Status Pomoraca i moguci porez na dohodak.

PRIJEDLOZI IZMJENA PZ – STAŽ + RADNOPRAVNI ODNOSI

Dalmos.., dawai joÅ¡.., jel' ovo u fazi predlaganja ili je već na snazi? Btw, mali pomak na bolje - al' sve dok je HDZejsko SDPejska žgadija na položaju i kroji nam gaće - ja ne virujen u Tamnicu Naroda!

Tko se opario i na ladno puše.., govori šta oš - al' tako je!

Btw, kako's ti.., nema te ni'đe.., kakvo je vrime u Riju - eo, ja spreman valižu, a nigdje mi se ne iđe, bem'ti?

:uzdravlje

Znaci svi cemo placat doprinose 12mj godisnje?
Ovo je jasno ko dan iz gornjeg texta.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ispod je prijedlog Crosme. Sph, mare Nostromo

4aa4eada4afa78a22620fd79e72ea1bb.jpg

eef7fcac207b3334c274e7f2903aaa72.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Umjesto najavljivanog ukidanja poreza za pomorce objavljenog u pomorskoj veceri od 13.02 2017 ocekujte nove namete ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi oni mogu napravit sta god zele jer ovo sta se SPH izjasnjava da se bori za nas je vec izlizana prica. Znaci za javnost se govori jedno a suruje se sa onima na vlasti i posli se kaze nismo nista mogli. (Sitite se Brazoguzog kako se veza u lisice hahaha koja predstava za javnost).
Dakle ja sam napisa u parangalu i sad ponavljam mi nesmimo NIKAKO dozvolit da nam ukinu 183 dana jer to je jedini nacin na koji nas u buducnosti nekogu oporezivat. Eto to je moj zakljucak iz svega ovog i to je jedini ispravni put da nam nebi neki nadobudni uhljebi (ministri,premijeri i ini saborski debili) uveli oorez na prihode.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Pa ja cak u ovom svemu ne vidin problem dapace bilo bi dobro da nas nagaze sa razno raznim dodatnim "nametima" i da nam gurnu ruku jos dublje u zep jer to je ocito jedini nacin da se MOZDA pokrenemo. U tom slucaju ili bi se napokon organizirali i nesto potegli ili bi svatko na svoj nacin rjesava taj problem (kidanje matrikule, promjena breveta, iseljavanje...) u svakom slucaju dogodilo bi se nesto, jer smo ovako jos uvik u modu "boli me quratz".

Ljudi oni mogu napravit sta god zele jer ovo sta se SPH izjasnjava da se bori za nas je vec izlizana prica. Znaci za javnost se govori jedno a suruje se sa onima na vlasti i posli se kaze nismo nista mogli. (Sitite se Brazoguzog kako se veza u lisice hahaha koja predstava za javnost).
Dakle ja sam napisa u parangalu i sad ponavljam mi nesmimo NIKAKO dozvolit da nam ukinu 183 dana jer to je jedini nacin na koji nas u buducnosti nekogu oporezivat. Eto to je moj zakljucak iz svega ovog i to je jedini ispravni put da nam nebi neki nadobudni uhljebi (ministri,premijeri i ini saborski debili) uveli oorez na prihode.

Dalmos.., ma ne može ukinuti 183 days rule - yebo im ti mate' - zato jer je to stečevina na koju ih je prisilila EU. Ne bi oni to ni uveli da nisu morali. A ovo ostalo Å¡ta kažeÅ¡.., aj drži vodu - tu se slažemo!

:kafa

Pa ja cak u ovom svemu ne vidin problem dapace bilo bi dobro da nas nagaze sa razno raznim dodatnim "nametima" i da nam gurnu ruku jos dublje u zep jer to je ocito jedini nacin da se MOZDA pokrenemo. U tom slucaju ili bi se napokon organizirali i nesto potegli ili bi svatko na svoj nacin rjesava taj problem (kidanje matrikule, promjena breveta, iseljavanje...) u svakom slucaju dogodilo bi se nesto, jer smo ovako jos uvik u modu "boli me quratz".

