• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Sindikat Pomoraca Hrvatske

jurassik

New member
Evo ljudi nisam pametan pa bi htio kroz par savjeta sa Vama vidjet kako stvari stoje i Vaša eventualna iskustva...........evo ovako:
Trebo bi brzo hodit na brod i prijatelj mi savjetuje da se učlanim u SPH,nekih 1000kn godiÅ¡nje,jer da mi SPH pruža zaÅ¡titu i pomoć ako mi se neÅ¡to dogodi u portu ili poslodavac krÅ¡i ugovor itd....mene zanima da li je SPH pomogao ikom od Vas,isplati li se bit član SPH?Nije stvar u tisuću kuna nego jeli taj sidikat fakat dobar ili nije......hvala i pozz ;-)

Sph

Sph

Znači Å¡tanga,kita za uho.....pa jeli pomažu pri krÅ¡enju ljudskih prava barem...kad dođeÅ¡ neÅ¡to svezi bolovanja ili ako ostaneÅ¡ predugo na brodu mislim na ono plus minus-jedan pa ti ostaneÅ¡ dva...onda bi ti imali isplatiti viÅ¡e para neÅ¡to.......MA JELI POMOGO IKOME SVEZI BILO ČEGA?

a dasta nega su pomogli, uvalili nekoliko tisuca pomoraca u ralje trule hrvatske administarcije, i to prikazuju kao veliki uspjeh...ma nabijem ih koliko su dugi i siroki...

Sent from my Svemir75GI using Tapatalk

Znači Å¡tanga,kita za uho.....pa jeli pomažu pri krÅ¡enju ljudskih prava barem...kad dođeÅ¡ neÅ¡to svezi bolovanja ili ako ostaneÅ¡ predugo na brodu mislim na ono plus minus-jedan pa ti ostaneÅ¡ dva...onda bi ti imali isplatiti viÅ¡e para neÅ¡to.......MA JELI POMOGO IKOME SVEZI BILO ČEGA?

Bolje tih 1000 kuna stavi u svoj djep i plati odvjetnika ako ti kada bude trebalo.

Poslano sa mog CUBOT P9 koristeći Tapatalk 4

Znači crno da je može bit crnje nebi moglo bit......a dosta mi je kad vidim onog severa i ćilima vilima kako se već zove....jebo im pas m.......žalosno a svi slavu prvi maj i djele crvnene kartone......ljudi moji najebasmo

Sindikat Pomoraca Hrvatske

Danas je svaki pomorac maksimalno zasticen ako je firma ili agencija za koju radi MLC certificirana. MLC stiti radnika maksimalno (po mom osobnom sudu) i stoga to je razlog vise da drzis 1000kn u svom djepu.
Takoder 20 i kusir godina se rusi konstantno pomorstvo u Hrvatskoj a isti ljudi su uvrhu tog Sindikata i govore da se bore za nasu dobrobit a mi ih godinam molimo da prestanu se borit za nasu dobit. oni kazu da ce nam biti gore ako njih nema i cuvaju svoje stolice.
Pa ti sam prosudi sta bi oni radili tako korisni da izadu iz sindikata tj koji bi njih poslodavac uzeja za rad tako korisne.
Ma necu vise o tome

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jesi ti siguran da ti je prijatelj kad ti daje takve savjete?

Evo ljudi nisam pametan pa bi htio kroz par savjeta sa Vama vidjet kako stvari stoje i Vaša eventualna iskustva...........evo ovako:
Trebo bi brzo hodit na brod i prijatelj mi savjetuje da se učlanim u SPH,nekih 1000kn godiÅ¡nje,jer da mi SPH pruža zaÅ¡titu i pomoć ako mi se neÅ¡to dogodi u portu ili poslodavac krÅ¡i ugovor itd....mene zanima da li je SPH pomogao ikom od Vas,isplati li se bit član SPH?Nije stvar u tisuću kuna nego jeli taj sidikat fakat dobar ili nije......hvala i pozz ;-)

Trenutno očekujem veliku pomoć od SPH jer sam član zadnje posade "ANE" koja je na vezu u Splitu. SPH je preuzeo
predmet naplate zaostalih plaća pomorcima (oko 40 glava),Å¡to iznosi oko 300 000 $, koje je brodovlasnik ostao dužan.
Nisam do sada imao nikakvih iskustava s njima ,ali u ovom slučaju do sada su bili korektni Å¡to se tiče opskrbe broda vodom,hranom i strujom,poÅ¡to je vlasnik digao ruke od posade.Naplata plaća će biti moguća tek nakon prodaje broda
a kad će to biti to ne zna nitko.

Jel ti prijatelj advokat po struci?

Ljudi moji sve mi je jasno i hvala vam....znači ko i prije..use i svoje kljuse.a prijatelj........zajedno iÅ¡li u Å¡kolu i ja mu lupo klempe...p

Biče si mu zalipia koju malo jače pa eto ostale posljedice sad lupa gluposti

Ljudi moji sve mi je jasno i hvala vam....znači ko i prije..use i svoje kljuse.a prijatelj........zajedno iÅ¡li u Å¡kolu i ja mu lupo klempe...p

Last edited:
Trenutno očekujem veliku pomoć od SPH jer sam član zadnje posade "ANE" koja je na vezu u Splitu. SPH je preuzeo
predmet naplate zaostalih plaća pomorcima (oko 40 glava),Å¡to iznosi oko 300 000 $, koje je brodovlasnik ostao dužan.
Nisam do sada imao nikakvih iskustava s njima ,ali u ovom slučaju do sada su bili korektni Å¡to se tiče opskrbe broda vodom,hranom i strujom,poÅ¡to je vlasnik digao ruke od posade.Naplata plaća će biti moguća tek nakon prodaje broda
a kad će to biti to ne zna nitko.

PoÅ¡tovanje. A jesil ti bio član sindikata? Kome ste se prvo obratili? I kako se je to sve odvijalo?

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Nakon Å¡to je brod zaustavljen u Splitu zbog dugovanja "Viktoru Lencu" počela je i posada zbrajat svoja
potraživanja,nekima su dugovanja bila i viÅ¡e od 15 plaća. Nitko nije bio član sindikata ali predajom svojih
potraživanja SPH-e potpisali smo i pristupnicu kao i punomoć da nas zastupa u sporu, i sada nam ostaje
samo čekanje.

Back