antezd
X
Kako su ti zaradu racunali , po platnim listama ili po nekoj njihovoj tabeli?Ako nekom moze pomoc kalkulacija za porez
154dana,zarada 18000€,mali i zena na poreznoj kartici i platio sam 3500kn poreza
Poslano sa mog SM-G955F
Kako su ti zaradu racunali , po platnim listama ili po nekoj njihovoj tabeli?Ako nekom moze pomoc kalkulacija za porez
154dana,zarada 18000€,mali i zena na poreznoj kartici i platio sam 3500kn poreza
Meni su na ugovoru osnovica i prekovremeni sto znaci da bi debelo najebao da fali recimo mjesec dana.Po ugovoru ti racunaju
Platne liste nisu mjerodavne jer ti mogu bit i prekovremeni,putni troskovi,extra troskovi...
Imam i ja tako,al ove extra prekovremene kao i extra troskove,pa travel ,nakupi se toga...
A toga na ugovoru nema
Sax, da toga nema na ugovoru ali sve ima na onom obracunu sto ti ga posalju iz Globtika a to je ono sto upisujes u poreznu prijavu kao prihode tako da nemas "nevidljivih" primanja.![]()
dali je kapetanija slala dane na brodu ,kad se triba prijavit ja sam od toga totalno iskljucen...
dali je kapetanija slala dane na brodu ,kad se triba prijavit ja sam od toga totalno iskljucen...
Ukrcaj moras prijavit prijenego se ukrcas a iskrcaj nakon iskrcaja 10 dana najvise. Ako nestignes se prijavit prije ukrcaja (bija je praznik,osa si nabrod hitno, itd) onda neke kapetanije priznaju i kad se vratis. Sta se tice placanja davanja to moras uvik za misec koji je zavrsia platit do 15 sljedeceg miseca. NPR sad kad zavris 1 misec do 15.2 moras platit davanja za 1 misec inace idu kamate
Ja tako radim i neman prolema.
Sad sam cuja da od 1.1 2017 sve kapetanije trazu Avio karte kao dokaz jer su neki lagali i upisivali svasta u matrikulu i sad trazu avio karte za dokaz ukrcaja/iskrcaja pa ih cuvajte kako u pisanom tako i u aplikacijama. Ja iman check my trip tu su mi svi letovi ako slucajno zagubim kartu
Srelec pita jesu slali DPOM i do kad triba poslat poreznu prijavu
Sent from my iPhone using Tapatalk