Seabourn Cruises

Pozdrav, kolega,

Nisam bio na Seabournu, ali jesam na cetirima cruise kompanijama. Neovisno o tome koja je kompanija u pitanju, mislim da su smjernice za dobar uspjeh na kompaniji uvik iste:

1. Ostavi izvrstan prvi dojam.
Ne mogu naglasit koliko je ovo bitno. Ako ostavis dobar prvi dojam, automatski si stvoris mista (ako ti je do toga) za kasnije jebivjetrarenje, opijanje, kurvanje i opcenito neprimjereno ponasanje. Ako ti i nije do toga, prije ili kasnije naletit ces na problem koji ce zahtijevat milost tvog nadredjenog, a onda ce se pokazat vaznost prvog dojma.

Kako ostavit dobar prvi dojam?

- ne kasni
- budi uredan i mirisan
- budi ponizan, prigrizi jezik i zatomi ego
- kad ti nadredjeni da posa, provaj ga obavit sta prije i obavezno raportiraj o tome sta si napravio i sta bi tribalo napravit
- sakrij svoje mane, ne pricaj o svojim greskama
- ne pojavljuj se u crew baru
- radi prekovremene redovito, al ono nek ti radni dan bude po 12-13 sati i neka to i drugi vide - ispravljaj karte, pravi kavu, sta vec vi na mostu radite
- budi jako promisljen - predvidi sta bi moglo poc po krivu zbog neke tvog postupka i shodno tome djeluj
- ako mislis da ti je nadredjeni u krivu i bas mu moras to rec, nadji jako fin nacin da mu to kazes i da mu pritom ne povrijedis ego
- nauci sta ti nadredjeni voli i pokazi mu da i ti to volis i slizi se s njim
- nastoj bit dobre volje sta cesce, niko ne voli mrgude

Mislio sam napisat listu 1, 2, 3..., al sad kad pogledam, nabrojeno sumira sve.

Sad, nekome ce se ovaj pristup gadit, pogotovo slizavanje sa sefom, al ako ispostujete ovu listu, nece bit prica - sef me ne voli jer sam Hrvat, oni jebeni Talijani su me zajebali, bugarska mafija...

Ako ispostujete ovu listu, uspjeh i brzo napredovanje su skoro zagarantirani. Ima toga jos, al ovo je najbitinije po mom misljenju.

Nakon jednog ugovora, skuzit ces kako ko dise, koga mos gazit, s kim tribas pazljivo i kad i di se mos zajebavat. I to ti je to...

Sretno!
Po ovim smjernicama u drugom značenju triba biti pizda od covika i jos poniti sa sobom vazelina na brod.

Ja osobno da mogu raditi na takav nacin definitivno bi doma napravio dobru karijeru , ali ja to jednostavno nemogu.

Postivaj druge , pravila firme , radi svoj posao najbolje sto mozes i nema problema , nikakvo uvaljivanje nadredjenima u anus i radjenje prekovremenog bespotrebno.

Nekad je dobro i zube pokazati , barem je meni do sada to puno vise pomoglo nego sistem ovih garavih , kapo mu jebe mater a ovaj se zahvaljiva (yes chief , thank you chief ) i tako svaki dan 100 puta ... mene od toga muka hvata.

Last edited:
Ante four fingz, i mene gadi, al garonja ti taj stize za 1e...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kolege, polako ali sigurno gubimo radna mista zbog jeftinije radne snage (gavrani, filipi, kinezi)...
Nikakvo lizanje supka nam tu nece pomoci.

Kad san prvi put sta nogon na skalu davne 1994 pripa san se kad sam vidija ekipu na brodu. Stari morski vukovi ogrezli u lamarin. Normalno je bilo da tu ponasanje ka sta je naveja cicija ne dolazi u obzir. To su bili vukovi i mora si biti i ti vuk ili bi te pojili. Vidija san i te pojidene vrimenom
medjutim vrimena su se prominila pa tako i ljudi koji navigaju. Samim tim triba prilagoditi i ponasanje. Danas se brod u nekim elementima ne razlikuje od posla na kopnu u nekoj vecoj firmi. Tu pogotovo mislin na Cruisere. Ukoliko nisi podredjen situaciji tj okolini najeba si i odjeba karijeru. Tu pogotovo mislin na mladji kadar koji je tek izasa iz skole priskocija vojsku i dosa na brod. Taj je svit kompletno drugovaciji nego bilo sto na sta su navikli a nema ni strine ni strica da zovne sefa i smiri ga.
Nisan ni ja za ulizice. Takve ritko ko voli i shvata ozbiljno ali pristojno ponasanje s prilagodbom na okolinu i ostavljanje prvog dojma je bez kompromisa. Osim toga kad imas video intervju dobijes smjernice o izgledu radi ostavljanja prvog dojma

