problem sa netwave svdr

innuendo_st1

New member
ekipa pomagajte, struja na brodu ne moze odgonetnit problem pa bi nekako pomogao al ni ja nemam bas iskustva,naime nakon bleckouta svdr ne radi, kad ga ukljucim samo se pali gasi i to vrlo brzo, ledice se brzo pale i gase a u njemu se cuje kako mu relej skljoca, baterije su mu pale na 6volti obe dvije al mislim da nije do baterija jer mu je napon 230 dobar, sto bi mogao biti problem?? hvalaa pozdrav

Last edited:
Ako su baterije obje pale na tako malo (a trebaju bit min 12V??) vjerojatno su one riknule. Ako su od 6V, onda ignoriraj ovo. Vjerojatno potegnu veliku struju sto izazove pad napona na sustavu i onda se on stalno restarta. Pokusajte odspojit baterije skroz i vidit. Neznam koji je to sustav niti imam pojma o njemu pa eto :D

Ako su baterije obje pale na tako malo (a trebaju bit min 12V??) vjerojatno su one riknule. Ako su od 6V, onda ignoriraj ovo. Vjerojatno potegnu veliku struju sto izazove pad napona na sustavu i onda se on stalno restarta. Pokusajte odspojit baterije skroz i vidit. Neznam koji je to sustav niti imam pojma o njemu pa eto :D

to je voyage data recorder, provat cu nekako napunit baterije pa provat jer svaka treba biti 12V, al sustav bi trebao radi na baterijama samo kad mu glavnih 230 volti nestane.... sve jedno hvala

Do baterije ti je najvjerovatnije, nema veze sta imas 220V jer ti taj VDR se napaja sa DC strujom.
A te baterije i cili power supply ti rade i kao Buffer modul. Posto ti je napon pa na cak 6V tesko da
ces ih moc osposobit. Promini baterije i provjeri da li se pune kako triba.

:uzdravlje

Back