Tko trazi 3 casnika?

zombi

New member
Ovako,upravo san polozia Porucnicki u Zadru:),vjeciti san apsolvent na Pomorskom Fakultetu u Splitu al se nadan kad dodjen s broda da cu se liberat i toga:mad: i trazin posao...Isa san na Maritime Connector,posla san CV par kompanija pa cemo vidit..Bia san kadet na tankeru u bulku...Sad san prijavia u ADRIAMARE u Sibeniku Tanker familiarization tako da mogu i na tankere ic ka casnik..rekli su mi da ce bit za oko misec dana tecaj..Nije mi prisa ic na brod jer imam posao al svejedno bi do 8-9 miseca volia partit ca,ako ne i prije..Isa bi na maksimalno 4 miseca jer posli 4 miseca san vec lud ka puska..Bia,vidia,ositia..znam o cemu prican..
Eto,ako netko zna di se trazi terco slobodno neka mi kaze:D
U obzir dolaze i jahte al to ce ic tesko jer nemam iskustva ka casnik
Zivili:uzdravlje

Ima posla di god oces. Jos malo pa ce nas agenti vuc za rukav po ulici. hehe ;)
Malo prosvrljaj po forumu, puno ces saznat o tome tko sto nudi. :uzdravlje

Bez iskustva (kao oficir), mozes se javiti Globtiku...evo, izgleda da i Zorovic uzima oficire bez iskustva (4/o)....
sada su uglavnom svima ugovori 4 miseca (juniorima)....na Torma su 3 mj ugovor...itd....

Ima posla di god oces. Jos malo pa ce nas agenti vuc za rukav po ulici. hehe ;)
Malo prosvrljaj po forumu, puno ces saznat o tome tko sto nudi. :uzdravlje

Ovo mi je najdraza recenica koja je pokazala da se ode moze naci dosta korisnih informacija i da je to sve plod naseg prijateljske atmosvere i pomoci jednim drugima........Bravo svima nama forumasima. nadan se da se slazete s menon :uzdravlje

Ovo mi je najdraza recenica koja je pokazala da se ode moze naci dosta korisnih informacija i da je to sve plod naseg prijateljske atmosvere i pomoci jednim drugima........Bravo svima nama forumasima. nadan se da se slazete s menon :uzdravlje

Je, dobro govoris! Bravo mi! :uzdravlje
Jos da gospoda administratori nadju sponzore za
Prvi Tradicionalni Susret Forumasa sa Pomorac.net iliti PTSFP!
Uuu, ova kratica zvuci previse ka PTSP. Ne valja, triba prominit naziv Susreta. :rolleyes:
Mozda i ne triba, ipak ljudi pate od PTSPa i nakon broda! :kafa

Ma znam da ima..Ujac mi plovi ka pumpman na Seatrans,to su Norvezini,kemikali,2-2 ugovor,3200 eura ka terco al nemogu nikako upast bez iskustva..Imam vezu i u Tankerskoj i Splosnoj al mi se tamo ne ide jer ka sto san reka neda mi se vidit pola godine na brodu,zarucen i san i tako..nisan za to i gotovo..jebiga...
A nista,kontaktirat cu Globtik i ostale...
Recite mi,meni je zelja poc na bulka opet jer je spora navigacija pa da najbolje naucin posa-jel mi to pametno?
Svi frendovi mi govore da se ne jeben sa bulkovima nego odma na tankere...

Vidio sam nesto bulkova prije tankera i mogu ti rec da mi je to
bio potpuni gubitak vremena. Stvari se na tankerima rade
profesionalnije i bolje nego na bulku pa ces vise naucit ako se
odma tankera uvatis. Ono sto na bulku naucis o teretu ti na
tankeru nece trebati jer je to razlika nebi i zemlja. A sta se navigacije
tice, opet je tanker bolji jer tamo imas vise inspekcija (vetting)
pa se i na mostu stvari rade pravilnije nego na bulku...
Jedino sto bulk stoji vise u portu pa ces imat prilike potrosit
vise novaca. :rolleyes:

Najboje se javis Globtiku, moja preporuka je da ides na Jacoba,
mala firma ali relativno novi brodovi i 4 miseca ugovor, terco je imao
3200$ u sijecnju, mozda su nesto digli do sada...
I meni je Jacob prva tankerska firma, napravio dva ugovora i sad sam
na Shellu, na LNG fleetu.
Za ostale kompanije ti ne mogu govorit, ali na Jacoba sam bio i nista
mi nije falilo.