Tako je Ive.., eo, vjerovao ili ne.., baÅ¡ sam sinoć tija napisati neÅ¡to u ovom stilu tj. izraziti zadovoljstvo - Å¡to yebu i poželjeti da ih yebu joÅ¡ bjesomučnije - baÅ¡ zbog ovog Å¡to si stavija na kraju - "boli me quratz". Vidio sam post od Mladena joÅ¡ sinoć - al' nisam tija niÅ¡ta reći.., al' ovo Å¡to si ti rekao se poklapa u slovo s onim Å¡to sam io ja sinoć kontao.

U ovoj državi je Å¡to se tiče tih političara prevladala totalna bagra.., od vrha do dna - insomma talog taloga. Ja ne znam, vjerovatno među pomorcima ima puno ljudi koji žive izvan sistema - ali pokuÅ¡ajte rijeÅ¡iti najsitniji problem koji imate - pa ćete vidjeti Å¡ta je ovo. A ja i novi generalni sekretar SPH pohađali skupa studij - manje viÅ¡e je bio loÅ¡ student. IÅ¡ao je na Jadroplova i odradija 6 miseci asistenture - i onda se poslije uvalija raditi negdje po gradskim službama i evo ga sad isplivao u pedesetoj godini - roni suze za pomorce.

Moja je situacija ovakva: ako mi preduzeće ne propadne - ne minjam ga - a yebena Tamnica Naroda neće dobiti niti colja od mene.., ni yebene lipe. NajviÅ¡e me u ovom momentu yebe, Å¡to sam mislija napraviti malu kućicu u Pitomači - da meÅ¡tri zarade koji Å¡olad - a ne mogu početi niÅ¡ta zbog države zlikovca - ma tko će ići kuću graditi, kad moraÅ¡ njima dati novaca viÅ¡e nego Å¡to koÅ¡ta materijal i meÅ¡tri - a joÅ¡ poslije doći u pizdariju da ti Å¡alju uplatnice - porez na nekretnine - batali!

Dalmos.., ma ne može ukinuti 183 days rule - yebo im ti mate' - zato jer je to stečevina na koju ih je prisilila EU. Ne bi oni to ni uveli da nisu morali. A ovo ostalo Å¡ta kažeÅ¡.., aj drži vodu - tu se slažemo!

Zasto se nebi 183 dana moglo ukiniti?Diskutira san malo sa poljacima ovih dana o porezu i slicno,njima je takodjer bilo 183 dana u proslosti ali su to ukinuli te im je sad porez fiksni.odnosno ovisno odakle im sidaju pare na racun,ko mene ih se dosta bunilo radi toga jer su im place sidale iz engleske a sad im dolaze sa cipra tako da ih porezna ne dira u tom slucaju

Zasto se nebi 183 dana moglo ukiniti?Diskutira san malo sa poljacima ovih dana o porezu i slicno,njima je takodjer bilo 183 dana u proslosti ali su to ukinuli te im je sad porez fiksni.odnosno ovisno odakle im sidaju pare na racun,ko mene ih se dosta bunilo radi toga jer su im place sidale iz engleske a sad im dolaze sa cipra tako da ih porezna ne dira u tom slucaju
meni sad govore poljaci da im od iduce godine ide tih 183 dana....mi smo na uk zastavi i ako ne uvate te dane moraju platiti porez...kako znam to im je samo za uk zastavu od 2018...i jos se bune...ne kuze da je nama bez obzira na zastavu dani potrebni

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Zasto se nebi 183 dana moglo ukiniti?

Mars.., može se ukinuti, nije problem napisati novi zakon - ali da prema tom zakonu Tamnica Naroda naplaćuje porez samo na ono Å¡to je zarađeno na njenom terenu. Ali, gledajući im dosadaÅ¡nju praksu - ako ukinu "183 days rule" - plaćati ćemo samo po osnovu putovnice, bez obzira gdje si zaradio, kako i koliko si zaradio. Osim toga, ovo pravilo se u ostalim zemljama ne odnosi samo na pomorce - nego na sve građane.

Tamnica Naroda je jama bez dna!

Back