Pitanje za struje

Pozdrav.

Zavrsija san asistenturu na Jadroplovu ima misec ipo dana i sad rjesavan ETO brevet.
Na Jadroplovu nisan skoro nista naucija, jer mi je nadredeni bija debil. Uz to san radija posal asistenta stroja, cistaca, zadnjih misec dana mehanicara, cak san i Kapu potpisiva i pecatira papire od bunkera. O tome da nisan dobija placu necu ni pocimat...
Ugl. Uz sve skupa jos sta se dogodilo, brod mi se masu svidija i vidin se u tome. Problem je taj sta o svojoj struci nisan puno naucija, nadredeni me nije ucija citat seme, slabo me vodija sa sobon igdi, sve san mora sam.
Sad me malo vata panika u vezi ETO breveta, predavanja i ispita da necu razumit nista. Iman volje stvarno to sve naucit i moje pitanje je ako ja to sve odradin kako Bog zapovida, di mi je najbolje otic ka samostalni struja za prvi put? Masu ljudi mi je reklo da se na kruzer proban uvalit (iako san vec bija samo ne u svojoj struci) jer da ima dosta elektricara tamo da ce mi bit bolje radi iskustva i ako sta sjeben da nisan sam, sta vi kazete??

Poslano s m2 putem Pomorac.net

i ja sam imao sefa debila koji me nije nigdje vodio da ne vidim sta sve ne zna... ja sam onda onako naivno upitao... sefe, Vi meni necete da nista pokazujete zato da ja ne avancam pa onda necete moc agenta ucjenjivat kad Vas zove na brod po ljeti da necete ici? Takav ti je horoskop, rece on meni. E i pazi sad ovo, jedini put kad me je nesto htio naucit tj testirat, zada on meni zadatak da ga ja rijesim, i to kako? ...na starteru od grijaca kalorifera macak otpojio jednu zilu, zamotao na nju izolir i zavidao je nazad i pustio me na kvar, a on sa kapom u ecr ceka koliko ce mi trebat da skuzim kvar, valjda je mislio da sam debil ko i on pa ce mi trbat ko zna koliko, jer se iznenadio, kad sam se vratio u ECR i dao mu komadic izolira. A na to on meni kaze, dobro, dal san ti kvar tu va startere, i pazil sam na te, a da si sal iskat gori po kutijami (spojnim kutijama), ja bin skocil ne bin te pustil as je tamo puno zic, pa da te struja ne ubije... Pazi sad to, ja bi trebao avancat za par mjeseci, a on pred jos blentavijim kapom prica da me spasio da me struja ne ubije...ajme sad kad se sjetim trebao sam ih obadvoje isamarat...
Zato sam ispilao strojare da mi pokazu princip rada svakog uredjaja, i njemu za inat procitao sam sve manuale na brodu i sve sta se procitati moglo ukljucujuci i brodski dnevnik i telefonski imenik, i na kraju se to sve isplatilo... a i Bog sve vidi pa mu je u tom ugovoru namjestio tako jebene kvarove da je oces neces sve jadne tajne koje je znao i nije znao morao otkrit...a bome i ono sta sam ja procitao dolazilo je ko naruceno...
Ako imas volje a ocito imas, sve ce bit OK... polaganje eto breveta? ti ne kuzis? a mislis da ti likovi sta kuze?? da bar... ako sta trebas javi se na pm. pozdrav

Pozdrav.

Zavrsija san asistenturu na Jadroplovu ima misec ipo dana i sad rjesavan ETO brevet.
Na Jadroplovu nisan skoro nista naucija, jer mi je nadredeni bija debil. Uz to san radija posal asistenta stroja, cistaca, zadnjih misec dana mehanicara, cak san i Kapu potpisiva i pecatira papire od bunkera. O tome da nisan dobija placu necu ni pocimat...
Ugl. Uz sve skupa jos sta se dogodilo, brod mi se masu svidija i vidin se u tome. Problem je taj sta o svojoj struci nisan puno naucija, nadredeni me nije ucija citat seme, slabo me vodija sa sobon igdi, sve san mora sam.
Sad me malo vata panika u vezi ETO breveta, predavanja i ispita da necu razumit nista. Iman volje stvarno to sve naucit i moje pitanje je ako ja to sve odradin kako Bog zapovida, di mi je najbolje otic ka samostalni struja za prvi put? Masu ljudi mi je reklo da se na kruzer proban uvalit (iako san vec bija samo ne u svojoj struci) jer da ima dosta elektricara tamo da ce mi bit bolje radi iskustva i ako sta sjeben da nisan sam, sta vi kazete??

Poslano s m2 putem Pomorac.net

Neboj se kolega tvoja volja ce ti dati znanje koje tribas i sam ces uspit jer uporan uvik nadje nacin na budala izgovor.

Nemoj se bojati i ako mozes ukrcaj se na cruisere i ond apolako grabi prema naprid. Sritno ti i sta ti bude tribalo ode na ovom forumu uvik ima ljudi koji ce ti pomoci pa znaj da nilkad nisi sam.

Lip pozz i sritno

i ja san macane na ssm-a..ukrca se ko steward a ubiti san asistent struje..evo već misec dana nosan pijate, peren suđe i čistin kabine..i kad mi je free time od 13h do 15h trči do struje i upijaj..iman veliku sriću Å¡ta mi je električar kralj kakvog nema i sve mi pokazuje i Å¡ta je radija i Å¡ta će radit..i crnogorac ej :)
i joÅ¡ jedan veliki plus je Å¡ta san na tankeru i Å¡ta na brodu pos milin bogon niÅ¡ta ne valja i sve moramo popravit..tako da sve upijan, piÅ¡en, čitan nacrte..Å¡ta ne znan pitan ( a ne znan niÅ¡ta :D )

zaključak..glavu gori, čitaj knjige ( daj mi mail na pm i bacit cu ti sve materijala sta iman i sta stane u mail kad se vratin s broda jer mi je ode u rotterdamu internet skup ), skupljaj znanje na sve strane..jer svakakvih budala na brodu ima i znanje je majka
evo meni sad na brodu capo rus veze s vezon covik nema..on ne zna princip rada kompresora eeej

pametno ti je da ciljas kruzer jer tamo ima struje pun k.... al polozi eto i krcaj se digod jer gadno je vrime

sve najbolje..živija

Jadroplov je dobar... za nauciti tesko da ces naci bolje.... a to da radis sve je skroz normalno na ovoj firmi... ja san as stroja pa san i cistija dizalice provodija vrime sa strujon spaja cijevi hidraulike na kuverti itd itd... svako iskustvo dobro dodje...

Poslano s SM-G935F putem Pomorac.net

Back