Oocl

iguazu

Forumski zajebant
Ekipa, pomagajte! Frend tj. kolega sa Suissa mi ima ponudu za ovu firmu, kontejneri, veća para ali nezna sto ga čeka tamo. POčevsi od posla pa do atmosfere. Nista ne zna a ja jos manje. Pa mi je palo na pamet mozda vi date ruku da sazna ima li tamo kakve dobre vibre jer nije sve u parama sto se slazem s njim. Ima li stege i kakvi su seniori, tj. odakle su i da li se tamo zna zapaliti vatra i zavrtiti sto mesa i sl. ...;);)

Evo i ja imam ponudu za OOCL -Hong Kong, sve sto znam je da su na dolarima i da su filipi posada. I puno bolje plačaju nego di sam sada mada ne davaju nista za socijalno i zdravstveno. Trebam iči 16. na liniju MOntreal- sjeverna evropa. Gledam na internetu vrime, izgleda da cu trebati uzeti duge mudante. Jebate, prosa sam svasta ali jos nisam isa kroz led. Zima i Sj. Atlantik. Koja losa kombinacija. Strah me da ne plaćem za arabijom i morem od 35 stupnjeva.MIslio sam onda da nemoze gore.

Ekipa, pomagajte! Frend tj. kolega sa Suissa mi ima ponudu za ovu firmu, kontejneri, veća para ali nezna sto ga čeka tamo. POčevsi od posla pa do atmosfere. Nista ne zna a ja jos manje. Pa mi je palo na pamet mozda vi date ruku da sazna ima li tamo kakve dobre vibre jer nije sve u parama sto se slazem s njim. Ima li stege i kakvi su seniori, tj. odakle su i da li se tamo zna zapaliti vatra i zavrtiti sto mesa i sl. ...;);)

Ja san bija tamo prije 5-6 godina,master mi je bija Englez,ja sam se slaga sa njim ali drugi nisu,stega je bila jebena,svi oficali (osim mene,ja sam bija prvi)su bili mahom Azijati (Koreja,Singapur,Kina-ajme majko),meni je bilo dobro,a 95% njih su se zalili da im je bilo jebeno,mesa nismo vrtili (ako mislis na BBQ)ali posto sam ja bija dobar sa masterom dopustija mi je par puta da napravin buzaru od skampi (King size)i to je to.kad sam ja bio tamo Upravitelji i Masteri su mahom bili Englezi,dali se sad sto prominilo,neznam,ja san dobro staja sa ova dva,ali oni ostali su me izludjivali,a papirologije da ne pricam,nadam se da te nisam prepa,ako vec oces na Kontejnerase,probaj preko DGS-a (Goles,meni je bio odlican i ima dobru placu na kontejnerima) ili direktno zovi Hamburg Sud a koliko znam ni Columbija nije losa ali je placa nesto manja,Dolinsek ti ima CMA-CGM dobra placa ali Dolinsek je govnu brat pa se nebih sa njim petljao,toliko iz mog uskog iskustva,ima jos,samo pitaj,za kontejnerase sam expert,a pogotovo pomazem kolegama iz bivse JNA :p
PS.sto se tice zime ili + 35,ja osobno volim kad je hladnije,a zima gori je jebena i to gadno,pogotovo sad iz Azije za Ameriku ili Europa-Kanada preko Antlantika,ali sve ovisi o Masteru koju rotu poteze.

Last edited:
A covik moj, sto cu, idem viditi i taj Montreal. Jos su mi ta jezera ostala za viditi pa mogu stono se kaze umriti. Dobro je sto s te strane vatamo samo njega pa brod stoji tri dana, a vamo 3 4 porta u Evropi. Sritan sam ka malo dite sto sam se maka od zutih i araba. Pobahatilo se tamo sve, poceli su i Kinezi bacati brode na sidra radi pizdarija. a sto se tice hladnoce, i to cemo nekako proci. Posto sam u zadnje vrijeme po kontejnerasima kontam da master zna sto ima u rukama, jedino neznam di idem po pitanju samog zivota na brodu, to mi je nepoznanica. A ko zna, mozda naletim na filipa koji zna igrati na karte pa makar mora nauciti belu:))) A minjam firmu jer kontam da od svih kombinacija na kraju ne popusim a vrime je da krenem pa da uvatim ono najlipse, kraj proljeca i lito, a i para je vise nego dobra, jos ako dolar ode gore biti ce jako dobro. Na kraju krajeva, ako dopizdi, nemore karta do kuce doci vise od 500 eura. Eto, fala sto si napisa koju rijec pa se cujemo..

Priko koga?

Priko koga?

Da se umisan u diskusiju, a ko krca na OOCL, i moze li se direktno aplicirati u Hong Kong?

