za elec. department ne znam nista,znam samo da asistent ima 1600$,na manjim brodovima imas 2 ass,2nd elec,1st elec,electronic,communication,i cheif..
ima nasih,al od broda do broda zavisi,na neki vise na neki manje,isto vazi i za palubu,posla naleti nekad da ima,nekad nema,kao i na svkaom brodu..ti si kao 2nd u gvardiju 8 sati dnevno,i plus sto moras odradit 2 sata overtime,imas mazaca i motormana sto su sa tobom u gvardiju tako da ti nista nece past tesko,vecinom su tu dugo svi znaju svaki cosak,al ima i onih sto ne vole da rade,jos ako si los prema njima..
hrana nije losa,ima zena,bude poneki party,ima ljudi u bar uvjek,tako da se mos druzit,pogotvo ako ima nasih..ima i vremena da se ode napolje.. ovo je za male brodove...na velike ne znam,ali ovi sto su dolazili sa vecih su se samo zalili..
jedino mos bit sekondo daily ako te stave na motore,mada na proslom brodu sekondo za motore je i bio u gvardiju,po meni je to previse,kad pogledas onoga sto drzi boilere i kompresore.. sve u svemu nije lose..ali moze i bolje..