Prijava poreza na dohodak 2014. i JOPPD obrazac

Pozdrav svima,

Evo me na brodu pa nisam bas u mogucnosti zivkati okolo i traziti informacije.

Da li ima netko informaciju vezano za prijavu poreza na dohodak ove godine, odnosno, da li cemo morati upisivati primitke (i placene doprinose) u ovaj novi JOPPD obrazac (o kojemu svi bruje).

Znam da je dosada prolazilo samo predavanje prazne prijave ukoliko se skupilo 183 dana na DPOMu, ali sad s ovim novim Linicevim rigoroznim evidencijama i kontrolama (JOPPD) nisam vise siguran u nista.

Pa eto u koliko netko ima nekoga pametnog da pita, molim da objavi ovdje.

Pregledao sam vec narodne novine, zakon.hr, mmpi.hr i sl., ali nista o pomorcima nisam nasao osim da se spominje na jednom mjestu da se pomorski dodatak ne mora upisivati u JOPPD. (Pomorski dodatak nama sto imamo 183 dana ni ne treba pa je to nebitno)

Mirno more

Pozdrav svima,

Evo me na brodu pa nisam bas u mogucnosti zivkati okolo i traziti informacije.

Da li ima netko informaciju vezano za prijavu poreza na dohodak ove godine, odnosno, da li cemo morati upisivati primitke (i placene doprinose) u ovaj novi JOPPD obrazac (o kojemu svi bruje).

Znam da je dosada prolazilo samo predavanje prazne prijave ukoliko se skupilo 183 dana na DPOMu, ali sad s ovim novim Linicevim rigoroznim evidencijama i kontrolama (JOPPD) nisam vise siguran u nista.

Pa eto u koliko netko ima nekoga pametnog da pita, molim da objavi ovdje.

Pregledao sam vec narodne novine, zakon.hr, mmpi.hr i sl., ali nista o pomorcima nisam nasao osim da se spominje na jednom mjestu da se pomorski dodatak ne mora upisivati u JOPPD. (Pomorski dodatak nama sto imamo 183 dana ni ne treba pa je to nebitno)

Mirno more

Pozdrav kolega, danas sam obavio prijavu poreza. Nisam znao kako ispunit pa sam odnio poluprazan papir. Tamo mi je zena u poreznoj to ispunila. Unatoc tome sto imam dovoljno dana u prosloj godini, racunala mi je pomorski dodatak. JOPPD prvi put cujem. Klasicno su trazili EPOM, DPOM i DOH

Pozdrav kolega, danas sam obavio prijavu poreza. Nisam znao kako ispunit pa sam odnio poluprazan papir. Tamo mi je zena u poreznoj to ispunila. Unatoc tome sto imam dovoljno dana u prosloj godini, racunala mi je pomorski dodatak. JOPPD prvi put cujem. Klasicno su trazili EPOM, DPOM i DOH

I ja se upravo vratio sa porezne..

Ukratko receno, najebali smo, mozda ne ove, al slijedece godine sigurno. Zato grašu ili vazelin u ruke i bokun drva u usta..
:mad:
Ne gine nam godisnje placanje doprinosa za stalno zaposlene, jer sigurno ne trazu ugovor i place da se priloze jer im je dosadno.

Imo ili ne imo dovoljno dana ovo je sto trazu na poreznoj:

-Porezna prijava poreza na dohodak (DOH)
-Evidencija o primitcima od nesamostalnog rada (EPOM)
-Potvrda o danima u medjunarodnoj plovidbi (DPOM)
-Potvrda poslodavca o primanjima ili kopija ugovora ili kopija platnih lista

Prepisao odje sa liste sto se djele pomorcima kad dodjes u poreznu sa danima plovidbe.

Nista, lijepo popodne ili ujutro odo ja u odvjetnika da malo prosnjuhamo cije susjedno zakonodavstvo ne guli ko nase..

Ukratko receno, najebali smo, mozda ne ove, al slijedece godine sigurno. Zato grašu ili vazelin u ruke i bokun drva u usta..
Ne gine nam godisnje placanje doprinosa za stalno zaposlene, jer sigurno ne trazu ugovor i place da se priloze jer im je dosadno.

Prepisao odje sa liste sto se djele pomorcima kad dodjes u poreznu sa danima plovidbe.

Nista, lijepo popodne ili ujutro odo ja u odvjetnika da malo prosnjuhamo cije susjedno zakonodavstvo ne guli ko nase..

Umjesto ove Potvrde poslodavca o primanjima.... ja jos uvijek dajem pisanu izjavu o prihodima gdje po krivicnoj i matreijalnoj odgovornosti izjavljujem da sam imao prihode od xx kn i to je dosad uvijek prolazilo.