Vidio sam nesto bulkova prije tankera i mogu ti rec da mi je to
bio potpuni gubitak vremena. Stvari se na tankerima rade
profesionalnije i bolje nego na bulku pa ces vise naucit ako se
odma tankera uvatis. Ono sto na bulku naucis o teretu ti na
tankeru nece trebati jer je to razlika nebi i zemlja. A sta se navigacije
tice, opet je tanker bolji jer tamo imas vise inspekcija (vetting)
pa se i na mostu stvari rade pravilnije nego na bulku...
Jedino sto bulk stoji vise u portu pa ces imat prilike potrosit
vise novaca. :rolleyes:

Najboje se javis Globtiku, moja preporuka je da ides na Jacoba,
mala firma ali relativno novi brodovi i 4 miseca ugovor, terco je imao
3200$ u sijecnju, mozda su nesto digli do sada...
I meni je Jacob prva tankerska firma, napravio dva ugovora i sad sam
na Shellu, na LNG fleetu.
Za ostale kompanije ti ne mogu govorit, ali na Jacoba sam bio i nista
mi nije falilo.

Kako da se javim na Jacoba?

Kako da se javim na Jacoba?

Nazoves Globtik. (021/439-600)
I kazes da bi ti htio na Jacoba. Ali svakako saslusaj ako ti ponude i nesto
drugo. Ja sam trebao ici na Jacoba sad u svibnju, znaci da ima otvorenih
pozicija. Samo navali. ;)

Evo ti i web adresa Jacoba, pa mos vidit fleet i tako...
Ernst Jacob

Last edited:
Ovako,upravo san polozia Porucnicki u Zadru:),vjeciti san apsolvent na Pomorskom Fakultetu u Splitu al se nadan kad dodjen s broda da cu se liberat i toga:mad: i trazin posao...Isa san na Maritime Connector,posla san CV par kompanija pa cemo vidit..Bia san kadet na tankeru u bulku...Sad san prijavia u ADRIAMARE u Sibeniku Tanker familiarization tako da mogu i na tankere ic ka casnik..rekli su mi da ce bit za oko misec dana tecaj..Nije mi prisa ic na brod jer imam posao al svejedno bi do 8-9 miseca volia partit ca,ako ne i prije..Isa bi na maksimalno 4 miseca jer posli 4 miseca san vec lud ka puska..Bia,vidia,ositia..znam o cemu prican..
Eto,ako netko zna di se trazi terco slobodno neka mi kaze:D
U obzir dolaze i jahte al to ce ic tesko jer nemam iskustva ka casnik
Zivili:uzdravlje

Mo??` se javit i Marinconsult-u. Oni uvik traze casnike. Malo ces upoznat burmance, ocelicit za dalje. Dobro se avancaje, bar na tankere (produkti i kemija). ALI!!! Ako odes tamo naorizaj se strpljenjem. 4miseca ces uvatit samo na sricu. 6 je ugovor.
Ako ne nadjes nista bolje, dobro je i to.
Sritno!

A moJ terco tj zombi u najgoroj si poziciji. Treci si bija a sad triba krenit ono pravo za sta bolje pare i sta kraci ugovor ali to je svima nama u cilju. :cool: Vidin da bi ti volia ici na Bulk i na kemiju pa probaj se javi ori imas ovaj maritime connector pa probaj ima dosta ponuda. A sta se tice Marineconsulta tj Berketa ja tamo bija i nebi nikom savjetova ko nije iz Kastela ma u stvari nebi nikome savjetova, ali svak bira svoj put.
Sta se tic esponzora i sastanka ( ideja jako dobra) znas Smisni da je najteze skupit pomorce zbog posla kojim se, bavimo a ujedno probacemo nesto i napravit ali jos smo mladi i stasajemo pomalo :uzdravlje

Last edited:
Sta se tice sponzora i sastanka ( ideja jako dobra) znas Smisni da je najteze skupit pomorce zbog posla kojim se, bavimo a ujedno probacemo nesto i napravit ali jos smo mladi i stasajemo pomalo :uzdravlje

Znam, to ja idem na blef pa ako prodje prodje. hehe :p
Pokusali smo se nas par skupit sta se znamo iz skole... ma nema sanse.
Uvik nas je pola na brodu. Covice, di cemo mi sa novcima... :cool:
Al eto, kad bude jednom neki skup, imam veze u mesnici pa cu bar
mesine sredit po nekom snizenju. ;)

Ernst Jacob

Ernst Jacob

Zombi, Ernst Jacob ti je skroz dobra kompanija (za pocetak)...imaju dobre zapovjednike i c/o od kojih se moze dosta toga naucit...brodovi su noviji, doduse oskudno opremljeni, ali mozda se i to promijeni....:kafa
Inace, znam to, jer sam tamo proveo dosta godina....

