Type of degree

Popaj888

New member
Evo nesto me zanima,pa ako netko zna neka pomaga..;)
Ovako saljem Cv kompaniji i traze me type od degree,ja imam zavrsene 2 god Pom. fakulteta(po Bolonji) . Zanima ih isto dali imam SSS,VŠS ili VSS...pa sad me zanima sto da im kazem..jer koliko znam,pa sad me vi ispravite ako je netocno,trebao bi im poslat da imam SSS(a ipak imam 2 god faksa,pa da ne ispadne da imam samo srednju?!) i sto sa tim uvjerenjem sto sam dobijo od faksa,kako da to prevodim na eng.? (associates degree? jel to tocno?) Neznam svarno sam smucen.:confused:

Last edited:
Ako ti nije za radit na kraj onda napisi da imas visu. sa te dvi godine mozes doc do full breveta. oni ionako nece provjeravat, moze in jedino bit bitno je li te triba slat u skolu ili ne

i molin te koristi pravilne izraze... nije engleski nega jezik u nuzdi. vidi se da si na krivoj firmi

Ja bih napisao da studiram kao izvanredni student, da mi je ostalo nekoliko ispita te da ocekujem Bachelor degree "u skoro vrijeme"!
Jos im posalji kopiju indexa ili diplome ako si je dobio, pa neka provjeravaju:uzdravlje

Najbolje ti je pitat na referadi, oni bi trebali znat pravilan prijevod. Ja bi obavezno stavio u CV da imam dvi godine fakulteta, to bi bilo glupo pre??utit.

Evo nesto me zanima,pa ako netko zna neka pomaga..;)
Ovako saljem Cv kompaniji i traze me type od degree,ja imam zavrsene 2 god Pom. fakulteta(po Bolonji) . Zanima ih isto dali imam SSS,V? S ili VSS...pa sad me zanima sto da im kazem..jer koliko znam,pa sad me vi ispravite ako je netocno,trebao bi im poslat da imam SSS(a ipak imam 2 god faksa,pa da ne ispadne da imam samo srednju?!) i sto sa tim uvjerenjem sto sam dobijo od faksa,kako da to prevodim na eng.? (associates degree? jel to tocno?) Neznam svarno sam smucen.:confused:

Znači ovako, po Bologni ti vi??e ne postoji VSS (visoka stručna sprema) i V? S (vi??a stručna sprema). To je bilo po starom sistemu. Tko je zavr??ia po starome sistemu 2 godine ima V? S a 4 godine VSS. Na?žalost moran ti reći da ti sa te 2 godine po novome nema?? ni??ta nego samo dobije?? papir po kojem mo?že?? ostvariti najveća zvanja u pomorstvu shodno onome ??to si zavr??ia (brodostrojarstvo ili nautiku). Znači nema?? nikakvo akademsko zvanje već će ti u radnu knji?žicu upisati da ima?? SSS (srednju stručnu spremu) pa ti je moj savjet ako si već zavr??ia te 2 godine da onda i upi??e?? 3 (ako ne redovno onda mo?že?? i vanredno) jer je ??teta da se sa te 2 godine i dalje tretira?? kao SSS.

Ma koja visa, visoka... lipo ti njima stavi da si "opalija" dvogodisnji colledge (onako "neodredjeno" pa nek se oni misle) smjer koji vec je i gotovo. Pa ako ih sto dodatno zanima posalji im onaj dokument ministarstva (imas ga valjda?) pa nek privode. Nema puno mudrovanja oko naziva i struka,bitno ti je sad samo da se prodas i tako pristupi ovom tvom problemcicu, a sto ce oni pisat u svoje knjige to ostavi njima da se misle.
:uzdravlje

Hvala vam na odgovorima. Ja sam lijepo stavio da imam 2 god. pomorskog fakulteta pa neka si oni misle- kako kaze Patayuta:uzdravlje,pa cemo vidit...pozdrav..

Back