U kojoj banci u Hrvatskoj otvoriti devizni račun za primanje plaće? Ima li razlike?

hclifer

Member
Pozdrav svima,
u kojoj banci bi predložili da se otvori devizni račun za primanje plaće, plaća je u dolarima.
Postoje li neke cake između banaka ili je sve isti djavo?
Svakako bi plaću kasnije prebacivao na revolut i mjenjao za tečaju sa revoluta pošto sam čuo da je puno isplativiji nego od naših lopova u banci..:kafa

Hvala puno ko god pomogao, :rolleyes::rolleyes:
mirno more :)

lopovi jedni i drugi, sve ti je to isto

ja san na PBZ već godinama, sve ok.

pripazi sa revolutom jer deru provozije na uplate na kunski račun

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Pozdrav svima,
u kojoj banci bi predložili da se otvori devizni račun za primanje plaće, plaća je u dolarima.
Svakako bi plaću kasnije prebacivao na revolut i mjenjao za tečaju sa revoluta pošto sam čuo da je puno isplativiji nego od naših lopova u banci..:kafa

Ako ces raditi konverziju na revolutu onda najbolje Erste jer imaju potpisan ugovor sa njima i nemas nikakve provozije kada vracas sa revoluta kune na kunski racun od Erste banke. Imam u Erste žiro i tekući kunski i devizni tekući i općenito sam zadovoljan sa njima ali banka kao banka manje više isto.

Ovo što je zolja rekao vrijedi i za OTP. Uredno radim konverziju na Revolutu i vraćam na OTP bez ikakvih naknada.

Što se ovog drugog tiče, ako ima neka banka koja uz ovo gore ne uzima neku đibersku proviziju sa priljeve iz vana kada ti uplate plaću, javi i ovdje.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ovo što je zolja rekao vrijedi i za OTP. Uredno radim konverziju na Revolutu i vraćam na OTP bez ikakvih naknada.

Što se ovog drugog tiče, ako ima neka banka koja uz ovo gore ne uzima neku đibersku proviziju sa priljeve iz vana kada ti uplate plaću, javi i ovdje.

Javi nakon 14.8 kako je prosla konverzija.

Pozdrav svima,

Erste ili rba , otp nikako.

Revolut je ok jos kratko vrijeme ali od 14.8 stizu promjene vezano za naknade i troskove.

Raiffeisen
Nikakve provizije na uplate izvana
Bar one koje se mene ticu
Posalja firma cifru i ta cifra sjeda na racun….u cent
Takoder i sa Revolutom
Nikakva provizija za nista….bilo dolari bilo kune…..konverzija bla bla…….NEMA PROVIZIJE
Neznan o cemu drugi pricaju………
Premium …..za Metal vjerojatno isto
Standard je bila provizija pa je nula bodova
Mada i ta 0.5% provizija je avion za ono sta banke rade

I da…..nikakav mail nisan dobia za bilo kakve promjene
Vjerojatno su to dobili Standard korisnici
Tako je bilo i prossle godine kad su smanjili minjanje valuta sa 42 iljade kn misecno na 7 ipo iljada kn , bez naknade
Uzmes Premium i neograniceno je…..
Jos platis odjednom za 12 miseci a ne misecno 55 kn pa umisto 660 platis 540 kn

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:
Raiffeisen
Nikakve provizije na uplate izvana
Bar one koje se mene ticu
Posalja firma cifru i ta cifra sjeda na racun….u cent
Takoder i sa Revolutom
Nikakva provizija za nista….bilo dolari bilo kune…..konverzija bla bla…….NEMA PROVIZIJE
Neznan o cemu drugi pricaju………
Premium …..za Metal vjerojatno isto
Standard je bila provizija pa je nula bodova
Mada i ta 0.5% provizija je avion za ono sta banke rade

I da…..nikakav mail nisan dobia za bilo kakve promjene
Vjerojatno su to dobili Standard korisnici
Tako je bilo i prossle godine kad su smanjili minjanje valuta sa 42 iljade kn misecno na 7 ipo iljada kn , bez naknade
Uzmes Premium i neograniceno je…..
Jos platis odjednom za 12 miseci a ne misecno 55 kn pa umisto 660 platis 540 kn

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam metal uzeo davnije jer preko revoluta kupujem nesto dionica i neke kriptovalute pa je provizija umjesto 3% samo 1.5%.

Na jednoj malo vecoj kupnji ili prodaji se isplati godisnja naknada za metal samo u razlici provizije koju bi uzeli standard korisniku.

Mjesečno se ne isplati jer ako se prelazi na standard onda naplate naknadu 199kn ili ako nemaš sredstava na racunu stavljaju te u minus tj naplacuju plan bez obzira sto ga nisi produzio.

Back