evo i ja tra?žim firmu kao terco (prvi brod kao terco), međutim firma mi je manji problem
problem je vrsta broda?
kadeturu sam odradio, 1. brod bulk, a 2. sa drugim smo prevozili tekući teret

sad me zanima kuda dalje, nastaviti na bulkovima ili se prebacit na tankere (ili čak LNG ili LPG). smatram kako sam već bio na brodu koji je prevozio tekućinu da ne bih imao problema na tankeru (barem ??ta se tiče ukrcaja/iskrcaja, pretpostavljam da je to isti princip [sa radom pumpi i ventilima sam se upoznao na 2. brodu])? imam i vi??u pomorsku. ?želim čuti i va??e mi??ljenje
hvala

To bi prvenstveno trebala bit tvoja odluka...Da ti netko daje savjete na koju vrstu broda da ides je "glupo"...Znas i sam da sto se tice place, najbolje ti je otic' na tankere/plin...sada se otvara i druga mogucnost, a to su offshore brodovi gdje su dosta dobre place (ali se radi vise)...
Ali, ako zaista zelis ici na bulk-ove, onda ti je moj savjet Gearbulk-TaNa...ugovori su kratki, placa je relativno dobra...

Dakle, na tebi je da odlucis....

Mo??` se javit i Marinconsult-u. Oni uvik traze casnike. Malo ces upoznat burmance, ocelicit za dalje. Dobro se avancaje, bar na tankere (produkti i kemija). ALI!!! Ako odes tamo naorizaj se strpljenjem. 4miseca ces uvatit samo na sricu. 6 je ugovor.
Ako ne nadjes nista bolje, dobro je i to.
Sritno!

Ne javljaj se Marinlconsultu. To ti je boze sacuvaj.
Bio sam tamo kadet, 3/O, 2/O. Istina je da brzo avancas ali to ne vrijedi bas tvojih zivaca, zdravlja i sveg ostalog.

To bi prvenstveno trebala bit tvoja odluka...Da ti netko daje savjete na koju vrstu broda da ides je "glupo"...Znas i sam da sto se tice place, najbolje ti je otic' na tankere/plin...sada se otvara i druga mogucnost, a to su offshore brodovi gdje su dosta dobre place (ali se radi vise)...
Ali, ako zaista zelis ici na bulk-ove, onda ti je moj savjet Gearbulk-TaNa...ugovori su kratki, placa je relativno dobra...

Dakle, na tebi je da odlucis....

ma ja sam već odlučija, samo da vidim kakva su iskustva drugih ljudi

Ne javljaj se Marinlconsultu. To ti je boze sacuvaj.
Bio sam tamo kadet, 3/O, 2/O. Istina je da brzo avancas ali to ne vrijedi bas tvojih zivaca, zdravlja i sveg ostalog.

Sve je to do covika, koliko je on u stanju izdrzat. Slazen se da je gadno, ali kad si chief tek onda mos upast u govna. Sve do tad je dicja igra. Ja san tamo silon prilika. Svojevremeno mi je jedan od nasih agenata, nakon zavrsenog faksa nudija 2-3 broda za mornara. A ovi su me odma primili za terca. Ali to je bilo prije 5 godin, a sad je druga situacija.
Uostalom, i prije san naglasija, moze i to ako nema nista bolje.

Zbilja,sto su prije nudili ljudima to je cudo nevidjeno:udriglavom
Mislin,ja sad sa 24 godine imam zavrsenu srednju pomorsku,apsolvent san Pomorskog fakulteta i imam Porucnicki i da idem za timunjera il nesto sl.?!?NEMA J...E SANSE!!
Znam da nemam iskustvo,znam da onaj koji navigiva je ispred mene taman bia i mornar al jebemu mater,ipak imam neke skole,nikoga ne degradiran al nisan lud navigat ka timunjer za neznan kakvu placu..nije mi to struka..
Prije par dana san moga ic na KRK radit na jahti za 1500 eura,permanent,cilu godinu,ladit jaja,nisan tia jer mi ni ne triba matrikula za taj posa...Sve san van reka..:D

Evo me zva ZOROVIC na TOMEA da iden za 3 dana a ja mora odbit!!!:udriglavom
Taman danas bia na POLICIJI da mi produze putovnicu ( pricvikali je i sad rade drugu mamu im jeben,nema vise produzivanja,215kn,koja drzava:confused:) i jos neman TANKER FAMILIARIZATION,tek pocinje tecaj u Sibeniku za 20-tak dana,FUCK,bas bi tia priko ZOROVICA ic jer san cua da je korektan covjek i to jos na TOMEA za prvi put ka casnik,3-3 ugovor...Nemos virovat koja prilika...
Reka mi covik da ga zovnem kad sve to rijesim i da nema problema,naci ce mi brod:uzdravlje

Back