prekvalifikacija, pomorska ??kola

pomorski nauticar ili tehnicar brodostrojar

pomorski nauticar ili tehnicar brodostrojar

pozdrav.sta upisat u klipera u splitu pomorski nauticar ili tehnicar brodostrojar.hvala

Evo dobio i ja izracun od 31 predmeta za poloziti 15500 kn u smjeru brodostrojarstva, u p.m. puno novca za dati, a pojma nemam da li se to isplati i zato me zanima, koliko je stvarno moguce upasti na asistenturu kao "srednjoskolac"? Najvise od svega mi idu na zivce, predmeti poput zemljopisa, povijesti i sl. bakraca koji uzimaju bez veze novca i vremena. :mad:

A di ideÅ¡ to? Koje učiliÅ¡te/Å¡kola? Ima sam i ja nekih manjih problema s povijesti i zemljopisom nije mi se to dalo učit,pokraj svih onih predmeta iz navigacija,komunikacija,manevriranja,povijest i zemljopis me boli glava...al nije teÅ¡ko bar u Å ibeniku,zemljopis pita najjednostavnije pitanja za 5.osnovne samo da ti da ocijenu,mada je bilo slučajeva,jedan momak budući pomorac/brodostrojar iz Dbk-a pita ga ispitivač nabroji strane svijeta,on se misli??!!? kaže ispitivač nacrtaj mi ih na ploči,momak nije ima pojma dije North di je South...nije zna reć iÅ¡ta o ruži vjetrova,pa čak ni odakle puÅ¡e jugo Å¡ta je totalna sramota,momak se samo izbedira a putova iz Dubrovnika do Å ibenika na ispit,bacilo ga na kraju,,a Å¡ta se tiče povijesti mene je ispitivalo od stoljeća 7.do ulaska u EU..ni ja ne razumim čemu ti predmeti pogotovo povijest koja nema veze s vezom,da je povijest pomorstva aj nekako bi i razumia al ovo bzvz. ;)

da li netko zna koje sve skole u splitu osim ovih jos nude prekvalifikaciju,srednja pomorska split,ona kod jokera zaboravio sam ime te diverso kapetana ševara.Po mogucnosti da su predavanja i termini u jutro

Libar na Kopilici. A sto se navedene cijene tice, ne znam kako u drugim skolama ali u ovoj uz prekvalifikaciju dobijes i potvrdu da si odslusao 5-6 tecajeva (Temeljna sigurnost, Arpa, Adv.Fire fighting, prva pomoc...). A svi ti tecajevi inace imaju svoju cijenu koja nije mala, a trebaju ti za brod i kasnije za porucnicki. Pa onda vidi je li ona navedena cifra velika ili mala.

hvala na brzom odgovoru,navratit cu do libara

da baš ! hahahahahahahahah :rolleyes:
ako van iÅ¡ta da ju...dat će van D2... i niÅ¡ta viÅ¡e...
u pomorskoj skoli ne daju ništa.
Općenito pomorsku skolu triba izbjegavat...jel to je toliki nemar i nezainteresiranost i amaterizam...
šta za obrazovanje odraslih...šta za brevete... ža mi je svake kune šta san njima da !

preporuka je ipak kliper...oni su malo zvučniji i poznatiji i od libra i od atlantisa.

znači platiÅ¡ in Å¡kolu 15000kn i dobijeÅ¡ breveta za cca 10000kn ?
dobiješ potvrde da si odluša sve te bervete...i onda samo platiš ispite i to je to ?
to je jednostavno pre dobro da bi bilo istinito...s obzirom na moje iskustvo sa ostalim školama.
Znan da atlantis daje D2 svojim "večernjacima" i to je ok... sa tin su oduzeli dobar broj ljudi kliperu i pomorskoj... al ovo za libar...i 5-6 breveta koji su dosta skupi... ne znan ponavljan... a je predobro da bi bilo istinito... ako je tako dogodine će sve ostale splitske Å¡kole zatvorit jer će svi ić u libar :p:p:p

Libar na Kopilici. A sto se navedene cijene tice, ne znam kako u drugim skolama ali u ovoj uz prekvalifikaciju dobijes i potvrdu da si odslusao 5-6 tecajeva (Temeljna sigurnost, Arpa, Adv.Fire fighting, prva pomoc...). A svi ti tecajevi inace imaju svoju cijenu koja nije mala, a trebaju ti za brod i kasnije za porucnicki. Pa onda vidi je li ona navedena cifra velika ili mala.

