• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Porez na dohodak - manje od 183 dana

Dobro. Razumim.

Ali sad je prosa voz, odnosno rok, jel tako?

Da li da ista cackam ili ne?
e to ti neznan

izvuci se da si bia na filipinima i da nisi stiga
meni je moga zena to sve fino rjesila
i gle cuda ne moran platit nista za proslu godinu.:D:p
prvi put nakon 3 godine:hihi
ali ove godine ciu imat vise od 183 dana
kvragu i rad.
a lipo je stat doma i igrat kladionicu:hihi:hihi

Pozdrav svima!

Evo vratio sam se prije 5 dana s broda i sad mi u glavi samo sta cu s tim porezom. Danas cu se zaletit do porezne, ali prije nego sta odem cu ovdje postavit pitanje.

Meni je ovo bio prvi ugovor ,tj prvi put sam isao na brod. Ukrcan sam 21.12.12 i mene sad zanima da li cu ja morati placati porez na tih 10 dana sta sam plovio u prosloj godini? Ove godine cu 100% napravit preko 183 dana posto vec znam da se opet ukrcavam na brod.

Pozdrav svima!
Meni je ovo bio prvi ugovor ,tj prvi put sam isao na brod. Ukrcan sam 21.12.12 i mene sad zanima da li cu ja morati placati porez na tih 10 dana sta sam plovio u prosloj godini?

Pa neces platit porez kad ces placu dobit u ovoj godini za tih 10 dana, znaci u sijecnju 2013, a i da ti se racunaju tih 10 dana imas olakicu od 400kn po danu + davanja mirovinsko/socijalno + osobni odbitak koji je sad mislim oko 2200kn (osnovni ako imas djecu onda je i veci) znaci 733kn ti je tu olaksica za 10 dana, ali ne zamaraj se time jer kao sta sam rekao na pocetku placa za te dane ti je dosla u ovoj godini tako ako napravis u ovoj godini 183 dana nece bit problema ili mozda hoce posto su ovi "nasi" gladni poreza pa bi moglo doc i do kakvih promjena:uzdravlje

Last edited:
Pa neces platit porez kad ces placu dobit u ovoj godini za tih 10 dana, znaci u sijecnju 2013, a i da ti se racunaju tih 10 dana imas olakicu od 400kn po danu + davanja mirovinsko/socijalno + osobni odbitak koji je sad mislim oko 2200kn (osnovni ako imas djecu onda je i veci) znaci 733kn ti je tu olaksica za 10 dana, ali ne zamaraj se time jer kao sta sam rekao na pocetku placa za te dane ti je dosla u ovoj godini tako ako napravis u ovoj godini 183 dana nece bit problema ili mozda hoce posto su ovi "nasi" gladni poreza pa bi moglo doc i do kakvih promjena:uzdravlje

Da imas pravo, taj dio love sam dobio s prvom placom u prvom mjesecu ove godine. Znaci ne bi trebali nista naplatit ali opet kad pogledam gdje zivimo nista me ne bi cudilo. Ali zaletit cu se ja jos u pon do njih da se raspitam malo.
Uglavnom hvala na odgovoru

Ekipa pozdrav !

Za 2015 g. mi fali 11 dana do 183. Gledam upisat neki tečaj da brojem dana sa tečaja napunim 183 dana i ne platim porez. Zna li neko mora li tečaj bit u inozemstvu da ga gospoda iz porezne uzmu u obzir ili mogu na tečaj u hr?

Hvala

Pozdrav kolege. Ima li netko friÅ¡kih informacija da bi mi moga pomoći u slijedećoj situaciji.
Namjeravam ove godine ploviti od 8 mj do 12-tog mj, znači nekih 4 miseca za plaću nekih cca 5000 usd/mj. Imam posla na fakultetu tako da tek tada mogu ići na brod kao 4th eng. Zanima me jel me kači na taj način plaćanje poreza, koliki bi otprilike bio, i na koje načine mogu to preveslati?
Čuo sam za jedan od načina da uzimam cash advance i za prijavu poreza donesem izvadke iz banke i to im predam.

Hvala unaprid :)

Zanima me jel me kači na taj način plaćanje poreza, koliki bi otprilike bio, i na koje načine mogu to preveslati?

Kolega, yeb'ga.., Å¡ta se tiče tog da li te kači ili ne - reka je vrli ministar Å uker - svatko mora platiti porez.

Na koji način možeÅ¡ izbjeći ili umanjiti sumu to ovisi o situaciji, i nije isto za svakog pojedinačnog građanina.

