Status Pomorskog fakulteta

Svaka čast svakome ko je zavr??ija vi??u ili fakultet ali ja san osobno mi??ljenja da to za navigaciju nije potribno. Bilo bi lipo kad bi svi imali prilike i mogućnosti zavr??iti visoke ??kole i biti visoko obrazovani ljudi, ali ko mi mo?že reći da su mu na brodu ikad zatribali integrali, derivacije, veliki termodinamički izračuni ili slične stvari. Pa ljudi moji navigacija nije velika nauka, za navigaciju triba neko osnovno znanje a ostalo se stiče prakson. Zaludu ti vi??a matematika ako nezna?? kjuč 24 u ruci dr?žati, ako nezna?? na koju se stranu vida zavidava, ako na kraju krajeva nema?? muda ni??ta dirnuti da nebi ??to za..ba. A takvih ima po brodovima sa fakulteton i bez njega. I sad će mi neko reći da je takav bolji pomorac od onoga sa srednjon ??kolon koji radi ka crv, za kojega nema prepreke koju ne mo?že rije??iti, koji je bolji i vje??tiji u svojoj struci od nekih koji 30, 40, ili 50 godina navigivaju a ni??ta nisu naučili o svome poslu niti ih i??ta zanima osim kako se provući ugovor za ugovoron.
Dakle ja smatran da u ovon poslu vi??a ??kola ili fakultet ni??ta ne znači, mo?že biti prednost ali to je individualno. Neka ljudi koji su spremni posvetiti svoj ?život navigaciji i koji znaju svoj posa imaju mogućnost napredovanja ka i svi drugi pomorci ovoga svita, za??to bi nas na??a dr?žava imala pravo kočiti u tome, za??to bi englez, poljak ili indijac ili bilo ko drugi bija u boljoj poziciji od nas. A ljudi koji nas zapo??ljavaju neka odluče koga će vancivati, sposobne ljude ili mlatimudane, bili oni sa fakulteton ili bez njega....

sve to stoji,ali sta mislis ko ce naucit one profesore sta godinama deru lovu priko nase grbace da to puste,vec san reka,jedino ih cigle mogu razuvjerit

ne bi gradili kuce nego kupovali nove sajbe jedan put sedmicno

Kokolo,

ako se dobro sican sta je bilo receno u jednom threadu(maninjorgo bi se moga sicat)da ce se UPH suzdrzavat od bilo kakvih "radikalnih rijesenja"ukljucujuci i bilo kakvu vrstu nasilja(pa cak i verbalnog) prema "osobama i imovini" bez obzira o kakvim se osobama (nekarakterima) radi.(iz ovoga je izuzet "Braco" koji se ipak zestoko osobno zamirija nekima)
Bezpogovorno slusanje Isusovih nacela "ko tebe kamenom ti njega kruhom"
pa cak i po cijenu da nas "prikrste"iz "Udruge Pomoraca Hrvatske" u "Udrugu Popica Hrvatske".

Tako da tvoja ideja ne dolazi u obzir:D

Kokolo,

ako se dobro sican sta je bilo receno u jednom threadu(maninjorgo bi se moga sicat)da ce se UPH suzdrzavat od bilo kakvih "radikalnih rijesenja"ukljucujuci i bilo kakvu vrstu nasilja(pa cak i verbalnog) prema "osobama i imovini" bez obzira o kakvim se osobama (nekarakterima) radi.(iz ovoga je izuzet "Braco" koji se ipak zestoko osobno zamirija nekima)
Bezpogovorno slusanje Isusovih nacela "ko tebe kamenom ti njega kruhom"
pa cak i po cijenu da nas "prikrste"iz "Udruge Pomoraca Hrvatske" u "Udrugu Popica Hrvatske".

Tako da tvoja ideja ne dolazi u obzir:D

mogu ovi ciribimbasi sta nisu platili clanarinu i svi mirni:p

mogu ovi ciribimbasi sta nisu platili clanarinu i svi mirni:p

Svi koji nisu u UPH imaju odrisene ruke i ne podljezu nikakvoj stegovnoj odgovornosti isto tako kao i neorganizirano djelovanje pojedinaca iz UPH,:oali nikako ne pod okriljem udruge.

P.S
Ovaj post nemojte shvatit kao poziv na nasilne metode rijesavanja problema sa neprijateljima pomoraca i pomorstva u RH.

:uzdravlje:uzdravlje

a eno vidi sta je kolega napisa - dojmovi sa sastanka. bune se jer se boje za guzice. a to sta ljude uce pizdarijama, nema veze. jadan je uteka posli sastanka ka da je kolera u gradu.
dunkve, ja se sazen s drugon cruise. nista na silu! kad san spominja ona jaja i pome, ja nisan mislija na nasilje. jednostavno - covik je upa u financijske probleme, triba mu malo osvjezit fasadu... a sta ne bi pomogli??
ja san zadnji put pribjega takvim metodama kad san ima 11 godina. isika san brijacu sve 4 gume na fici, jer me nije osisa kako san ja planira. a danas sam sebi brijen dinju i sta? sta san dobija osin sta san coviku ucinija trosak?

