mene su skartali evo ima dva tjedna..i to su mi rekli tjedan dana prije neg sam se triba opet ukrcat. kao razlog su naveli da nemaju trenutno mista za mene jel ukidaju jednog treceg u guardiji.

uglavnom mislim da se lagano rijesavaju nasih juniora jel im se vise isplati zadrzat indijce, ruse i filipince posto su dosta manje placeni neg mi.
stanje je dosta kriticno za nas juniore i nema bas otvaranja na drugim firmama i mislim da triba prihvatit ono sto se prvo ponudi.
Evo mene doma nakon 5 ipo miseci...
I onda kazu nema mista, a ja sam 2.5 miseca priko jer nemaju koga poslati.
To ti je sve velika hrpa lazova i bandita.
Ima juniora koliko hoces, samo se rizu troskovi na svemu, ali bas na svemu i hrani - 10%. Safety & FF oprema se ceka po 4 miseca i onda ne dobijes.
Kad te posalju u hotel pokusaju te strpati sa jos jednim u sobu, onda te izbace iz hotela u podne, a let imas u 7 navecer. Da se ne bi platija jos jedan dan u hotelu.
Internet na brodu - o ne nikad se oni nisu preseravili kako ce to biti instalirano u kratkom roku. Hahahh
Ekstra casnik - ne sad safety nije vise upitan, kad je u pitanju lova potiraj jednog juniora i vrati C/O u gvardiju. Koliko se C/O pobunilo??? Jedan ili nijedan.
Medical cover - a sto ce lovu trositi i na to. Pa mi smo pomorci mi nismo ljudi, zar ne.
I onda dojdes doma i vidis da su naseg covika skartali, a meni posalju smjenu u liku jednog rusa koji je na TK vec tri ugovora, a nezna napraviti US Crew list.
I sto je najgore, ne Marko njegova placa nije manja od tvoje nego je ista. Filipi i Indijci imaju manju. Rusi imaju istu.
Vidljiva je nota gorcine u mom pustu, sto je razumljivo jer kad vidis da skartaju naseg covika, a znas da najgori casnik hrvat vise piza nego cili Novorossisk i njihov manning office.