Ludilo

Ludilo

Mislim da je ovo sve skupa sa mirovinskim i zdravstvenim ruganje.
Ja radim na brodu-Cyprus flag..znaci jebena EU i naravno sad vise ne mogu placat mirovinsko i zdrastveno u Hrvatskoj zbog zastave broda.
Al ja potpisujem ugovor sa Singapore firmom i firma mi moze izdat jedino da oni placaju tax u Singapore.
Uglavnom dodes na kapetaniju,pa na mirovinsko i niko nista ne zna..ispunis neki jebe..obrazac za iznimku i da zelis nastavit placat u HR i cekas...
Cua sam da je odobrilo par ljudi da nastave placat mirovisnko i zdrastveno u Hrvatskoj iako plove na zastavama EU(mislim za Malta zastave) pa me zanima ima li ko sa foruma??
Sve skupa ovo nema nekog velikog smisla...

ja predan ona 3 obrasca i to je to, nikakve platne liste, plaće, izvatci s banke i slično, iznosi onako odokativno i dosad nikad problema. :uzdravlje zapravo lani me pitalo jel in mogu donit primanja s banke pa san reka da ne mogu, da su oni porezna i da to sigurno mogu dobit u banci na zahtjev :udriglavom

ja predan ona 3 obrasca i to je to, nikakve platne liste, plaće, izvatci s banke i slično, iznosi onako odokativno i dosad nikad problema. :uzdravlje zapravo lani me pitalo jel in mogu donit primanja s banke pa san reka da ne mogu, da su oni porezna i da to sigurno mogu dobit u banci na zahtjev :udriglavom

Ja predan izvod iz banke za proslu godinu.di se vide uplate.zena mi ispuni sta sve triba ispunit i to je to.ugovor san i da kad san isa ovjerit navigaciju.za proslu godinu iman 240 i nesto dana a i nadalje nema sanse da iman manje od 183.
A sta ce bit sa porezima u buducnosti neman pojma.

Send from my Kinez

Mogu potvrditi,odbijen sam pri,ispostavilo se pokusaju, davanju porezne prijave(Split,danas,zgrada opcine) jer od ove godine treba dostaviti ovo sto kolega navodi gore pod zadnjom stavkom.Bez dokaza o primanjima (odbili davanje izjave isl.) nisam mogao proci proceduru.Ne ostaje nista drugo nego postupiti po uputama.Pricao sam malo sa sluzbenicom,rekla je da su prijasnjih godina samo arhivirali prijave onih koji su imali dane,podaci o primanjima i ako su bili iskazani u formi izjave itd. nisu se unosili u sistem.Od sada ide i to.Naredba sa vrha.
Sto slijedi iza ovoga,mozemo nagadjati.Nadajmo se da nece pravila promjeniti za tekucu godinu,ako i razmisljaju o tome.No da se ne zavaravamo, kod nas je sve moguce.

Mogu potvrditi,odbijen sam pri,ispostavilo se pokusaju, davanju porezne prijave(Split,danas,zgrada opcine) jer od ove godine treba dostaviti ovo sto kolega navodi gore pod zadnjom stavkom.Bez dokaza o primanjima (odbili davanje izjave isl.) nisam mogao proci proceduru.Ne ostaje nista drugo nego postupiti po uputama.Pricao sam malo sa sluzbenicom,rekla je da su prijasnjih godina samo arhivirali prijave onih koji su imali dane,podaci o primanjima i ako su bili iskazani u formi izjave itd. nisu se unosili u sistem.Od sada ide i to.Naredba sa vrha.
Sto slijedi iza ovoga,mozemo nagadjati.Nadajmo se da nece pravila promjeniti za tekucu godinu,ako i razmisljaju o tome.No da se ne zavaravamo, kod nas je sve moguce.

Pravila su od uvijek ista, zakon se nije mijenjao, medjutim problem je sto kod nas svaki sluzbenik tumaci zakon kako njemu odgovara.Zbog toga i dolazi do toga da jedan pomorac bez obzira na to sto je oslobodjen placanja poreza na dohodak u poreznoj prijavi mora navesti koliko je zaradio te godine, dok drugi pomorac u istoj poreznoj ispostavi, kod drugog sluzbenika predaje prazan obrazac.

Last edited:
Kod mene ne tribaju nikakvi izvodi, nisu je cak ni otvorili kad san preda. Moga san slobodno prazni komad karte dat

navigacija u terit.moru RH

navigacija u terit.moru RH

pozdrav ekipi na forumu
dali mi moze neko pojasnit kako mogu dokazat plovidbu u hrvatskim teritorijalnim vodama na poreznoj u hr.
u onaj obrazac ulazi samo medjunarodna plovidba ... dani medjunarodne plovidbe (DPOM)??
sta nije navigacija navigacija bila ona ti nacionalna ili ti medjunarodna..
kako hrvatski pomorci prikazuju plovidbu u teritorijalnim vodama koja je lijepo i uredno uvedena u pomorskoj knjizici i kapetaniji ?
inace plovim po stranom zastavom u medjunarodnim vodama...
ove godine sam nesto dana plovio pod hrvatskom pa zato pitam..???
ne prizanju mi kao dane plovidbe pa pitam dali vec imao neko slicnih iskustava s tim ...
pozdrav.
i unaprijed hvala.

