Reederei Nord - kadetura struje

diego93

New member
Evo izgleda da san i ja dobija kadeturu struje... Nije još ništa sigurno, al je jako izvjesno...

Ugl zvali su me da njemacka firma Reederei Nord traži kadete struje i jesam li zainteresiran... lova i nije neka, Å¡ta mi je trenutno najmanje bitno, bitno mi je da naučin posal...
Caka je Å¡ta se ako potpiÅ¡eÅ¡ za njih obvezujeÅ¡ da ćeÅ¡ odradit 2 puta po po' godine ka kadet (nebitno jesi struja, nautika ili stroj)... S obziron na situaciju i kolko je teÅ¡ko nać kadeturu (unatoč zavrÅ¡enon faksu), prista san...
Sad čekan da mi se jave kad ću imat skype interview s gospođon iz firme...
Ukrcaj bi triba bit već sad u 2. ili 3. misec...

Ovo će mi bit prvi ukrcaj (ako upadne naravno) pa san malo zbunjen, nesiguran jesan li dobro postupija al virujen da jesan...
Molija bi nekog ko zna neÅ¡to da napiÅ¡e o ovoj firmi, o uvjetima, da li se naučit posal kako triba itd itd... Svaka informacija je dobro doÅ¡la....

Fala lipo svima unaprid, pozdrav!

Last edited:
diego nisi falia....to sta traze da odradis dva ugovora ka asistent je super jer ce te sigurno avancati posli ta dva ugovora...nemoj zuriti...dva ugovora i god dana plovidbe je vrlo kratko vrime....nisam nikad tamo plovia ali znam da se da nauciti posal....na bilo kojoj firmi i bilo kojoj vrsti broda sve ovisi o tebi oces nauciti posal ili ne...pusti price. knjigu i sheme u ruke i potezi za rukav iskusnije kolege i puno toga mozes nauciti....sretno

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

Ako je to Reederei Nord Klaus Oldendorf onda ti ja sano mogu reci da je to bila solidna kompanija.
I ja sam tamo tuka kadeturu
Placa i nije nesto kako si reka ali za pocet i naucit posao je dobra
Sretno

Znas li ime broda, prijatelj mi je kod njih na bulku asistent stroja, kaze da bi njima uskoro trebao doci asistent struje...

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk

Last edited:
Ne znan još uvik, tek sutra iman interview. Je, traže navodno 6 asistenata struje trenutno.

Mogu ti javit ime broda čin saznan (naravno, ako upadnen) ;)

Aha aj pa kad saznas javi mozda odes na njegov brod... evo sam na messengeru s njim pa cu ti ga pitat sad kakav je njemu bio intervju..

Aj super, fala ti. Iman već neka okvirna pitanja Å¡ta su mi dali u agenciji, al ko zna možda su njega neÅ¡to i van toga pitali xD ...

Moš na pm da vamo ne štrapamo bezveze, ako nekome s foruma možda tribaju ta pitanja nek se slobodno javi, ja mu pošaljem u pm ;)

Evo kaze da smislis malo u glavi kako ces se predstavit, koje su ti vrline i mane, zasto mislis da je nord dobra kompanija, zasto oni i tako.. zasto bi trebali bas tebe uzet...
20ak minuta intervju kaze da je imao... mi smo strojari ali kad je asistentura onda je isti vrag valjda, nema te sta drugacije pitat...
Uglavnom, trebao bi proci bez problema kaze...
Aj pa javi ime broda i sretno...

Edit... ne znam kako preko tapatalka rade ovi pm-ovi pa nek stoji ovdje

Last edited:
Fala stari joÅ¡ jednon. Može, javin ti se čin saznan neÅ¡to viÅ¡e.

Živija, pozdrav!

Evo da van javin da san fala Bogu dobija ukrcaj.... nakon nepunih misec dana od početka traženja i aktivnog slanja aplikacija, zvanja po agencijama.... bez ikakve veze...
Tako da, uz malo sreće sve se može, ne odustajte : ))...