Lutajuci bespucima interneta naletio sam na jedna jako interesantan thread "Mislite li da ca vam diploma u Hrvatskoj pomoci da se zaposlite?" te post koji mi je privukao paznju pa evo da ga podijelim sa Vama ovdje:
"Znam ja jednu ??to je diplomirala obrezivanje vinograda i voćaka...cura se probila na dobar posao koji nema veze sa vinogradima....međutim presudnu ulogu je odigrala njena podatna pička.....i pu??ačka usta......ostala ekipa mo?že samo promatrati njen uspjeh i mahati sa te??ko stečenim diplomama....to je Hrvatska!!!

Kod nas ima jedan problem.....a to je da se masa ljudi (čast iznimkama) ??koluje da kurcem nebi mrdnuo...i kad diplomira i uhvati neki posao dođe bez imalo srama srat po ljudima koji po 30 godina stvaraju vrijednost i vuku posao.....i bez diplome.....

Kad diplomac dođe na radno mjesto gdje je dosad radio jedan npr. srednjo??kolac...događa se slijedeće: automatski mu mora?? osigurat jo?? četvoricu srednjo??kolaca koji će radit njegov posao...jer on je ipak osoba sa diplomom....i njegova vizija je samo da će kontrolirati i ??efovati....implementacija tog njegovog "znanja" u poslovnim poduhvatima...nije naprosto moguća....jer on je tu samo da ??efuje...zamisli da on mora radit ne??to.....pa to nije dobro.....iako je prije njega ovaj vuko za 4 osobe za manju plaću.....to je Hrvatska....

Kod nas postoji jo?? jedan veliki problem...a to je preseravanje , snobovanje, paranje oblaka nosevima(ko sam ??ta sam tipovi)....podcjenjivanje ljudskih potencijala, omalova?žavanje rada i radnika na svim poljima i svim sredstvima.....kod nas je raditi naprosto sramota....a svi bi posao.....međutim svi bi posao menagera....

Najveći problem je u na??im glavama.....jer smo kronično lijeni i kronično bezobrazni..."

Lutajuci bespucima interneta naletio sam na jedna jako interesantan thread "Mislite li da ca vam diploma u Hrvatskoj pomoci da se zaposlite?" te post koji mi je privukao paznju pa evo da ga podijelim sa Vama ovdje:
"Znam ja jednu ??to je diplomirala obrezivanje vinograda i voćaka...cura se probila na dobar posao koji nema veze sa vinogradima....međutim presudnu ulogu je odigrala njena podatna pička.....i pu??ačka usta......ostala ekipa mo?že samo promatrati njen uspjeh i mahati sa te??ko stečenim diplomama....to je Hrvatska!!!

Kod nas ima jedan problem.....a to je da se masa ljudi (čast iznimkama) ??koluje da kurcem nebi mrdnuo...i kad diplomira i uhvati neki posao dođe bez imalo srama srat po ljudima koji po 30 godina stvaraju vrijednost i vuku posao.....i bez diplome.....

Kad diplomac dođe na radno mjesto gdje je dosad radio jedan npr. srednjo??kolac...događa se slijedeće: automatski mu mora?? osigurat jo?? četvoricu srednjo??kolaca koji će radit njegov posao...jer on je ipak osoba sa diplomom....i njegova vizija je samo da će kontrolirati i ??efovati....implementacija tog njegovog "znanja" u poslovnim poduhvatima...nije naprosto moguća....jer on je tu samo da ??efuje...zamisli da on mora radit ne??to.....pa to nije dobro.....iako je prije njega ovaj vuko za 4 osobe za manju plaću.....to je Hrvatska....

Kod nas postoji jo?? jedan veliki problem...a to je preseravanje , snobovanje, paranje oblaka nosevima(ko sam ??ta sam tipovi)....podcjenjivanje ljudskih potencijala, omalova?žavanje rada i radnika na svim poljima i svim sredstvima.....kod nas je raditi naprosto sramota....a svi bi posao.....međutim svi bi posao menagera....

Najveći problem je u na??im glavama.....jer smo kronično lijeni i kronično bezobrazni..."

To odgovara ovoj anketi koja je napravljena među nađim studentima...

7/10 ih pri?željkuje posao u dr?žavnim tvrtkama, a 8/10 da je dobro plaćen i da ne rade ni??ta...

posebni program

posebni program

Eto i ja ću ne??to reći o ovom aktualnom tečaju. Smatram da u tome ima ne??to dobro za svih, tj. onih koji su zavr??ili vi??u i onih koji samo ?žele na taj tečaj, pa tako do kapetana duge plovidbe. Naime, granica od 3000 BT se sni?žava na 500 BT koliko sam sku?žio, znači da treba imati 36 mjeseci navigacije kao časnik na brodovima od 500 BT ili > da bi se moglo pristupiti polaganju kapetanskog, ispravite me ako se varam. I to sada vrijedi za svih.