ZEC.

Ja radim na brodu-Cyprus flag..znaci jebena EU i naravno sad vise ne mogu placat mirovinsko i zdrastveno u Hrvatskoj zbog zastave broda.
Al ja potpisujem ugovor sa Singapore firmom i firma mi moze izdat jedino da oni placaju tax u Singapore.
Uglavnom dodes na kapetaniju,pa na mirovinsko i niko nista ne zna..ispunis neki jebe..obrazac za iznimku i da zelis nastavit placat u HR i cekas...
Cua sam da je odobrilo par ljudi da nastave placat mirovisnko i zdrastveno u Hrvatskoj iako plove na zastavama EU(mislim za Malta zastave) pa me zanima ima li ko sa foruma??

..ja sam bio pod danskom zastavom i ispunio sam i poslao u zg A1 famozni obrazac,,,sad cekam sta ce bit ali mi se cini nista dobro

U mene ista situacija. :confused:
Ugovor s firmom iz Singapora na zastavi sam Velike Britanije. Poslao sam zahtjev za odstupanje cl.16 ur.883 u HZMO,Zagreb.Jos uvik cekam na odgovor!
:udriglavom

Last edited:
pozdrav ekipi na forumu
dali mi moze neko pojasnit kako mogu dokazat plovidbu u hrvatskim teritorijalnim vodama na poreznoj u hr.
u onaj obrazac ulazi samo medjunarodna plovidba ... dani medjunarodne plovidbe (DPOM)??
sta nije navigacija navigacija bila ona ti nacionalna ili ti medjunarodna..
kako hrvatski pomorci prikazuju plovidbu u teritorijalnim vodama koja je lijepo i uredno uvedena u pomorskoj knjizici i kapetaniji ?
inace plovim po stranom zastavom u medjunarodnim vodama...
ove godine sam nesto dana plovio pod hrvatskom pa zato pitam..???
ne prizanju mi kao dane plovidbe pa pitam dali vec imao neko slicnih iskustava s tim ...
pozdrav.
i unaprijed hvala.

ZEC.

Ja mislin da nemoÅ¡ nikako, jer teoretski ti ne triba, tj. ako ploviÅ¡ u teritorijalnim vodama i pod hrvatskom zastavom, tvoj poslodavac te je dužan prijavit, ne samo u kapetaniji, nego i kod porezne (nisan siguran je li to točno porezna ili negdi drugo)...
Uglavnom tvoj poslodavac, brodar, je dužan plaćat tvoje doprinose (a za porez nisan siguran, ali ovih 183 Å¡to je minimum dana se odnosi na međunarodnu plovidbu, odnosno na svakog hrvata koji je radio vani priko po godine, a živi u HR)
Ako si upisan u popis posade a nisi prijavljen i ne plaćaju ti se doprinosi, ja mislin da se to smatra pod volonterskin radon, tj. plaća ti je 0 kn. Tako da ti ne tribaju ni doprinosi ni porez.

Zna li neko u kojoj se zemlji onda pomorcu isplati živit da bi izbjego ovu naÅ¡u bačinu-je u zemlji???drkanje sa navigacijom i porezom i drugim stvarima.....

e kakav ti je taj famozni A1 obrazac ?
pozdav.

sorry tek sam sada vidjeo...
evo ga ukratko ovo sam skinuo sa neta..objasnjenje

Potvrda A1 zadani je obrazac koji vrijedi na čitavom području EU kao dokaz o zakonodavstvu koje se na osobu primjenjuje, da se doprinosi plaćaju u navedenoj državi članici i da ne postoji obveza plaćanja doprinosa u drugim državama članicama u kojima se obavlja djelatnost.
..

Prijava poreza

Prijava poreza

Postovani kolege, evo mog slucaja, naime u 2013. sam imao2 mjeseca navigacije, ali mi je porez placen pod zastavom
EU. Sad sam bio u poreznoj imam potvrde o uplati poreza (Talijanske potvrde) gospoda u poreznoj je rekla da to nista ne treba, nego potvrda od banke o mojim primanjima i neka hrpa nasih papira (obrasci) koje treba ispuniti.
Pitam se kako oni mogu znati da je porez placen u Italiji, ako im ne trebaju ti papiri. Tu se pisalo o A1 obrascu,koji sluzi za to. Gdje podizem taj obrazac, pretpostavljam da i njega treba odnijeti na poreznu?

Back