sulzer
makina
Svaka čast svakome ko je zavr??ija vi??u ili fakultet ali ja san osobno mi??ljenja da to za navigaciju nije potribno. Bilo bi lipo kad bi svi imali prilike i mogućnosti zavr??iti visoke ??kole i biti visoko obrazovani ljudi, ali ko mi mo?že reći da su mu na brodu ikad zatribali integrali, derivacije, veliki termodinamički izračuni ili slične stvari. Pa ljudi moji navigacija nije velika nauka, za navigaciju triba neko osnovno znanje a ostalo se stiče prakson. Zaludu ti vi??a matematika ako nezna?? kjuč 24 u ruci dr?žati, ako nezna?? na koju se stranu vida zavidava, ako na kraju krajeva nema?? muda ni??ta dirnuti da nebi ??to za..ba. A takvih ima po brodovima sa fakulteton i bez njega. I sad će mi neko reći da je takav bolji pomorac od onoga sa srednjon ??kolon koji radi ka crv, za kojega nema prepreke koju ne mo?že rije??iti, koji je bolji i vje??tiji u svojoj struci od nekih koji 30, 40, ili 50 godina navigivaju a ni??ta nisu naučili o svome poslu niti ih i??ta zanima osim kako se provući ugovor za ugovoron.
Dakle ja smatran da u ovon poslu vi??a ??kola ili fakultet ni??ta ne znači, mo?že biti prednost ali to je individualno. Neka ljudi koji su spremni posvetiti svoj ?život navigaciji i koji znaju svoj posa imaju mogućnost napredovanja ka i svi drugi pomorci ovoga svita, za??to bi nas na??a dr?žava imala pravo kočiti u tome, za??to bi englez, poljak ili indijac ili bilo ko drugi bija u boljoj poziciji od nas. A ljudi koji nas zapo??ljavaju neka odluče koga će vancivati, sposobne ljude ili mlatimudane, bili oni sa fakulteton ili bez njega....
Dakle ja smatran da u ovon poslu vi??a ??kola ili fakultet ni??ta ne znači, mo?že biti prednost ali to je individualno. Neka ljudi koji su spremni posvetiti svoj ?život navigaciji i koji znaju svoj posa imaju mogućnost napredovanja ka i svi drugi pomorci ovoga svita, za??to bi nas na??a dr?žava imala pravo kočiti u tome, za??to bi englez, poljak ili indijac ili bilo ko drugi bija u boljoj poziciji od nas. A ljudi koji nas zapo??ljavaju neka odluče koga će vancivati, sposobne ljude ili mlatimudane, bili oni sa fakulteton ili bez njega....