-16 a u portu ćeÅ¡ raditi 6/6 sa ćifom palube. U portu ćeÅ¡ paziti kako brod stoji, balastirati, sve po uputama ćifa, paziÅ¡ na konpe i iskrcaj.
Ako ćete ići u Afriku pazi da Å¡tivadori ne kradu, meni su ukrali bili crivo za gaÅ¡enje požara. Dok kod generalije triba skidati lashing a ponekad i stavljati ("rice" po naÅ¡ki), sve triba provjeriti da je učvrÅ¡ćeno prije partence, prouči dobro lashing manual na mostu i ako vidiÅ¡ da brljaju Å¡tivadori (Å¡to je čest slučaj u Africi) interveniraj. Ako budete imali "self-discharging" klauzulu na teretnici onda će posada iskrcavati sa grajferima tako da ćeÅ¡ imati i tu Å¡anse naučiti neÅ¡to novo, meni je osobno bija guÅ¡t iskrcavati sa dizalicom. Kad je teret drvo triba paziti na slingse da ih skupite sve nazad pri iskrcaju jer Arabi ih kradu dosta (drvo iskrcavate u arabiji najčeÅ¡će), malo glumiti policajca grubijana hehe. :D Za sve to (lasnihg, slingsi, self-dishcarging) se dobija extra bonus na ruke kako odredi ćif.
Dosta brodova je opremljeno ganty craneom za grotla Å¡tiva, a company policy je da samo oficiri to voze, tako da idi polako i sigurno u početku (pazi da su obe sajle molane kad ideÅ¡ "zakačiti), već je parljudi izgubilo glavu kad su rukovali sa njim (provjeri circular letterse), nije neka mudrost ali triba imati opreza.

Eto želim ti ugodan boravak na bordu i dobru zabavu, meni je prva liga bilo na ovoj kompaniji, Å¡to se tiče izlazaka u porat i doživljaja neusporedivo bolje nego na kontejneraÅ¡ima di se nema vrimena doslovno okreniti. Ako imaÅ¡ joÅ¡ koje pitanje pucaj. BTW provjeri joÅ¡ jednom moj nick, čini mi se da si malo falija gori hehe:D

Ovaj brod što je sad u Pireju treba samo doploviti do Bijele i tu će ga preuzeti kupac jer je prodan,i ugovor je na
njesec dana

ala brate biće festivala....proÅ¡la je godina od kadeture haahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Back