Liti lipo vrime, al zato u 10-ti pocima ajram-bajram. Godinu dana san bija na liniji Mediteran-Montreal. Po tri dana se stalo u Montrealu, pa se ima sta vidit. Iskrcaj i ukrcaj full broda se radija. Jebeni su piloti priko St. Lawrenca, cak ako im je ledeno na mostu i radijatori dobro ne griju prite da ce se iskrcat:udriglavom
Za rutu preporucan priko Azora i onda direkt na Cape Ray-Cape North, bez ortodrome.

Evo da osvjezin twmu.
Trenutno se nalazin na brodu firme oocl.a na firmi san 2 godine.o firmi,polisiju,placi i uvjetima mogu rec samo najbolje.
Sama cinjenica da je oocl dugi niz godina najprofitabilnija firma u prevozu kontenjra govori dosta.
Sad o famoznoj spizi i stapicima.
Panatika je 9 dolara,jede se gomila ribe,skampih, rakova,povrca a ima i dobrog mesa.nediljon je western food.za svaki obrok imas ribu,meso,povrce i rizu pa biraj.samo na ovom brodu san ja osobno zavrtija 3 odojka,mehanicar kinez,legenda napravija razanj :).na firmi su nasi ljudi dosta cijenjeni pa sve ovisi o tebi.
Inace san dite jadroplova ali cu radje radit 1 misec sa 1 hrvaton i 25 kineza nego 3 miseca na jadroplova.ili 2 miseca na msc-ja.pozdrav sa taiwana.

Inace san dite jadroplova ali cu radje radit 1 misec sa 1 hrvaton i 25 kineza nego 3 miseca na jadroplova.ili 2 miseca na msc-ja.pozdrav sa taiwana.

Daj molim te pojasni mi malo ovo??Nisam bas najbolje shvatio sta je pjesnik htio rec:confused:

Daj molim te pojasni mi malo ovo??Nisam bas najbolje shvatio sta je pjesnik htio rec:confused:

Ajde malo pojednostavljeno za tebe

Placa na oocl-a je duplo veca nego na msc-a i 3 puta veca nego na jadroplova za treceg casnika palube.

Jel ti sad ista jasnije?

Ako oces moze i jednostvanije ;)

A jadroplov mi je draga firma jer san tamo poceja i volija bi zavrsit.

A msc je bija ka neki standard prije.

Ok?

Placa na oocl-a je duplo veca nego na msc-a i 3 puta veca nego na jadroplova za treceg casnika palube.

Jel ti sad ista jasnije?

Ok?

jel primaju kadete i asistente ?
a kolike su onda place ? koliko ima 3/O i 4th/E ?

Jel ti sad ista jasnije?

Ok?

Aaaaaaa u tom grmu lezi zec!!!!

jel primaju kadete i asistente ?
a kolike su onda place ? koliko ima 3/O i 4th/E ?

Kadete i aseve ne krcaju nase.
Vjerojatno radi ovih sta uteknu nakon 10 dana jer su izgubili 15 kila..
Bice doma kad se vaga zaboravija izvadit olovo iz djepa :P

Basic 6400 usd
A od bonusa ti ide hra,ice,new builf,mega ship,seniority...

I da stand bay pay

Last edited:
Evo da osvjezin twmu.
Trenutno se nalazin na brodu firme oocl.a na firmi san 2 godine.o firmi,polisiju,placi i uvjetima mogu rec samo najbolje.
Sama cinjenica da je oocl dugi niz godina najprofitabilnija firma u prevozu kontenjra govori dosta.
Panatika je 9 dolara,jede se gomila ribe,skampih, rakova,povrca a ima i dobrog mesa.nediljon je western food.za svaki obrok imas ribu,meso,povrce i rizu pa biraj.samo na ovom brodu san ja osobno zavrtija 3 odojka,mehanicar kinez,legenda napravija razanj :).na firmi su nasi ljudi dosta cijenjeni pa sve ovisi o tebi.

Jos da je casa biloga to bi bilo to!Taman kako je meni dijetolog propisao:p

Fala ti..iman iskustva sad sam na MSC-a..poslat cu im CV pa ako uleti uleti..

Da
Pripremi se na stegu i ucenje.
Dosta je strog polisi ali u tome i je poanta.
Radis svoje po ps i niko te nece nista pitat ili pilat.vrhunski

Evo da osvjezin twmu.

Evo aplicira san neki dan pa mi se javija Mr.Paul Sherwood i ispunija san neku aplikaciju.Tribalo mi je dobre 2 ure ali se nadan da ce se isplatit.Inace san iskusni sekondo i odgovorija mi je doslovno ovako: Having reviewed your information, we are pleased to let you know that you are just the sort of candidate that we are looking for.
Sta ti se cini ima li sta od ovoga???

Back