Nemoguće!
Znaci u vecernjoj skoli (pri pomorskoj skoli) i Kliper, odslusas sve to, ali brevete ne dobijes!
Slusas i medicinu, sigurnost na moru, rukovanje brodicom za spasavanje, fire fighting itd. ali naknadno u Diverso plati pa ces imat brevete, bez obzira sta si to vec sve odslusao.
S tim da ako si polaznik Klipera, imas popust na D2, Adv. fire fighting, medical first aid.

PS. Svejedno preporuka ide za Kliper.

Last edited:
Upravo to kolega,sve to odslušaš i opet moraš odslušat za brevet kad budes iša i moraš ga platit,ja san vršija prekvalifikaciju u pomorskoj školi i d2 san polaga u njih isto i dobija san popust neki...nemogu se požalit meni je ok bilo samo šta ovi u Klipera malo brže riješe školu od ovih iz pomorske

Ne bih se složia :D
Brat i ja smo lani upisali prekvalifikacije...on u diversa, ja u pomorskoj.
ZavrÅ¡ili smo u isto vrime, možda sam ja čak malo malo ranije...al to je nebitno skroz. :p:p:p
U pomorskoj se dobije popust na sve brevete ako ste bili njihov đak... al taj popust nije vridan čekanja od misec + dana da predavanja za bilo koji od breveta počnu, i bezbrazluka od voditeljstva skole Å¡ta se istih tiče.

znači platiÅ¡ in Å¡kolu 15000kn i dobijeÅ¡ breveta za cca 10000kn ?
dobiješ potvrde da si odluša sve te bervete...i onda samo platiš ispite i to je to ?
to je jednostavno pre dobro da bi bilo istinito...s obzirom na moje iskustvo sa ostalim školama.
Znan da atlantis daje D2 svojim "večernjacima" i to je ok... sa tin su oduzeli dobar broj ljudi kliperu i pomorskoj... al ovo za libar...i 5-6 breveta koji su dosta skupi... ne znan ponavljan... a je predobro da bi bilo istinito... ako je tako dogodine će sve ostale splitske Å¡kole zatvorit jer će svi ić u libar :p:p:p

ne znam cemu cudjenje...pa na samoj skoli je da odluci hoce li i ako hoce koje ce brevete davat svojim polaznicima.
srednjoskolsko obrazovanje za nauticara i za brodostrojara u svom planu i programu obuhvaca odredjene brevete te bi bilo normalno od skole ako vec neko pljune tolike pare da mu iste i omoguci besplatno. jel da?

a di ce ljudi ici dogodine.....zalosno je uopce da je doslo do toga da u gradu Splitu ima toliki broj
skola za stvaranje pomoraca, da ljudi moraju tuci more jer ne mogu naci posal u svom gradu.

Upravo to kolega,sve to odslušaš i opet moraš odslušat za brevet kad budes iša i moraš ga platit,ja san vršija prekvalifikaciju u pomorskoj školi i d2 san polaga u njih isto i dobija san popust neki...nemogu se požalit meni je ok bilo samo šta ovi u Klipera malo brže riješe školu od ovih iz pomorske

hahah prika onda smo skupa išli u školu ja san lani upisa isto...koji si smjer?

da li netko zna koja od ovih nabrojenih skola drzi predavanja i ispite u jutra,jer pola sto sam ih zvao su popodne :udriglavom

Pozdrav svima evo da ne otvaram neku novu temu posto je ovdje prikladno pa cu tu...ako ima netko volje i vremena,a da je zavrsio prekvalifikaciju za nauticara i nakon toga uspio pronaci kadeturu i dalje, bio bih mu jako zahvalan da napise svoja iskustva o tome. Isto tako ako ima netko tko trenutno pohadja istu moze pomoci sa nekim savjetima takodjer. Najvise me brine ima li nade i sansi da se s tom prekvalifikacijom uspije ukrcati kasnije jer zna se kakva je situacija sta se tice nautike i onima koji imaju fakultet ,a kamo li sa prekvalifikacijom...pozdrav!

Back