produzenje breveta

A moram obnavljati i nacionalne jer u slučaju da se ne napravi refreshment onda poslije treba opet sluÅ¡ati tečaj (tako je rečeno na kapetaniji) ukoliko su ti opet potrebni naÅ¡i.
Problem je u tome sto je sada refreshment napravljen u Nizozemskoj (kompanija to zahtjeva) pa bi onda nekakvom logikom trebalo biti priznato i kod nas ako se priznaju brm, erm i ostali tečajevi.
Na kraju da i o kvaliteti refreshmenta ni ne govorim (rukovanje lajbotima, simulacije u bazenu, gašenje požara u simulatoru) u odnosu na naša dva pitanja na kapetaniji....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

pa je slazem se s tobom, da bi trebali, i da je tamo kvalitetno, al meni je bilo vaznije obnovit nacionalne posto njih svi traze, a taj refreshment, sad neznam jesi bas dobio nizozemski brevet ili samo od trening centra da si napravio taj rehresher course? jer to ti je vjerojatno interno od firme, tako je i meni bilo, i ako odes na drugu firmu, opet ce ti mozda drugi trazit rehresher u nekom svom trening centru. Je sve je to super al meni se neda tamo gasit i to sve kad imam na brodu drill svaki tjedan. sta to nije dovoljno! onda mi je bolje ic samo odgovorit na 3 pitanja, nego gubit 3 dana negdje! plus sto nas tlace sa seagull na brodu, i to je refresh! jos ce uvest da subotom doma moras imat drill!

A ne smijem se žaliti na taj tečaj jer je plaćen kao da sam na brodu i broji mi se pod dane na brodu pa je bolje biti tamo u hotelu nego na brodu...
Nije ništa interno nego priznato od nizozemske kapetanije i zabiljezeno u nizozemskoj matrikuli tako da bi i po tome moralo biti nostrificirano i kod nas.
Ali iskreno viÅ¡e me niÅ¡ta ne može iznenaditi jer ne očito bitno dignuti lovu od svih nas...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Last edited:
Ako ti je priznat od njihove kapetanije i upisan u njihovu matrikulu to je znaci kao da si polozio stcw kurs kod njih, onda bi trebali i nasi priznat, slazem se s tobom. A ovi BRM kursevi su imo modul kurs, ne postoji nacionalni brevet ono s slikom i stcw brojem, zato se oni priznaju! sad da bas dodes s nizozemskim brevetom ne znam sto bi rekli, al mislim da bi to trebali priznat.

ne znan je li ko produzava D13 A osnovnu osposobljenost za rad na tankerima za ulje. ja iman Advanced do kraja godine i Advanced za ukapljene plinove. Tija bi proć liÅ¡o brez rifreÅ¡menta a u diverso trejning centar velu:"Brevet se izdaje pomorcu koji je zavrÅ¡io posebnu izobrazbu u sklopu tečaja D13A i položio odgovarajući ispit, te ima D2 brevet – Temeljna sigurnost na brodu ili pomorcu koji ima najmanje tri mjeseca priznate plovidbene službe na tankerima za ukapljene plinove i D13 brevet – Osnovna osposobljenost na tankerima (staro ovlaÅ¡tenje).
Ja iman ovo drugo , iako mi nema puno logike triba bi dobit bez rifrešmenta brevet. jel ima ko da ga je tako produzija?

Da li netko može jos potvrdit.
Danas sam bio ma LK Ri. I doznao da ne mozes obnovit brevet za Mastera ili Ch.eng unlimit ako nemaÅ¡ stvarnu navigaciju u tim rankovima, već brevet niže ( nema veze ako si prvi sto godina i sve to). Kažu da ako hoces dobit brevet moras rijesit test s nekih 20 pitanja. Nigdje ne mogu doznat neÅ¡to viÅ¡e o tom. Ni na webu MMPI , ni drugdje. Zna li tko Å¡to i o čem se radi

Slicna stvar i mene zanima,

Sta se dogadja sa nama koji prvi put izlazimo na 1. klasu (2. casnik 3000 kw ili vise), da li brevet polozen ove godine vrijedi do 31.12.2016.?
U slucaju da vrijedi do 31.12.2016. sta se dogadja ako osoba ne odradi niti jedan dan u svojstvu sekonda makine do navedenog datuma?
Refreshment? Obnova? Ispit?
Pitao u LK Ri, dobio vrlo nejasan i neozbiljan odgovor...

Neznam zaÅ¡to bi ti vrijedilo samo do 12mj 2016. Ako imas odsluÅ¡ane tečajeve D46 i D47b brevet će ti izdati na 5 godina nakon položene klase

Ni meni nije imalo smisla ali nis nije normalno u ovom nasem zvanju i drzavi tako da sam odlucio postavit pitanje. :)
Zahvaljujem!

Ni meni nije imalo smisla ali nis nije normalno u ovom nasem zvanju i drzavi tako da sam odlucio postavit pitanje. :)
Zahvaljujem!

Ako ne odslusas D46 i D47b onda ces i dobiti taj do 31.12.2016. a ako odslusas sve dobiti ces na 5 godina. To ti je sve zbog Manile 2010.

Doslo mi je da moram produziti D2 i zaboravio slikati primjer uplatnice za uplatu ispita, znam da je 240 kn za drzavni proracun ali neznam na koji model i poziv treba upisat. Pa ako netko zna da napise da nemoram dva puta u kapetaniju ici, radi se o kapetaniji Rijeka.

Jeste prominili brevete sa knovencijom 9 u konvencija 11

Sent from my internet mobile device

Sad pregleda svoje brevete i vidim da su mi GMDSS,Security awareness i Designated security duties breveti jos pod konvencijom 9. Di pise da se breveti tribaju minjat u konvenciju 11 a pogotovo zadnja 2 koja su unlimited?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad pregleda svoje brevete i vidim da su mi GMDSS,Security awareness i Designated security duties breveti jos pod konvencijom 9. Di pise da se breveti tribaju minjat u konvenciju 11 a pogotovo zadnja 2 koja su unlimited?

Nean pojma
Frend mi na CMA-CGM pa oni imaju office u HR pa je dobia dopis pa je meni reka.ja na svu srecu neman nikakvog doticaja sa nasim agencijama
Isli do kapetanije i zaminili brevete.triba par dana i u Kapetaniji znaju za to i nema cudenja
Oni sta su unlimited ostaju unlimited

produzenje breveta

Nean pojma
Frend mi na CMA-CGM pa oni imaju office u HR pa je dobia dopis pa je meni reka.ja na svu srecu neman nikakvog doticaja sa nasim agencijama
Isli do kapetanije i zaminili brevete.triba par dana i u Kapetaniji znaju za to i nema cudenja
Oni sta su unlimited ostaju unlimited

Prika mi je na CMA pa cu vidit sta kaze,kako i zasto

Prika mi je na CMA pa cu vidit sta kaze,kako i zasto

Ma sve je 1/1
Cudi me da se ne pise oko toga skoro pa nista
Navodno od 01.01 to tako triba.ako san dobro svatia
Uglavnom ja rjesia pa san sad miran

Back