Superintendent , i prijava na kapetaniju - savjet molim

ribar

Inspektor
Dobar dan kolege i kolegice .
Evo nude mi posao Supt-a , firma u Norveskoj , ali bih radio od kuce , dakle porez u HR , i sad se pitamo kako rijesit porez , tj. prijave na kapetaniju , jer cu malo radit iz doma , malo u uredu i ponekad na brodu .
Unaprijed hvala

Mozes li dogovorit sa kompanijom da te "false" ukrcaju ? Prijavis ukrcaj na osnovu falseg ugovora i das kompaniji da udre pecate u matrikulu i na bjanko iskrcajne liste koje ti sam ispunis sa datumima koji su ti potrebni. Normalno , sve to uz uvjet da nisi prijavljen da radis doma za to vrime.
Na taj nacin "navuci" jednu godinu u pet da imas navigacije za obnovit brevete a onda ne prijavljuj nikome nista i radi svoj posal. Ako ostanes na tom poslu do isteka breveta , ponovi radnju.

ovo sta je dado-st reka je jedna opcija a druga je

Otidi na kapetaniju i prijavi ukrcaj sad odma kad potpises ugovor i reci da ides na brod na koji znas da ces posjetiti u sljedecih nekoliko miseci. Sam sebi ispuni matrikulu da imas vise od 6 miseci navigacije i kad dodes na brod samo u barbe udres pecat priko toga. KAd istekne 6 miseci odnesi matrikulu u kapetaniju i reci da si dosa s broda i to je to. osloboden poreza u HR, imas priko 183 dana, takoder to napravis svake godine i mirna Bosna (kako bi se reklo)

Pozz

Hvala kolege . Dakle , na posteno nema nista , nego moran glumit da navigan . Fantasticno . Ali barem lako izvedivo . Ako netko ima jos kakav savjet , pisite

Znas da u nas vridi posten - jeben uzrecica. Muljaj , valjaj , lazi , mazi i savrseno se uklopi u drustvo u kojem zivis.
Sritno kolega.

ovo sta je dado-st reka je jedna opcija a druga je

Otidi na kapetaniju i prijavi ukrcaj sad odma kad potpises ugovor i reci da ides na brod na koji znas da ces posjetiti u sljedecih nekoliko miseci. Sam sebi ispuni matrikulu da imas vise od 6 miseci navigacije i kad dodes na brod samo u barbe udres pecat priko toga. KAd istekne 6 miseci odnesi matrikulu u kapetaniju i reci da si dosa s broda i to je to. osloboden poreza u HR, imas priko 183 dana, takoder to napravis svake godine i mirna Bosna (kako bi se reklo)

Pozz

Poreza u RH je osoba oslobođena ako je fizički napustila državu na 183 dana ili dulje, ako se u bilo kojem trenutku dokaže da osoba nije napuÅ¡tala teritorij RH (ne uključujemo navigaciju na brodovima koji posječuju luke RH), ta osoba se tretira za pronevjeru poreza.

Ova info. je provjerena u poreznoj.

to bi značilo da u tih 6 mj. ne smije postojati nikakav pisani trag da je bio u RH.

Superintendent , i prijava na kapetaniju - savjet molim

Poreza u RH je osoba oslobođena ako je fizički napustila državu na 183 dana ili dulje, ako se u bilo kojem trenutku dokaže da osoba nije napuÅ¡tala teritorij RH (ne uključujemo navigaciju na brodovima koji posječuju luke RH), ta osoba se tretira za pronevjeru poreza.

to bi značilo da u tih 6 mj. ne smije postojati nikakav pisani trag da je bio u RH.

Slazem se za pisani trag ali se neslazem da se moze biti 183 dana vanka drzave. Triba se biti 183 dana na brodu tj imati ovjereno u matrikuli (ili na izobrazbi vanka drzave) ako si prijavljen kao pomorac. Tj sida ti uplata na racun kao Pomorcu.

Sta se tice dokaza da si u Hrvatskoj imam prijatelja koji je sve placa u drzavi skandinavije u cashu i nikako nije podlezan porezu a mota imati manje od 90 dana u drzavi. A on je uvik vise samo ne ostavlja pisani trag. Sve u svemu najvise te moze zajebat ako vozis auto i napravia prijestup i kaznu te onda nemos reci da nisi bia u RH.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Smiljo sve se to zna i vridi ako zivis u normalnoj i uredjenoj drzavi. Za nasu drzavu vride druga pravila , bar ja to tako gledan i vozin po kisi " izmedju kapi". Poznam covika koji je od prosle godine ukrcan a evo ga doma. Poznam asistenta koji od 12 miseci navigacije ima 48 dana na brodu , ostalo upisano itd. Niz primjera.