U ovom tvom slučaju meni je zanimljivo npr. da radiÅ¡ jedan dio godine na brodu, a drugi ovdje doma. Znam jedino da u poreznoj prijavi imaju odvojene rubrike za inozemni dohodak i tuzemni..,

Ako netko ima sličnu situaciju neka izvjesti Å¡to je napravio.

I mene zanima.

Platit ces porez ako nemas 183 dana. Ali na tvoju placu ne bi trebalo bit vise od 1000$ (ugrubo izracunato)

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Kolega, yeb'ga.., Å¡ta se tiče tog da li te kači ili ne - reka je vrli ministar Å uker - svatko mora platiti porez.

Na koji način možeÅ¡ izbjeći ili umanjiti sumu to ovisi o situaciji, i nije isto za svakog pojedinačnog građanina.

U ovom tvom slučaju meni je zanimljivo npr. da radiÅ¡ jedan dio godine na brodu, a drugi ovdje doma. Znam jedino da u poreznoj prijavi imaju odvojene rubrike za inozemni dohodak i tuzemni..,

Ako netko ima sličnu situaciju neka izvjesti Å¡to je napravio.

I mene zanima.

Kolega Gavro hvala ti na odgovoru, ali malo si me krivo razumio jer sam se ja krivo izjasnio :) Znači nemam tuzemnog primanja, tj ne radim na fakultetu nego polažem ispite (premjeÅ¡tam skelu s pomorskog na ekonomski :P ).

Å alu na stranu, proÅ¡le godine sam rjeÅ¡io asistenturu te proÅ¡li mjesec klasu i sad namjeravam rijeÅ¡iti preostala dva ispita i diplomski rad pa onda na brod. Nadam se sve zavrÅ¡iti do kraja 7 mj i onda na brod do pred Božić, i na taj način bih ima tih famoznih ~4 mj navigacije uz tu plaću koju sam prethodno naveo.

Kad već imaju te zakone da tečajeve koje polažemo u inozemstvu nadodaju danima navigacije, zaÅ¡to nebi onda na neki način pomogli nama studentima koji se po naÅ¡im domaćim fakultetima obrazujemo?

Kad već imaju te zakone da tečajeve koje polažemo u inozemstvu nadodaju danima navigacije, zaÅ¡to nebi onda na neki način pomogli nama studentima koji se po naÅ¡im domaćim fakultetima obrazujemo?

Dobro, ja sam krivo shvatija da radiÅ¡ na fakultetu posao za plaću. Å ta se tiče poreza, oni da imaju pameti bi to odmah ukinuli. Onaj tko će plaćati zdravstveno i mirovinsko neka to plaća na dobrovoljnoj bazi. I tako bi stvari najbolje funkcionirale. Ovi koeficijenti na prvoj stranici ne znam da li su se mijenjali, osim toga tamo ne vidim da se spominje prirez koji iznosi i 10 posto po nekim gradovima.

A vidi malo i čuvaj Å¡olde ko' oči u glavi.., hebo ovu državu.., hebo vladu.., poreznu i sve ostalo, osim nas pomoraca!

Aj živija iđen kod državnog pravobranitelja.., moram malo ranije krenuti

popit kavu i travaricu ispred...

:uzdravlje

Dobro, ja sam krivo shvatija da radiÅ¡ na fakultetu posao za plaću. Å ta se tiče poreza, oni da imaju pameti bi to odmah ukinuli. Onaj tko će plaćati zdravstveno i mirovinsko neka to plaća na dobrovoljnoj bazi. I tako bi stvari najbolje funkcionirale. Ovi koeficijenti na prvoj stranici ne znam da li su se mijenjali, osim toga tamo ne vidim da se spominje prirez koji iznosi i 10 posto po nekim gradovima.

A vidi malo i čuvaj Å¡olde ko' oči u glavi.., hebo ovu državu.., hebo vladu.., poreznu i sve ostalo, osim nas pomoraca!

Aj živija iđen kod državnog pravobranitelja.., moram malo ranije krenuti

popit kavu i travaricu ispred...

A Å¡ta da ti kažem, država zvana Apsurdistan i nemožemo niÅ¡ta osim pobići iz nje :) meni je kuća uz samu granicu s BIH, pa ću iskoristiti blagodati koja ta država pruža ;)

haha, aj živio mi i hvala na pomoći, i popij koju za mene :)

Ako si sam, tj. ako nemaš nikoga na poreznoj kartici da ga uzdržavaš, moga bi platit oko 8.000Kn. Ugrubo. 1000 gori/doli.
Kad odbiješ dane navigacije sa 400Kn/danu i sve šta daš za mirovinsko i zdravstveno.
Mirovinsko i zdravstveno uplati prije kraja godine, makar i prije nego se iskrcaÅ¡, jer ti se to odbija od svote na koju plaćaÅ¡ porez.
Računica je bila 4x5.000USD po tečaju 6Kn...

