• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Porez na dohodak - manje od 183 dana

Ako nekom moze pomoc kalkulacija za porez
154dana,zarada 18000€,mali i zena na poreznoj kartici i platio sam 3500kn poreza
Kako su ti zaradu racunali , po platnim listama ili po nekoj njihovoj tabeli?

Poslano sa mog SM-G955F

Po ugovoru ti racunaju
Platne liste nisu mjerodavne jer ti mogu bit i prekovremeni,putni troskovi,extra troskovi...

Po ugovoru ti racunaju
Platne liste nisu mjerodavne jer ti mogu bit i prekovremeni,putni troskovi,extra troskovi...
Meni su na ugovoru osnovica i prekovremeni sto znaci da bi debelo najebao da fali recimo mjesec dana.

Poslano sa mog SM-G955F

Imam i ja tako,al ove extra prekovremene kao i extra troskove,pa travel ,nakupi se toga...
A toga na ugovoru nema

Imam i ja tako,al ove extra prekovremene kao i extra troskove,pa travel ,nakupi se toga...
A toga na ugovoru nema

Sax, da toga nema na ugovoru ali sve ima na onom obracunu sto ti ga posalju iz Globtika a to je ono sto upisujes u poreznu prijavu kao prihode tako da nemas "nevidljivih" primanja. :D

Sax, da toga nema na ugovoru ali sve ima na onom obracunu sto ti ga posalju iz Globtika a to je ono sto upisujes u poreznu prijavu kao prihode tako da nemas "nevidljivih" primanja. :D

Ja prvu godinu to nisam predao nego ugovor i nisu nista pitali,zena sve pregledala i kaze ok
Tako da moze i bez toga

ma mozemo mi predat komad karte na kojoj napisemo sta zelimo ali kad i ako se dode u situaciju da se gleda
e onda se traze primanja koja su dospijela na racun ,placa izvijetaj etc..

Problem sa doprinosima. Ako netko moze pomoci.

Do sada sam uvijek dobivao da platim za vrijeme koje sam bio na brodu. Iskrcan sam 14.11.2016., tako da sam jos dobio da platim za 11/2016, ali mi danas dodje da platim i za 12/2016. Uopce ne kuzim otkud sada to? Firma je strana, ja platim sve doprinose a firma refundria sve poslije meni kroz placu, zadnjih 5 ugovora je bilo sve ok, a sada mi dodju samo uplatnice da platim i za 12mj sto uopce nebi trebalo doci.

A uvijek je veselo u poreznoj sa uplatnicama,rekli su da nece uopce slat pa sad ima i i viska
Ako nemas permanenet ugovor nemas sta placat za dane kad si doma
Jedino ako bas hoces financirat otkup INE ;)

Odi u poreznu ponesi matrikulu sa sobom gore u sobu di se obracunavaju doprinosi i pitaj zenu da ti provjeri tvoj racun. Jer su i mene zajebali...ima viska preplatio sam...

Ja sam uvijek placao po onom kalkulatoru koji se moze naci na stranicama ministarstva. Tako sam i sada, u 12 mjesecu sam izracunao i platio za onih 11 dana sto sam bio na brodu i bye-bye. Tako i tako stalno gledam na e-gradjani onu karticu ali tamo nikako da mi naprave "konacni" obracun iako je zadnja odjava bila 11.11.2016.

dali je kapetanija slala dane na brodu ,kad se triba prijavit ja sam od toga totalno iskljucen...

Doce ti kroz 2.misec a rok za prijavu do 28.02. s tim ako si na taj datum na brodu imas neki rok dat prijavu po iskrcaju

Sent from my iPhone using Tapatalk

dali je kapetanija slala dane na brodu ,kad se triba prijavit ja sam od toga totalno iskljucen...

Ukrcaj moras prijavit prijenego se ukrcas a iskrcaj nakon iskrcaja 10 dana najvise. Ako nestignes se prijavit prije ukrcaja (bija je praznik,osa si nabrod hitno, itd) onda neke kapetanije priznaju i kad se vratis. Sta se tice placanja davanja to moras uvik za misec koji je zavrsia platit do 15 sljedeceg miseca. NPR sad kad zavris 1 misec do 15.2 moras platit davanja za 1 misec inace idu kamate

Ja tako radim i neman prolema.

Sad sam cuja da od 1.1 2017 sve kapetanije trazu Avio karte kao dokaz jer su neki lagali i upisivali svasta u matrikulu i sad trazu avio karte za dokaz ukrcaja/iskrcaja pa ih cuvajte kako u pisanom tako i u aplikacijama. Ja iman check my trip tu su mi svi letovi ako slucajno zagubim kartu

Ukrcaj moras prijavit prijenego se ukrcas a iskrcaj nakon iskrcaja 10 dana najvise. Ako nestignes se prijavit prije ukrcaja (bija je praznik,osa si nabrod hitno, itd) onda neke kapetanije priznaju i kad se vratis. Sta se tice placanja davanja to moras uvik za misec koji je zavrsia platit do 15 sljedeceg miseca. NPR sad kad zavris 1 misec do 15.2 moras platit davanja za 1 misec inace idu kamate

Ja tako radim i neman prolema.

Sad sam cuja da od 1.1 2017 sve kapetanije trazu Avio karte kao dokaz jer su neki lagali i upisivali svasta u matrikulu i sad trazu avio karte za dokaz ukrcaja/iskrcaja pa ih cuvajte kako u pisanom tako i u aplikacijama. Ja iman check my trip tu su mi svi letovi ako slucajno zagubim kartu

Srelec pita jesu slali DPOM i do kad triba poslat poreznu prijavu

Porez na dohodak - manje od 183 dana

Nema na cemu.Sigurno do 28.02. a jedino u slucaju da si tad na brodu onda imas neki rok od dana iskrcaja,ne znam tocno koji ili ako si da nekome punomoc moze to ucinit za tebe.
Evo kaze gugle ako si taj tren na brodu imas rok 8 dana od iskrcaja upisanog u matrikuli

Last edited:
U Splitu ne traze za sve pomorce avio karte vec samo za "samostalce", naglasavam u Splitu. Isto tako, kapetanija vise ne uzima ugovore i ne drze ih u arhivi to je sada na agencijama sta oni ubace u sustav to je to, ako kapetanija posumnja na nepravilnost mogu trazit ugovor na uvid.

Bas je tako i bilo, uglavnom vidila je u poreznoj da je sve placeno, ali nije njima proslo na racun, treba mj dana da im verificira, a vec nove uplatnice salju koje jos nebi trebali slati, tako da bezveze salju 5-6 uplatnica. Hvala na odg. pozzz

Back