• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

PRIJAVA DOHOTKA za POREZNU

i jos jedno pitanje,

koliko se dana upisuje za dodatak, 183 dana ili ukupan zbroj dana na brodu.
pretpostavljam 183 samo, da bi se ovo ostalo moglo koristiti u narednoj godini.

da li dobro pretpostavljam???

Za sada po zakonu se upisuje samo dani plovidbe u tekucem razdoblju, tj. cista navigacija, bez dana puta, seminara itd. Te dane se pomonozi sa 400 kuna i to je cifra taj famozni POMORSKI DODATAK kao olaksica.
Ako imas vise od 183 dana ispunjas onako kako san ti napisa, ali to znaci da neplacas porez, nego prijavljujes dohodak zaradjen u 2008 god.!!
Ako imas manje od 183 dana (znaci dani navigacije+dani puta+dani na seminarima imaju manji zbroj od 183 dana!!), onda placas porez, a i moras ispunit puno vise stavki u ovim formularima.
Tada se racunaju i sve te ostale porezne olaksice ka i ostalim gradjanima, primjer: rate stambenih kredita, uplate privatnih zdravstvenih polica, uplate privatnih mirovinskih polica, potvrde o uzdrzavanju familije i koliko clanova, racuni za ocale za vid, racuni renoviranja stana ili kuce itd. i ko zan ca jos i prilozit sve te racune i potvrde (da li kopije ili originale, to nezna) u svoju prijavu sa gore navedenim formularima.
Ipak ces u tom slucaju, ako nemas ta 183 dana tribat potrazit pomoc koje Knjigovostvene agencije da ispuni umisto tebe, to je jeftinije, nego falit nesto upisat, pa se posli kajat;).

evo samo da se nadovežem na splitskog...račune triba priložit originale,
a u olakšicu ulaze i sistematski pregledi, npr kad liječnički za produžit brevet i slično.
mislim da triba na računu bit i JMBG, nisam siguran, ako netko zna više...

i još nešto, ako je tko dao u dobrotvorne svrhe, nekim humanitarnim udrugama i slično, to isto ulazi kao olakšica.
ukupne olakšice mogu bit maksimalno 12000 kuna u godini.

Last edited:
Oprostite nasao sam vremena tek danas da odem do porezne.
Dostavio sam DOH I EPOM obrasce, potvrdu od kapetanije o danima u plovidbi, ispis bankovnog racuna i jrdnu platnu listu. Uzeli mi sve, rekli da cu ostalo dobiti postom.

Pozdrav!

Oprostite nasao sam vremena tek danas da odem do porezne.
Dostavio sam DOH I EPOM obrasce, potvrdu od kapetanije o danima u plovidbi, ispis bankovnog racuna i jrdnu platnu listu. Uzeli mi sve, rekli da cu ostalo dobiti postom.

Pozdrav!

Pa stvarno to nisi im trebao :udriglavomdati ispis bankovnog racuna

Pa stvarno to nisi im trebao :udriglavomdati ispis bankovnog racuna

Ljudi sta radite? Sami sebi skacete u usta.:mad: Ja sam posla postom prijavu sa imenom i prezimenom, prilozio onu kartu od Kapetanije i ako triba radje cu platit kaznu nego da mi tamo neka glupaca, bilo sa porezne ili sa kapetanije razglaba sa prijateljicom na kavi kolika mi je placa.

Mozda covjek zeli impresionirati pa nategnuti tu prijateljicu. Pa znas i sam da je lova najbolji afrodizijak:hihi

:uzdravlje

porez

porez

Alo kolege....Zna li netko koja je puna adresa u splitu gdje treba slat ove sve papire za prijavu poreza????Hvala unaprijed pozdrav svima

Porezna uprava
ispostava split
domovinskog rata 2
21000 split
info na 021 352 112
021 352 118
021 352 009
vrlo su ljubazni i sve vam objasne

Back