Pozdrav Kire808
Evo bas ti iman zelju odgovorit jer sam ja o tome nedavno pricao sa par pomoraca.
Dakle prije svega moramo shvatit ov sta je nas Alenmrki napisao da je danas ''lutrija'' se ukrcat bilo di zbog drugih nacija koje su brojnije od nas i koje naviru ko mravi na komadic kruva kad ga nadu. Stoga prije svega to moras biti svjestan.
Sta se tice tvog konkretnog pitanja ja sam po svom osobnom iskustvu prosao najbolji put, ponavljam po svom osobnom misljenju. Kako? evo ovako.
Dakle od 1996 kad sam dosao na brod prvi put kao ass.makine pa do 2002 sam tukao cargo brodove i ucio posao (2 firme jedna tankeri jedna general cargo)
2003 sam imao srice da sam upao na cruisere na kojima sam proveo 8 godina i vidio svita, uzivao po lipim mistima i stvarno iman milijun lipih uspomena i slika iz raznih svjetskih vrhunskih destinacija (2 firme takoder)
2011 sad presao u offshore drilling jer sam shvatio da je tu najveca lova i da navigajem za lovu a ne za lipote. Tako da mislim da je to po mom sudu opet ponavljam idealni put i nikad ga nebi minjao.
Ali ako imas volje i srice (jer srica je u zivotu uvik potrebna koliko god neki to osporavali) za uciti posao i naici na dobre ljude koji ce te uciti mislim da ces posao nauciti svugdi, ali opet nekako kad pogledam na cargu radis (po mom iskustvu ) najvise raznih vrsta posla jer nije toliko brojcano veliki broj posade te se obucis u dosta stvari jer si osuden na to.
Eto nadam se da ti je ovaj moj kratki zivotopis i savjet bar malo pomogao.
Pozz