.route export from ECDIS

Vanja B

Chief Officer
Pozdrav kolege!

Prije svega, želim vam puno zdravlja i ljubavi u novoj godini i naravno, payrise, avancamente i egzotične porte. :cool:

Da li netko ima rjeÅ¡enje za sljedeći problem:

Exportam rutu sa ECDISa na USB ali je ne mogu otvoriti na PCu. Odnosno, otvorim u Wordu, Excelu, ali nema veze sa rutom... :confused:
Exportat je mogu samo u .route obliku.
Pogledao sam na netu ali ne mogu naći program sa kojim bi to otvorio ili konvertirao.
U App Store mi nije ništa našlo.
Na PCu nemamo nikakav program od ECDISa sa kojem bi možda mogao otvoriti tu rutu

Da li znate kako otvoriti .route file?

Zavisi koji tip ECDISa imas, na Furunu je route u text formatu. Probaj promjenit u txt format pa otvorit.

Zavisi koji tip ECDISa imas, na Furunu je route u text formatu. Probaj promjenit u txt format pa otvorit.

Imam Sperry ECDIS i mogu exportat samo u .route formatu.
Nisam našao nikakav program koji bi mi taj format otvorio ili pomjenio u neki drugi :(

pa probaj samo .route promijeniti u .txt?!?! mozda otvori

Probao sam sa .txt i .xml. Otvori mi isto što i u Wordu i u Wordpadu ali nema WP nego ovo ispod:

<NewDataSet>
<xs:schema id="NewDataSet" xmlns="" xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:msdata="urn:schemas-microsoft-com:xml-msdata">
<xs:element name="NewDataSet" msdata:IsDataSet="true" msdata:Locale="">
<xs:complexType>
<xs:choice minOccurs="0" maxOccurs="unbounded">
<xs:element name="Summaries" msdata:Locale="">
<xs:complexType>
<xs:sequence>
<xs:element name="Name">
<xs:simpleType>
<xs:restriction base="xs:string">
<xs:maxLength value="120" />
</xs:restriction>
</xs:simpleType>
...
...
...
i tako jako puno redova... :(
Probao sam i sa Excelom ali ne otvara u opće

Last edited:
a da probas obrnutim putem doznat rjesenje, cisto da se igras ako nemas puno posla. na svakom ecdisu se moze napravit i import route. ja bi pogledao u manualu pod import route. trebalo bi pisat kako se i u kojem formatu route moze napravit na PC i prebacit na ECDIS

a da probas obrnutim putem doznat rjesenje, cisto da se igras ako nemas puno posla. na svakom ecdisu se moze napravit i import route. ja bi pogledao u manualu pod import route. trebalo bi pisat kako se i u kojem formatu route moze napravit na PC i prebacit na ECDIS

Probat ću i to.

Inače, kapo je rijeÅ¡io problem!
Usput, kapo je riješio više problem na mostu nego onaj tko bi trebao.

On je saveo u .xml, ali nije klikao da otvori.
Otvorio je Excel , File - Open - odabrao taj .xml.
Onda se otvorilo Please select how you would like to open this file: - As a read-only workbook.
I otvorilo je puno stupaca između kojih su i WPi. Jedino Å¡to su oni u Excelu u radijanima pa sam to prebacio u stupnjeve minute i desete dijelove minuta, to mi je pokazala May Day i puno joj hvala na tome!
Copy/Paste u Company Passage Plan i to je to!

Probat ću i to.

Inače, kapo je rijeÅ¡io problem!
Usput, kapo je riješio više problem na mostu nego onaj tko bi trebao.

On je saveo u .xml, ali nije klikao da otvori.
Otvorio je Excel , File - Open - odabrao taj .xml.
Onda se otvorilo Please select how you would like to open this file: - As a read-only workbook.
I otvorilo je puno stupaca između kojih su i WPi. Jedino Å¡to su oni u Excelu u radijanima pa sam to prebacio u stupnjeve minute i desete dijelove minuta, to mi je pokazala May Day i puno joj hvala na tome!
Copy/Paste u Company Passage Plan i to je to!

Sad mi je ža Å¡ta nisam bolje gledala forum jer sam ti ovo gore mogla i ja reći za export u korisnom formatu, kasno vidila i post i upit. Inače ovo Å¡to je kapo napravio je rjeÅ¡enje za većinu datoteka koje se ne mogu exportirati u "normalnom" formatu a koje bi po nekoj logici trebao otvoriti neki od office čuda. Ja najčeÅ¡će rjeÅ¡avam tako da spremim kako bilo da 'da da se spremi, promijenim ekstenziju i otvorim sa programom unutar programa, nikako double klikom zbog postavki defaulta na kompu. Samo prije promijene ekstenzije sačuvat oriđiđi negdje jer minjanje ekstenzije dva put na istome može dovesti do gubitka svega.

Sad mi je ža Å¡ta nisam bolje gledala forum jer sam ti ovo gore mogla i ja reći za export u korisnom formatu, kasno vidila i post i upit. Inače ovo Å¡to je kapo napravio je rjeÅ¡enje za većinu datoteka koje se ne mogu exportirati u "normalnom" formatu a koje bi po nekoj logici trebao otvoriti neki od office čuda. Ja najčeÅ¡će rjeÅ¡avam tako da spremim kako bilo da 'da da se spremi, promijenim ekstenziju i otvorim sa programom unutar programa, nikako double klikom zbog postavki defaulta na kompu. Samo prije promijene ekstenzije sačuvat oriđiđi negdje jer minjanje ekstenzije dva put na istome može dovesti do gubitka svega.

ja sam bija snimija u jpeg formatu pa bi na pc otvara sa abby readerom i onda otvorija u exelu,pa posli pribaciva u word jer je taj tip bija passage plan.I dosta ide brzo.

ja sam bija snimija u jpeg formatu pa bi na pc otvara sa abby readerom i onda otvorija u exelu,pa posli pribaciva u word jer je taj tip bija passage plan.I dosta ide brzo.
Točno, kad sve drugo ne ide imaÅ¡ ABBYY screen shot reader, novija verzija može odmah izbacivati u word excell kako ti treba..

ja sam tako radija.I dosta je brzo,jer nismo imali program za passage plan, pa ko ce sve to kucat na ruke.Ovako priko ovog programa je za can gotovo.
A to za prebacit,meni je imalo opciju mos print ili umisto printera odaberes opsiju ka print as pdf file.I meni se otvori drugi prozor,na dnu odaberem save as jpg. i tako ga snimi.Posli pribacim na stap i sa abbijem u akciju.
Kod Abija ide ono open file,pa kad ga otvori onda se izabere ono pod dva read.I posli je bitno jer se otvore dva prozora kod abija.i ako vidis da recimo polja disu informacije pozicije,kursovi i ostalo nisu unutar polja onda kursorom od misa na tablicu i rasitit polja.kad je to sve obavljeno onda mislim ide nesto transfer to exel i tako slicno.I onda komp otvori exel file i od tam osamo kopiraj podatke i ubacujes u svoj passage plan.
Tako sam ja radija

Točno, kad sve drugo ne ide imaÅ¡ ABBYY screen shot reader, novija verzija može odmah izbacivati u word excell kako ti treba..

Back