breveti

viva

New member
- National Licence (ako neko zna na sta su ovdje mislili?)

- Crowd Management

- Crisis Management & Human Behaviour

- Advance Fire Fighting

- Proficiency in survival craft and rescue boats

Za fire fighting znam da se ne moze dobiti ,interesuje me sta su ovi ostali,i da li oni mogu odma da se dobiju?
Jer ja nemam ni dan plovidbe.
Ako neko zna,bio bih mu zahvalan.

Šta ti znači odma? Platiš tečaj, platiš ispit, položiš, odma = 3mjeseca
"fire fighting znam da se ne moze dobiti" - trebaš biti princ od welsa da ga dobiješ

odmh mislim na to da mi ne treba da imam navigacije,nisam upucen,iskreno ovo prvi put vidim,ne znam ni za sta sluzi..

Jesam,ovo sto sam naveo gore mi sve trazi jedna kompanija,znaju da treba da idem kao engine cadet..
Zato pitam,jer mi se vec desilo jednom da nisam otisao,jer nisam mogao brevete da izvadim...
Imam sve ove osnovne..

zna li neko da mi kaze sta je "Malta Endorsment as per flag" i sta je potrebno za dobijanje istog ?
fala unaprijed.

Brod je pod malteskom zastavom i svaki oficir na tom brodu treba imati maltesku pomorsku knjizicu i malteski brevet OOW kojeg ti firma napravi,a vrijedi do datuma isteka hrvatskog OOW breveta ili ti licence.Ne mozes ga sam napraviti nego ti to sve firma radi.Ako si prvi put na tom brodu dobit ces ga 20ak do mjesec dana nakon ukrcaja.Evo sad vidin da ides za asistenta tako da ces ti morat imat samo pomorsku knjizicu od Malte,a to ce ti firma sredit kad budes ukrcan.

Last edited:
fala na opsirnom odgovoru,nije mi jasno sta treba da im posaljem,ako mi to mozes pojasnit,jer oni sigurno oce da ja to imam prije nego sto se ukrcam,ako ja budem taj.. :udriglavom

"(We can help you to get it, you will just need a proof of the application to embark)"

fala na opsirnom odgovoru,nije mi jasno sta treba da im posaljem,ako mi to mozes pojasnit,jer oni sigurno oce da ja to imam prije nego sto se ukrcam,ako ja budem taj.. :udriglavom

"(We can help you to get it, you will just need a proof of the application to embark)"

Ne mora znaciti da ti moras njima ista poslati.Kazu ti da ce ti pomoci da je dobijes(pomorsku knjizicu republike Malte),a da samo trebas dokaz da si u procesu izdavanja iste u svrhu ukrcaja na brod.Po meni oni tebi tribaju dati(poslati mailom) papir di se dokazuje da je u tijeku proces izdavanja pomorske knjizice republike Malte.Ti kao asistent nemas nikakve brevete osim ovih osnovnih koje si im vjerojatno vec poslao tako da je sad na njima.Lipo ih pitaj konkretno u cemu je problem i nemos falit.

Back