Ukrcaj mi je sredinon trećeg miseca, brod na koji iden je Nord Claire...

Ako ko ima neki koristan savjet, informaciju bilo Å¡ta nek javi... vidin da je brod 2016e izgrađen :O ...

Å ta bi mi bilo pametno ponovit od teorije prije ukrcaja? Pozdrav svima!

Po meni uci na brodu jer ucit ces iz prve ruke ;) tj ucit ces prakticno . Sheme nauci citat , koristenje multimetra , zvijezda , trokut , grecov spoj , ohmov zakon al uprincipu to vec znas vjerovatno . vidim da je brod kontejneras pa mozda budes imao reefera pa ih budes morao obic neznam pa uzmi koji manual mozda , neznam ako brod prevozi reefere . To sta je 2016 gradanja nis neznaci vjv ces se naradit vise na njemu nego na nekom koji je 5 godina stariji . Bio na 2016 kineskoj novogradnji isto kontenjeras 400m 18000teu i podosta je posla bilo jer je brod nov ;) ugl sretno i pomalo , literature napuni laptop i na brodu knjige citaj .

Pa kolega i ja sam se isto 23.2 ukrcao na Nordtigera i bili smo u istoj luci.. eto fotke kao dokaz [emoji14]
Kako si zadovoljan sa kadeturom?
Cujem da po novome asovima struje nude avancanje za junior ETO na drugom ugovoru? Informacija je friska, stara par dana :D
32c5e358b71ede9ad79e93b708eb2144.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Dobio sam poziv iz SSM-a za intervju sljedeći tjedan kod njih u uredu, sa predstavnicima Reederei Norda. Radi se o poziciji kadeta struje.

Ova ekipa što je već imala intervju prošlih godina bilo bi super ako mogu podjelit pitanja, bar okvirna, koliko se sjećaju.

I ako se možda znaju kasniji uvjeti, kao kadet i kao časnik; duljina ugovora, plaća, internet, nacionalnosti posade itd.

Hvala puno na informacijama :)

Ako koga zanima više detalja, evo i mail kojeg je kompanija poslala SSM-u, koji mi je prosljeđen.

"
Next to the already requested Engine Cadets we also like to recruit some more Electrician Cadets from Croatia. Please note open positions as following: · 1x April 2018 · 8x May 2018 We expect · to receive CV and motivation letter of each applicant · applicants have to come from university/academy, not from college · applicants have to come to your office for skype interview (after interview they should leave your office directly in order to avoid they can talk about possible questions / answers); my skype account is mab-rdn · sailing time is one time 6 months as cadet, thereafter rejoining as “promotion cadet”* is planned (Rejoining is only planned if at the end of the first contract a recommendation for promotion “ready to be an officer” was received and ETR/ETO license will be obtained during upcoming vacation. If they will not receive the requested recommendation for promotion we unluckily cannot offer any joining as “promotion cadet”) · salary during 1st semester is 450 EUR, during “promotion cadet” time it is 750 EUR · the practice positons are on bulk carriers and container vessels +++++++ * promotion cadet = joining as Elec/Cdt for around three months, with planned on board promotion to Junior ETO/Electrician. Total contract duration 6 months. Promotion on board will only take place if performance on board is convincing and vessel´s managements agrees to the on-board promotion. +++++++ We would be very pleased to hear whether you will be able to propose suitable candidates. With best regards / Mit freundlichen Grüßen
"

Iz Ssm Split opet traze kadete struje za Reederei...tako da kadeti navalite.

Poslano s SM-G920F putem Pomorac.net

Pusti Raula to je mucki provokator.brod je 170metri i nece tu bit puno friga doli u vjetnamu je ,brod je malo veci feeder.
Reefer intake: total 350 reefer plugs fitted on board - 130 in holds / 220 on deck

Jedino ako ide oko australije onda ce ga napunit s frigo ..

Back