Polaganje za D17 - upravljanje brodicom za spasavanje

Tom_Ri

New member
Po??tovanje ljudi,

moram polagati: D17. Osposobljenost za rukovanje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom,osim brze spasilačke brodice (STCW VI/2‐1)

Koliko sam skupio obavijesti, to se samo pola?že na kapetaniji. Bez prethodnog tečaja ili ??to već.

Pa kako se to samo ide na ispit, a nema ni skripta ni predavanje, zamolio bi nekoga tko je to polagao da napi??e koju riječ o tom polaganju, ??to pitaju, ??to treba znati, da li je netko polagao u Rijeci i da li je imao komplikacija itd.

Po??to se radi o osposobljenosti za rukovanje barkom, vjerovatno će se od mene i očekivati da upravljam tom barkom na drillovima pa mi je malo čudan način dobivanja tog braveta. ? ta nije ovaj bravet kao neka vozačka dozvola? Koja se dobiva polaganjem usmenog ispita bez pripreme?

Mislim, ??to se tiče braveta, stalo mi je do toga da ga dobijem bez nekih problema i tro??kova, ali mislim da ću se glupo osjećati ako mi uvale barku, a ja ne budem znao skrenuti lijevo...

Lani sam prisustvovao predstavi kad je lik sat vremena poku??avao namjestiti čamac u polo?žaj za kvačenje i dizanje, na kraju su morali spustiti rescue boat da ih "spase", vjerovatno je i taj dobio bravet na usmenom...

:uzdravlje

kaic ili znas upravit ili ne znas. to neces naucit u 2 ure predavanja. Uzmi brevet i pici na brod. ako ti stvarno zatriba onda ni ne tribas nazad na kuke

i nije taj lik bija jedini sta ga je frc spasava, to je vise ka pravilo...

kaic ili znas upravit ili ne znas. to neces naucit u 2 ure predavanja. Uzmi brevet i pici na brod. ako ti stvarno zatriba onda ni ne tribas nazad na kuke

i nije taj lik bija jedini sta ga je frc spasava, to je vise ka pravilo...

ma sla?žem se s tim, ako mogu vozit pasaru, mogu i to

nego, moje pitanje je bilo ??to će me pitati na tom ispitu po??to nema ni papira s pitanjima, a kamoli ne??to vi??e

imam onu skriptu za d2 gdje ima par stranica o life craftu i life boatu (koliko ih mora bit na brodu, pribor koji je u njima i slično)

volio bih to rije??iti odmah da se gubim odavde, a ne čekat mjesec ili vi??e

tnx

Evo ja sam to polo?žil u 11 mjesecu pro??le godine.Ja sam prijavil ispit u Nautičkom centru u Rijeci i nakon par dana na ispit u kapetaniju,mislim da su ispiti četvrtkom.Skripte za to nema,izvalči?? brojeve od 1-20 na svakom su ti po tri pitanja,sva pitanja su ti iz D2.Ako te jo?? ??ta zanima reci.

Moram ovu temu dignit iz mrtvih. Imam sansu za ukrcaj ka asistent na KOTC, ali je uvjet da polozim ovaj brevet. Sad se pojavljuje problem jer sam vidio da je uvjet za polaganje tog breveta 6 mjeseci ovjerene plovidbene slu?žbe, a nemam niti dana plovidbe. I tako sam u zacaranom krugu. Jel se moze kako sredit taj problem?

U Lučkoj kapetaniji i i Ministarstvu kazu da moram imat 12 mjeseci priznate plovidbene slu?žbe. Onda sam zvao i Adriamare u ? ibeniku gdje se odrzava taj tečaj. Mogu polagat tečaj, ali je uvjet 6 mjeseci priznate plovidbene slu?žbe :rolleyes: Koja debilana, "osposobljen" sam za rad na tankeru nakon najobicnijeg tecaja sa samo teorijom, a ispada da ne znam vozit brodicu bez 6 mjeseci plovidbe. Kao da more u zivotu nisam vidio :rolleyes:

Oj!

Oj!

Ima li tko popis pitanja za D 17???? Znam da skriptu necu ni naci,a imam onu s faxa od Zeca i neko malo sranje s tečaja D 2 a tko zna mo?žda bude dovoljno! :kafa

Ima li tko popis pitanja za D 17???? Znam da skriptu necu ni naci,a imam onu s faxa od Zeca i neko malo sranje s tečaja D 2 a tko zna mo?žda bude dovoljno! :kafa

Ta skriptica za D2 će ti bit korisna, a inače nisu ti pitanja ne??to zaje....
Sretno!

informacije iz splitske kapetanije, od prije tjedan dana

dosa san sa 70 kn taksenih maraka, slikama i ovjerenom navigacijom (12 mjeseci) prijavija san ispit i pita covika sta me ocekuje na istom. on je reka pitat ce te sta si radija od vjezbi na brodu i to je to. nikad niko nije pa pa neces ni ti.

valjda mozemo vjerovat sluzbenoj osobi. pa eto kolega ne tresi se

Update iz Rijeke(Lučke kapetanije)

Update iz Rijeke(Lučke kapetanije)

Ispit: 219kn
takse:70kn
2 slike
12mj ovjerene plovidbe

Danas bio ispit,nisam znao skoro niÅ¡ta. Samo jedno pitanje. A nije ni ispitivač znao neÅ¡to specijalno. Počeli smo raspravaljat koliko termozaÅ¡titinih odijela mora biti u spasilačkoj brodici a koliko općenito na brodu. Kažem ja 6 najmanje u brodici za ekipa koja spaÅ¡ava.ok..I svaki član posade mora imati po jednu...kaže on meni da nije istina, joÅ¡ me tjera na drugo pitanje ja govorim čekaj da razjasnimo za ova odijela..ma kakvi..uglavnom termozaÅ¡titna odijela ima samo ekipa koja spaÅ¡ava.čovjek zna Å¡ta ću ja

Ispit: 219kn
takse:70kn
2 slike
12mj ovjerene plovidbe

Danas bio ispit,nisam znao skoro niÅ¡ta. Samo jedno pitanje. A nije ni ispitivač znao neÅ¡to specijalno. Počeli smo raspravaljat koliko termozaÅ¡titinih odijela mora biti u spasilačkoj brodici a koliko općenito na brodu. Kažem ja 6 najmanje u brodici za ekipa koja spaÅ¡ava.ok..I svaki član posade mora imati po jednu...kaže on meni da nije istina, joÅ¡ me tjera na drugo pitanje ja govorim čekaj da razjasnimo za ova odijela..ma kakvi..uglavnom termozaÅ¡titna odijela ima samo ekipa koja spaÅ¡ava.čovjek zna Å¡ta ću ja

A Å¡ta će trbi D17 ?
Jel to planiraš bjegstvo negdi ?

Čuj..planiraÅ¡..računaÅ¡..zna se di koliko ide...idući put kad dođem možda skoknem dole do splita u onaj elektro expert za high voltage cert...a možemo Å¡ta i popit ako budeÅ¡ doma

Čuj..planiraÅ¡..računaÅ¡..zna se di koliko ide...idući put kad dođem možda skoknem dole do splita u onaj elektro expert za high voltage cert...a možemo Å¡ta i popit ako budeÅ¡ doma

Masu para cekaj da upadnes negdi di nekome triba. Ko zna di cu ja bit u to vrime :confused:

Back