Opis posla časnika stroja

reus99

New member
Pozdrav svima. Ispričavam se ako je negdje vec otvorena ova tema. Student sam prve godine brodostrojarstva na Pomorskom fakultet u Rijeci. Bio bih zahvalan ako bi netko ovdje ukratko objasnio posao časnika stroja, jedan radni dan na brodu. Hvala

Ovisi di si i na kojoj vrsti broda.
Ima nekih storojara sto rade ko crnci cili dan,a ima nekih sto odrzaju svoje Facebook profile i razno razne forume.:p

Hzv

Hzv

Pa kolega sve ti ovisi koji si brod, koji si rank itd, koja si kompanija kakve su procedure, jesi li u portu, jesi li na sidru, ili navigaciji, na kojim si motorima (mislim propulzija) nije isto bit strojar na LNG-u I kocarici...Ali na vecinu firmi radni dan starta u 8h pa onda caffe time u 10-10:30, e onda iza cekas rucak 12-13, pa opet drugi caffe time
15-15:30, al sad ti je ovo kljucno veliko finale od 15:30-17:00 nikako proc al prodje i onda u 17:01 E/R UMS. I onda kazes ko vas j...sila jos jedna dnevnica... Mislim da sam ti pomogao bar malo...

Hvala svima na odgovorima. Mislim da nitko dovoljno ne moze opisati taj posao dok god sam ne vidis. Iskreno jedva čekam prvi ukrcaj da vidim kako je raditi posao strojara ;)

Prika recimo na kruzeru nades najbolju santinu di se more podbacit krpa za naslonit glavu...na nekin brodima ti je wi fi signal dovoljno jak da mores na fejs i od dole..ja bi nekad zna i ostat jer mi se nije dalo penjat..na karga bi mi bilo lipo gori u cimunjeri pogotovo u hladnim djelovima..jer lipo legnes i sporkas trlis-da se vidi sa radis) podbacis krpu pod glavu i lipo zakunjas uvik imas dobar pregled jel iko ide a mores ga i cut...ala gusta a lipo tomplo ma milina..jedino nema neta ali hebo net kljucu niko nemore platit...na ofshoru ti iovako niko nista ne radi pa mores danima ostat u kabini.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Bez uvrede,
Ali upiso si brodostrojarski fax, pa nakon pitas kakav je dan casnika stroja?
Nadam se da sam krivo percipirao tvoje pitanje i da pitas "extra detalje" da upotpunis svoju percepciju posla.
Inace ako grijesim, to ti je isto kao da sam ja upisao za agronoma i nakon upisa pitam da mi netko pojasni dan slavonskog seljaka...

zmaju imas 2 (dva) posta u 5 (pet) godina a nisi se stigao ni predstaviti...svaka cast

Back