@cc2

Istina , ovdi mi je 1e garavi 32g , jucer ide provjeravati holding down bolts-e od glavne makine i od 1 do 6 , znaci 5 sati kaze da je zavrsio livu stranu a da ja danas rjesim desnu...

Ja sam danas sa mazacem rjesio desnu stranu za sat i po , ima ih 32 na svakoj strani , i onda vidim da je on jucer na drugoj strani provjeravao svaki drugi , znaci 16 za 5 sati... sada moram i to rjesiti na drugoj strani.... bogu za plakati.

@cc2

Istina , ovdi mi je 1e garavi 32g , jucer ide provjeravati holding down bolts-e od glavne makine i od 1 do 6 , znaci 5 sati kaze da je zavrsio livu stranu a da ja danas rjesim desnu...

Ja sam danas sa mazacem rjesio desnu stranu za sat i po , ima ih 32 na svakoj strani , i onda vidim da je on jucer na drugoj strani provjeravao svaki drugi , znaci 16 za 5 sati... sada moram i to rjesiti na drugoj strani.... bogu za plakati.

A reka si da je dobar

Kako je krenilo pomortstvu ajme meni....
Evo dosla smjena danas 10 komada
9 njihovih i jedan euroopljanin.i to nas covik.
Sad u makinji svi njihovi.doti jedan

Sent from my internet mobile device

Ne vidim u cemu je problem?
Dan zavrsio, dnevnica "zaradjena", paneer pakora pojedena za veceru, nitko od nadredjenih se ne zali...
Sadasnjost ali i buducnost.. Dobro si prebrojio Jose.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jose

Plava kemijska je moje , danas za tocno 2 sata i 10 minuta posla , crvena je od garavog jucer 5 sati je radio.

Njega placaju 800$ vise ali neznam koliko je isplativ.
198ea443226a10ab218db09cf1e3eeaa.jpg
13fcfb6020e0c854404c4a48e379a48c.jpg

Auuu, em Chvron (tzv. safety psihijatrija) em s gavranima. Nije ti lako.
Ja sam bio na Qatargasu s njima... NIKAD VISE.

Hajmo ti i ja lipo na kruzere, sta kazes? :)

Jose

Plava kemijska je moje , danas za tocno 2 sata i 10 minuta posla , crvena je od garavog jucer 5 sati je radio.

Njega placaju 800$ vise ali neznam koliko je isplativ.
198ea443226a10ab218db09cf1e3eeaa.jpg
13fcfb6020e0c854404c4a48e379a48c.jpg

Da vas ja uvatin oba dvojica bi dobili verbal ako ne i written warning
Naime koristi se samo i iskljucivo crna kemijska

Sent from my internet mobile device

Pozdrav, kolega,

Nisam bio na Seabournu, ali jesam na cetirima cruise kompanijama. Neovisno o tome koja je kompanija u pitanju, mislim da su smjernice za dobar uspjeh na kompaniji uvik iste:

1. Ostavi izvrstan prvi dojam.
Ne mogu naglasit koliko je ovo bitno. Ako ostavis dobar prvi dojam, automatski si stvoris mista (ako ti je do toga) za kasnije jebivjetrarenje, opijanje, kurvanje i opcenito neprimjereno ponasanje. Ako ti i nije do toga, prije ili kasnije naletit ces na problem koji ce zahtijevat milost tvog nadredjenog, a onda ce se pokazat vaznost prvog dojma.

Kako ostavit dobar prvi dojam?