A ko ce mu dokazivat? Ko ce ga uvatit? Jedino ako ga neko prijavi a prijavit ga moze samo neko ko pozna situaciju kod doticnog kolege. Kod nas u drzavi dvi sluzbenice / sluzbenika rade u istoj kancelariji na udaljenosti od metar ipo i prva nezna sta radi druga. Komunikacija i povezanost policije i ostalih drzavnih sluzbi je nula ( 0 ) bodova. Smatram i da ga zaustave i naplate mu kaznu za pojas ili nesto slicno niko nebi zna da ta osoba sluzbeno " nije u drzavi". Tek ako zasere posteno doce do provjera sta , kako itd. Jedan od tisucu najebe i ako imas muda onda se kockas i to je to.
Mozda je ovo otislo predaleko i tribalo bi o ovome raspravljat na PM jer mi razgovaramo o kaznenom/krivicnom djelu i djeljenjem savjeta poticemo na izvrsenje istog. Vjerujem da bi se nasao clanak u zakonu po kojem je to poticanje kaznjivo.
Kako bilo , ako nikako drugacije onda platit takvu vrstu haraca. To je moj moto kojega se drzin u zivotu i za sada radi dobro.

Mozes li dogovorit sa kompanijom da te "false" ukrcaju ? Prijavis ukrcaj na osnovu falseg ugovora i das kompaniji da udre pecate u matrikulu i na bjanko iskrcajne liste koje ti sam ispunis sa datumima koji su ti potrebni. Normalno , sve to uz uvjet da nisi prijavljen da radis doma za to vrime.
Na taj nacin "navuci" jednu godinu u pet da imas navigacije za obnovit brevete a onda ne prijavljuj nikome nista i radi svoj posal. Ako ostanes na tom poslu do isteka breveta , ponovi radnju.

Brevete može kao Å¡to sam već nekoliko puta napisao napraviti u Sloveniji u Pomorskoj Å¡koli Portorož (potrebno je kontaktirati gospodina Timothy-ja Å uc-a) koja nema nikakve uvjete ovjeru navigacija, a 183 dana, poreze, prijave, odjave i slične ucjene i bedastoće može zaboraviti. Ja u svojih 18 godina naviganja nemam ovjerenu ni jednu navigaciju u matrikuli a obnavljam brevete, ne plaćam državi niÅ¡ta i ne mogu mi niÅ¡ta. Ja jedan račun T-comu 109 kuna koji nisam htio platiti jer me terete za razdoblje kada sam odjavio priključak (a istekao mi je ugovor) mi je za 6 opomena od T-coma doÅ¡lo 958 kuna, a Å¡to mi je T-comov odvjetnik poslao tri papira koÅ¡ta 729 kuna! Sada je sve na sudu i tjerati ću "mak na konac"
Mi nismo oslobođeni od Srba, nego smo okuprani od bivÅ¡ih robijaÅ¡a (80% prvoga saziva Sabora RH su činili bivÅ¡i robijaÅ¡i) i od pada komunizma Hrvati u Hrvatskoj imaju samo obaveza a kada traže prava onda se nađe tisuću razloga da se ih otpili. Upravo čitam Kazneni zakon republike Hrvatske. Od 575 članaka ni jedan jedini ne ide u prilog okrivljeniku. A mnogi se ne primjenjuju kad je mafija u pitanju. Primjer, po ZKP-u dobije se do tri godine zatvora za glasanje na izborima dva puta za istu stvar. Pola Hercegovine glasa duplo i nitko nije bio u zatvoru! Za krađu sudskog Å¡tambilja do osam godina zatvora a za ubojstvo ako imate veze u politici najčeÅ¡će vas puste zbog proceduralne greÅ¡ke. Ne pada mi na pamet da punim proračun dokle god neću imati u Hrvatskoj ista prava kao najveći kriminalci, lopovi i ubojice

Last edited:
prijava

prijava

Ovo što je napisa Koki je ok,ali da li je imao tko iskustva sa naknadnom prijavom ukrcaja i iskrcaja
a ne u propisanom roku.Naime bio sam 4 mj na brodu a poÅ¡to sam se ukrcao direktno na stranu zastavu bez agencije nije prijavljen ukrcaj,a kako je ispao problem s isplatom plaća nisam se prijavio
ni nakon iskrcaja,koji je bio u travnju 2014.g.Brod je blokiran i u postupku je sudska prodaja pa će
nekakve pare valjda jednom sjesti.U međuvremenu sam doÅ¡ao do nekih para pa bi prijavio tu navigaciju
i platio mirovinsko i zdravstveno,ali pod uvjetom da me ne zakače neke sankcije,ako nemože tako onda
idemo u Portorož.

Ako je tko imao sličan slučaj molim savjet.

Back