Naravno, ako ti je to jedini prihod koji si zaradija, ustvari prijavija ove godine.
Ako nije, onda cifra raste...

Ako si sam, tj. ako nemaš nikoga na poreznoj kartici da ga uzdržavaš, moga bi platit oko 8.000Kn. Ugrubo. 1000 gori/doli.
Kad odbiješ dane navigacije sa 400Kn/danu i sve šta daš za mirovinsko i zdravstveno.
Mirovinsko i zdravstveno uplati prije kraja godine, makar i prije nego se iskrcaÅ¡, jer ti se to odbija od svote na koju plaćaÅ¡ porez.
Računica je bila 4x5.000USD po tečaju 6Kn...

Ajde dobro onda, znači isplati se ipak otići zadnja 4 mj u godini :)

nikoga još ne uzdržavam, danas je normalno da te roditelji uzdržavaju dok ne staneš na noge, jer kakvi su to roditelji koji te nemogu uzdržavati barem do 40-te godine :hihi

A reci mi joÅ¡ jednu stvar ako znaÅ¡, proÅ¡le godine sam ima navigacije 7 mj kao asistent, znači 1 mj viÅ¡ka, i jeli mi se automatski taj 1 mj viÅ¡ka nadodaje na ovih 4 mj, i za taj 1 mj viÅ¡ka sam ima plaću 650 usd.

Hvala ti unaprid kolega za sve :uzdravlje

4 miseca plus taj jedan misec iz proÅ¡le godine ti neće bit dovoljno. Da uspijeÅ¡ skupit 5 u ovoj godini, pomoglo bi.
Ovako ništa. Taj misec pomaže samo ako ti fali dana, ali ne nose onih 400Kn po danu, to si iskoristija prošle godine.
I još nešto, ako si starcima bija olakšica ovu godinu dok se ne ukrcaš na brod, mogu te zaboravit...
Otpast ćeÅ¡ im s porezne kartice. previÅ¡e zarađujeÅ¡ :D
Živio ti nama. Želim nam svima da platimo bar 2 milijuna kuna poreza u slijedećoj godini ;):uzdravlje

4 miseca plus taj jedan misec iz proÅ¡le godine ti neće bit dovoljno. Da uspijeÅ¡ skupit 5 u ovoj godini, pomoglo bi.
Ovako ništa. Taj misec pomaže samo ako ti fali dana, ali ne nose onih 400Kn po danu, to si iskoristija prošle godine.
I još nešto, ako si starcima bija olakšica ovu godinu dok se ne ukrcaš na brod, mogu te zaboravit...
Otpast ćeÅ¡ im s porezne kartice. previÅ¡e zarađujeÅ¡ :D
Živio ti nama. Želim nam svima da platimo bar 2 milijuna kuna poreza u slijedećoj godini ;):uzdravlje

a jbga, znam da će mi biti malo, al da mi nije fakulteta, iÅ¡a bi odma na brod :) al Å¡ta ćeÅ¡, nemožemo i jare i pare :hihi

A Å¡to se tiče olakÅ¡ice starcima, jesam, bio sam, ali i tome je doÅ¡a kraj :(

Kad sam te uvatio maltretirati s pitanjima, imam joÅ¡ jedno koje sam spomenuo u prvom pitanju na ovoj temi. ImaÅ¡ li možda osobnog iskustva ili da si čuo od nekog drugog kolege, ako imam plaću cca 5000 usd, pa da svaki mj uzimam cash advance cca 1000 usd i na poreznoj prijavi donesem izvadke iz banke o "plaćama"? U tom slučaju bih imao manji porez za platiit? ili me možda nebi ni kačio?

Ugl, ja pripadam poreznoj upravi Imotski, te sam ono krajem 2.mj prijavio porez, bez platnih lista i epom-a, nezz kako su me pustili bez tog dvoje :P uglavnom, zvali me prekjučer da im dostavim to dvoje, znači iznose plaća u 2015 god te ispuniti epom, i ona mi je rekla da saam izračunam u kunama ukupni iznos i saam upiÅ¡em u onaj papir i to je to.

Živili i vi svi meni i slažem se s tobom za te milijune poreza ;) ali ovim političkim uhljebima ni to nebi bilo dovoljno :D

Back