Dalje, ljudi koji imaju vi??u nisu sada ''zakinuti'' zato jer drugi mogu dobiti taj brevet bez vi??e, jer im diploma i dalje vrijedi, a naravno da visoku tj. 4 godine faksa ili 5 godina faksa ljudi nisu upisali zbog broda, nego zbog toga da imaju otvorene i druge opcije za zaposlenje. Diploma je ipak diploma, a ljudi sa 2 godine vi??e po Bolonji nemaju nikakvu diplomu, ali mogu polagati kapetanski kad steknu iskustvo. Dakle sve ima svoje.
Opet s druge strane, u svijetu je svugdje takav sustav bez vi??e pomorske, ali i takvi pomorci imaju i manje plaće za isto svojstvo tj zvanje na brodu.

Budući da je stanje kod nas takvo kakvo je, ni diploma ti ne garantira zaposlenje, pa su ljudi mo?žda isfrustrirani donekle, ali ??to je tu je.
? to se tiče pomorskih fakulteta mislim da je sada sasvim besmisleni smjer nautike i da će sve manje ljudi upisivati taj smjer dok se konačno ne ugasi. Svi znaju da su najte?že prve dvije godine, a dalje je samo bubanje napamet, ??to mo?že svatko, a to se odnosi i na daljnje dvije godine.

Pitanje: Da li je istina dakle to da ne treba imati iskustvo na brodu preko 3000 BT da bi se dobio brevet za zapovjednika preko 3000 BT?

....Dalje, ljudi koji imaju vi??u nisu sada ''zakinuti'' zato jer drugi mogu dobiti taj brevet bez vi??e, jer im diploma i dalje vrijedi, a naravno da visoku tj. 4 godine faksa ili 5 godina faksa ljudi nisu upisali zbog broda, nego zbog toga da imaju otvorene i druge opcije za zaposlenje. Diploma je ipak diploma, a ljudi sa 2 godine vi??e po Bolonji nemaju nikakvu diplomu, ali mogu polagati kapetanski kad steknu iskustvo. Dakle sve ima svoje.
Opet s druge strane, u svijetu je svugdje takav sustav bez vi??e pomorske, ali i takvi pomorci imaju i manje plaće za isto svojstvo tj zvanje na brodu. ....

Bravo ovo sta si napisa ja cilo vrime govorim.Medjutim vecina igraca lota ovdje misli da su oni zakinuti jer je neko drugi diga JACKPOT mada njima samima time nije nista oduzeto.

kruske i jabuke

kruske i jabuke

Mislim da opet ljudi misaju kruske i jabuke. Nemojte brate bit ka ovi sto pisu clanke po novinama a brod su vidili samo na slici. Braveti ovo ono sve vam ostaje isto samo sto se ljudima koji ispunjavaju odredjene uvjete omogucilo da program "vise", koja "regularno" traje 4 semestra i koju se mora pohadjati po bolonji, pohadjaju na njima prihvatljiviji nacin i da za to plate profesore! Posto "vise pomorske" vise nema (samo visoka) i jedni i drugi nakon odslusanih i polozenih predmeta imaju pravo izaci na polaganje odredjenih ispita u kapetaniji i steci bravete koji iskljucivo ovise o njihovoj navigaciji! Za dobiti bilo kakvu diplomu (prvostupnik haha) MORA se zavrsiti visoka pomorska skola koja traje tri godine. Isto ka i do sad.

Ove godine bi trebao zavrsiti taj 4. semestar nautike, tj. drugu godinu...

Dakle ako sam dobro razumio, meni ta treca godina ne znaci puno (ili cak nista) ako cu ici odmah na kadeturu i dalje, posto ja s te dvije godine mogu i do najvisih pozicija, taj dio skole me nece sprijecavati u daljnjem usavr??avanju i napredovanju u svom zvanju ?! ili se varam, pa ce mi doci za 7 godina da mi fali diploma da bi moga bit chief ili bilo sta slicno...?!

...Mislim, nije problem zavrsiti i nju, ali, nekako sam na vagi da mi je bolje otici sto prije na kadeturu i tako, nego se muciti s matematikom 3, a kad se vratim s kadeture nece ju biti valjda problem rijesiti :kafa

Dobar dan,zanima me kad zavr??imo 2 godine vi??e pomorske-smjer nautičar,??to nam to donosi, koju najveću moguću poziciju na brodu? chief ?:uzdravlje

To ti omogucuje stjecanje najvisih zvanja na brodu. Znaci, mozes dogurati do barbe. Po hrvatskim zakonima, sto se stupnja obrazovanja gleda, to nije vise visa skolska sprema vec srednja strucna sprema, ali ti taj dvogodisnji "tecaj" omogucuje stjecanje najvisih zvanja na brodu, za razliku od srednje skole ...

Sent from my GT-I9100

Back