Ma koji Osama Bin Laden, on i njemu slicni su samo krinke. Ispod povr??ine se krije nesto punooo dublje i mracnije. Srica da mali covik toga nije svjestan i ne zamara se previse.
Davno je jedan pametan covik reka da iz nicega ne moze nastati nesto, a iz necega ne moze nastati nista.
Firme su propadale i propadat ce, i nema tu nista loseg i nenormalnog. To je zakon trzista, danas jesi sutra nisi i da nije tako svit nebi funkcionira.
Mi kao pomorci smo na surovom trzistu rada, ja sam relativno mlad ali sam toga svjestan. I ako mi sutra firma propadne, idem dalje, postoje druge firme.
Nema vise socijalizma da ti je na istoj firmi deset pokoljenja i svi su sritni i zadovoljni i ne mrdaju. Pogledaj samo drzave koje su najvise socijalno osvijestene(? vedska, Norve??ka..), di su registrirale svoje brode, i koju posadu krcaju te koliko ih placaju.
Dodu??e biti pomorac i imati njihovu putovnicu ili imati hrvatsku je velika razlika.
Zato se mi moramo izboriti u svojoj drzavi za sto bolji status, a ne razbijati glavu kad ce nestati nafte. Kad nestane nafte vozit cemo vodu ili nesto trece.. Drzava nama mora omoguciti da nismo građani drugog reda, a trziste ce odrediti ko od nas koliko vridi, i lako cemo mi pronaci posa.
Ma valjda je svima jasno da pomorstvo nece nikad izceznuti, ali ako ovako nastavimo nestati ce jedino hrvati kao pomorci.