Zapazanja

Evo citajuci tekst na nasem portalu koji smo preuzeli od maritimeconnecora a napisao ga je Damir Herceg najvise me je osobno dojmilo kako pise da je SPH zatrazio da se pocne omogucavati ljudima s srednjom i stazom. Ne poznam novinara ni gdje radi ali pitao bih ga odakle mu informacija da su oni to zatrazili?

Evo dio teksta koji o tome pise

svijetu je praksa da pomorski časnici na osnovi dugogodi??njeg plovidbenog sta?ža mogu pohađati tečajeve i polagati ispite koji im omogućavaju da postanu zapovjednici, iako imaju samo srednjo??kolsku naobrazbu. Prema na??em zakonu to nije moguće, pa je stoga Sindikat pomoraca Hrvatske svojedobno zatra?žio da se izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca omogući i hrvatskim ni?žim časnicima s dugogodi??njom praksom (plovidbom) stjecanje najvi??ih zvanja (zapovjednika i upravitelja stroja) pohađanjem dodatnih tečajeva i nakon toga polaganjem ispita. To bi trebali odrediti na??i pomorski fakulteti, a da pritom sve bude usklađeno sa svjetskom praksom.

za one koji zele procitati cili tekst evo i link http://www.pomorac.net/portal_vijesti/hrvatska/3527-Hrvatski-pomorci-meu-najtraenijima.html

@dalmos
Triba poslat demant tome novinaru ili jos bolje uredniku i dat im realnu obavijest.
Nakraju krajeva, imali su Slobodnu Dalmaciju od subote, tamo je lipo pisalo u Sedmoj Kori da je na sastanku bija UPH.
A do teksta je nova kolumna kapetana BPa sa slikon, a tekst pisicu-kakicu!

Pa jednu stvar sa tom Slobodnom isto ne razumin.AKo pored clanaka vezanih za pomorce nemaju za stavit nikoga lipoga onda neka bar stave nekog pametnog.Ono na slici ne slici na nista.Nit je prezenca. nit pameti ima.

Moje mišljenje je da bismo trebali više energije uložit u našu promociju, nego u prepucavanje sa PB i SPH. Ono što mi se čini bitno je da ljudi počmu razlikovat UPH od SPH. Kad ljudi shvate da mi nismo isto i da nismo u istom košu onda će moći shvatit tko, kako i šta radi po pitanju ostvarivanja prava pomoraca. Isto tako bi trebalo svaki, pa i najmanji korak, sastanak, aktivnost koju napravimo, odmah objavit i ne ostavit Brazzoduru vrijeme da preuzme kredit za nešto za što nije prstom mrdnuo. Na ovaj način neće se ni on vječno moći šlepati uz nas nego će se možda osjetiti ugrožen pa će početi stvarno i obavljat posao za koji je godinama već dobro plaćen, što u konačnici i nama samima ne bi bilo loše jer što je veći pritisak na MMPI vjerojatnije je da će se neke stvari i realizirati. Na kraju krajeva, realizacija naših zahtjeva i jest najbitnija.

Slazem se, tako i ja mislin. Nesmimo sebi dopustit diskusije sa SPH i BP-om, mislin da su to sve trapule da nas se uvati. Nesmimo trosit vrime na javne diskusije i prozivke, oduzimaju nam pozitivnu energiju i trenutne pozitivne ucinke nasih 13 zahtjeva, koji su sad postali 11 zahtjeva.
Triba poslat javni demant u istu tu novinu i istome novinaru.

@frankie
Ma Slobodna pokusava prodat novine i jebe se njih za nas, to je moje misljenje. Ovo je po meni samo ruganje prema nama.
Ili se ovo baca rukavica nama u lice da reagiramo i uvatimo se na jesku i da gubimo vrime sa BP-om, ko je ca reka, kad i slicne stvari.

Last edited:
Nakon par dana saznanja sta je bilo novinar koji je ovo pisao je totalno ne upucen i nije uopce znao razliku UPH i SPH te mislim da je svaki dodatni komentar gubljenje vrimena. Svi drugi mediji su prinili da je sastanak bio izmedu UPH i MMPI-a.

who the fuck is simona

Forum zahtijeva da sačekate 60 sekundi prije slanja novog posta. Probajte ponovo za 15 sekundi.

Back