- ne kasni
- budi uredan i mirisan
- budi ponizan, prigrizi jezik i zatomi ego
- kad ti nadredjeni da posa, provaj ga obavit sta prije i obavezno raportiraj o tome sta si napravio i sta bi tribalo napravit
- sakrij svoje mane, ne pricaj o svojim greskama
- ne pojavljuj se u crew baru
- radi prekovremene redovito, al ono nek ti radni dan bude po 12-13 sati i neka to i drugi vide - ispravljaj karte, pravi kavu, sta vec vi na mostu radite
- budi jako promisljen - predvidi sta bi moglo poc po krivu zbog neke tvog postupka i shodno tome djeluj
- ako mislis da ti je nadredjeni u krivu i bas mu moras to rec, nadji jako fin nacin da mu to kazes i da mu pritom ne povrijedis ego
- nauci sta ti nadredjeni voli i pokazi mu da i ti to volis i slizi se s njim
- nastoj bit dobre volje sta cesce, niko ne voli mrgude

Mislio sam napisat listu 1, 2, 3..., al sad kad pogledam, nabrojeno sumira sve.

Sad, nekome ce se ovaj pristup gadit, pogotovo slizavanje sa sefom, al ako ispostujete ovu listu, nece bit prica - sef me ne voli jer sam Hrvat, oni jebeni Talijani su me zajebali, bugarska mafija...

Ako ispostujete ovu listu, uspjeh i brzo napredovanje su skoro zagarantirani. Ima toga jos, al ovo je najbitinije po mom misljenju.

Nakon jednog ugovora, skuzit ces kako ko dise, koga mos gazit, s kim tribas pazljivo i kad i di se mos zajebavat. I to ti je to...

Sretno!

Neznam jeli misliš ozbiljno ili se sprdaš ali čudi me da si promijenio već 4 cruise firme, a navodno se ovako treba ponašat.
Ljudi skuže glumce, a i ne vole svi ulizice i one kojih nikad nema na pivi u baru jer je će ih vidit Staff.

Neznam jeli misliš ozbiljno ili se sprdaš ali čudi me da si promijenio već 4 cruise firme, a navodno se ovako treba ponašat.
Ljudi skuže glumce, a i ne vole svi ulizice i one kojih nikad nema na pivi u baru jer je će ih vidit Staff.

Ozbiljno mislim.

Evo radin na Seabourn-u par ugovora ka struja da napisen svoje dojmove u tom odjelu.
Inace Holland America Line (HAL) je preuzea Seabourn, prije na Seabourn-u bija prvi struje i
elektronicar oba 3 stripe officers.
Sad preuzimaju HAL princip rada tako da bude 1 ETO i 2 ETO sta nije problem na HAL brodovima
al na Seaborn-u pokusavaju priko noci tako da svaki novo zaposleni je 2ETO
one (1) stripe officer ajd nije problem stripe al je i placa kao od 3 ETO na HAL
stim da Seabournu radis kao 3 ETO ; 2 ETO i elektronicar ovisi o prigode i sad
jos mudruju sa rotacija da se radi 3 miseca na jednom brodu pa 1 misec ides
na drugi brod drukcije klase.
Ja sam na Ovation-u di je safe return to port i ostala "cudesa"
tehnike, ironija je da se pumpa samo hotel a posada most/makina stagnira
u jednom TK restoranu koji radi 4h na dan imaju 2 maître a na cili brod 2 casnika struje
i chief al on obicno po papirima roni. Svi vise manje igraju pass the ball ( brigo moja pridji na drugoga)
prije il kasnije sve dopadne electrical dep. jer je sve na struju od svih ventila po brodu do WTD, broadcast...

Ovo je sa HAL al slicno je sad i ovdi.
Place su u tri razreda MIN 1 , Mid 2, Max 3

Chief el. 57K€ / 68K€ / 78K€
1st el. 56K€ / 66K€ / 76K€
2nd el. 46K€ / 50K€ / 55K€
3rd el. 38K€ / 40K€ / 43K€

jeli rotacija 4/2 ili
permanent ili
znaci ako je 4/2 i placeno na brodu onda 3rd ETO ima 4700 eura sta je isto ka i na Carnivala junior, treci je na 6000 ali nema prvog, a chief na Carnivala (SETO) ima 3/3 rotaciju i oko 11000 euro sto je isto jako slicno

SETO i 1st imaju 3/3, 2ETO je 4/2.
Placa je permanent dobro je dok si na brodu al kad dodjes doma onda neplate za koji misec il plate pola miseca i slicne gluposti
pa se natezat s njima oko toga par miseci da plate podsjeca me ka da radin u RH.

Back