Ukrcaj s tehničkim fakultetom

smrducci

New member
Pozdrav ekipa.
Može li malo usmjeravanje, zanima me sljedeće:
kakve su šanse za prvi ukrcaj/kadeturu nekome tko je završio srednju elektrotehničku školu i nakon toga 5 godina elektrotehnike na Tehničkom fakultetu? 3 godine radnog iskustva...
Javljati se samostalno kompanijama?

Kao električar, eto... Što se već nudi a da ima veze sa strujom.
Imam iskustvo u održavanju velikih sustava.

Onda trazis ukrcaj kao asistent struje, polozis neke brevete, vjezbenicki dnevnik pod ruke.
nazovi u par agencija sigurno neka trazi

Prvo tražiš ukrcaj kao asistent struje. Nakon što odradiš 1 ili 2 ugovora možeš odmah izaći na ispit za brodskog električara(ETR).
Nakon toga možeš na brod kao električar. Ukoliko želiš položiti za časnika elektrotehnike(ETO) morati ćeš dodatno odslušati poseban program za ishođenje svjedodžbe za časnika elektrotehnike. Nažalost to što si išao 5 godina na tehnički fakultet ti ne znači ništa u vidu ishođenja svjedodžbe za časnika elektrotehnike. Sva sreća pa imaš elektrotehničku školu pa moraš samo odslušati taj poseban program koji traje ako se ne varam cca mjesec ili dva..

Koju plaću je realno očekivati nakon kadeture i položen9g ETO?
Koliko permanent, koliko za plaću za vrijeme plovidbe?

Potraži na Linkedinu Julie Arnold...upravo traze pocetnike elektricare za Shell

Placu ne mozes ocekivati nakon sto polozis ETO jer ti sam papir ne znaci..
S tim papirom ces se lakse ukrcati kao ETO kadet i probijati se napred...ali racunaj da bi nakon cca tri godine usao u neki rank od 70000 dolara godisnje
Od svih zanimanja na brodu ETO najprije dođe do vrha karijere ....

Potraži na Linkedinu Julie Arnold...upravo traze pocetnike elektricare za Shell

Placu ne mozes ocekivati nakon sto polozis ETO jer ti sam papir ne znaci..
S tim papirom ces se lakse ukrcati kao ETO kadet i probijati se napred...ali racunaj da bi nakon cca tri godine usao u neki rank od 70000 dolara godisnje
Od svih zanimanja na brodu ETO najprije dođe do vrha karijere ....

Hvala na odgovoru.

Otvorio sam preko LinkedIna to, traze diplomu iz UK ili Irske...
Probat ću svejedno aplicirati.

Napomena - ne traže sve kompanije ETO brevet da bi postao časnik elektrotehnike ili elektroničar i tako napredovao. Npr. nizozemske firme (kruz kompanija Holland America npr, ako se nije što promijenilo u međuvremenu)

Back